Nyteknik > Teknik

Monday, 28 September, 05:41

Nyteknik - 16 sep 20 kl. 13:22

”Regeringen – utred Sveriges behov av kryptosystem”DEBATT. Sverige behöver säkra tillgången till svenska godkända kryptosystem i hela den digitala värdekedjan, skriver företrädare för SOFF, Säkerhets- och försvarsföretagen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sveriges, Debatt, SOFF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, utredSveriges , behovav , kryptosystem
Expressen - 29 jul 16 kl. 01:16

Regeringen: Utred svenskarnas sexliv

Regeringen vill att folket ska njuta av sex. Ett dåligt sexliv är ett politiskt problem och inte bara en privatsak, enligt folkhälsominister Gabriel Wikström på DN Debatt..

Expressen - 11 okt 17 kl. 20:02

Regeringen: Utred nya förbud mot nazistsymboler

Regeringen har presenterat en lista med förslag för att motverka nazister.Nya förbud mot nazistsymboler ska utredas, liksom polisens rätt att bestämma villkor för demonstrationer.Inför valåret får polisen också i uppdrag att intensifiera arbetet mot antidemokratiska krafter..

Nyhetskanalen - 26 jul 11 kl. 08:27

Regeringen i behov av 2 000 kontorsplatser

Den norska regeringen har stor brist på kontorslokaler efter bombsprängningen i centrala Oslo i fredags..

Regeringen - 21 mar 18 kl. 14:30

Alla elever i behov av stöd ska få rätt stöd i rätt tid

Alla elever i den svenska skolan som är i behov av stöd ska tidigt få det stöd de behöver. För att säkerställa detta lämnade regeringen hösten 2017 ett förslag på en åtgärdsgaranti. Regeringen beslutade dock att den 8 februari ta hem propositionen, bland annat med hänsyn till de synpunkter om administration som framkommit i riksdagens utbildningsutskott.

Regeringen - 20 jan 12 kl. 10:43

Uppdrag att kartlägga verksamheter och behov av kunskap om våld mot barn

Regeringen har lämnat i uppdrag till Socialstyrelsen att kartlägga verksamheter som har kunskap om våld mot barn, inklusive sexuella övergrepp mot och sexuell exploatering av barn samt barn som bevittnar våld. Socialstyrelsen ska också kartlägga vilka verksamheter som har behov av sådan kunskap och verksamheternas kunskapsbehov. Uppdrag att genomföra en kartläggning av behov av kunskap om våld mot barn, m.

Regeringen - 25 feb 16 kl. 12:05

Regeringen föreslår lagändringar för läkemedel för särskilda behov

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss ett antal förändringar i regleringen av olika sorters läkemedel för särskilda behov, främst licensläkemedel. Syftet är att modernisera regelverket och förenkla för patienterna. Förslagen till förändringar gäller bland annat att möjliggöra för patienter att hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek..

Regeringen - 12 mar 18 kl. 09:07

Regeringen utreder styrning av gymnasieskolan

Arbetsmarknadens behov av gymnasialt utbildad yrkeskompetens är stort. En fullföljd gymnasieutbildning är också ofta en förutsättning för arbete. För att skapa en bättre matchning mellan utbildningsutbudet och arbetsmarknadens behov, säkerställa att resurser används effektivt och öka likvärdigheten vill regeringen nu utreda en regional planering och dimensionering av gymnasieskolan..

Regeringen - 07 apr 16 kl. 11:16

Statens behov av en ny forskningsisbrytare utreds

Det finns ett stort intresse för expeditioner till Arktis, inte minst inom klimat- och miljöforskning och det är viktigt att svenska forskare även i framtiden har möjlighet till forskning i polarområdena. Regeringen ger nu Polarforskningssekretariatet i uppdrag att undersöka om Sverige behöver en ny forskningsisbrytare för vetenskapliga expeditioner i polartrakterna och hur detta behov i så fall skulle kunna tillgodoses..

Regeringen - 09 jun 17 kl. 20:03

Försvarsmakten och MSB har lämnat in en redovisning om behov av stöd inför och vid ett höjt beredskapsläge

Regeringen beslutade den 10 december 2015 att återuppta en sammanhängande planering för totalförsvaret och gav Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i uppdrag att redovisa Försvarsmaktens behov av stöd från bevakningsansvariga myndigheter inför och vid höjd beredskap samt myndigheternas möjligheter att tillhandahålla sådant stöd. Idag har Försvarsmakten och MSB överlämnat sin redovisning..

SR - 22 jun 17 kl. 19:27

Regeringen: Utred strejkrätten

Utredningen kommer efter den långa konflikten mellan fack och arbetsgivare i Göteborgs hamn..

Regeringen - 16 jan 18 kl. 16:28

Remiss av SOU 2017:100 Beslag och husrannsakan – ett regelverk för dagens behov

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat betänkandet Beslag och husrannsakan – ett regelverk för dagens behov, SOU 2017:100..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.