PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 01:53

PrivataAffärer - 16 sep 20 kl. 13:27

Efter pandemin: Allt fler samhällsfastigheter säljs ut”Vi kommer inte att hålla igen, vi har en stark balansräkning och kassaflöde och kommer att fortsätta att växa”, säger Samhällsbyggnadsbolaget i Nordens vd Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt. På onsdagsmorgonen presenterade Newsec en rapport över fastighetsmarknaden i spåren av pandemin. I rapporten konstaterar Newsec, bland annat, att intresset för samhällsfastigheter har ökat, och kommer att fortsätta öka, i jakt på stabila och långa kassaflöden. I kombination med att utförsäljningen av kommunala fastigheter väntas fortsätta när skuldsatta kommuner behöver täppa till budgetunderskott, ger det läge för affärer. Win-Win ”Det är allt fler kommuner som inser att de både kan få en starkare finansiell ställning och en fastighetsägare som gör ett lika
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Samhällsbyggnadsbolaget, Nordens, Ilija Batljan, Nyhetsbyrån Direkt, Newsec, win Det, SBB, Hemfosa, De, Boden, Luleå, , Logistea, Nyfosas, Balder

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter pandeminAllt , fler, samhällsfastigheter, säljsut
PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 09:48

Vinsthemtagning i Rysslandsfonder

Globalfonder, företagsobligationsfonder och fastighetsfonder har dominerat köplistan i augusti hos nätmäklaren Avanza. Konkurrenten Nordnets mest köpta fonder är Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Länsförsäkringar Global Index och Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Index. – Smala fonder får stryka på foten för bredare och mindre riskfyllda globalfonder, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet i en kommentar till fondutfallet för augusti hos Nordnet.

YLE - 18 nov 16 kl. 15:45

Ingen orsak till oro för Åbo Akademis framtid i Vasa

På torsdagen blev det klart att Academill säljs till det svenska fastighetsbolaget Hemsö. De tidigare ägarna är säkra på att Åbo Akademis framtid i fastigheten är tryggad trots ägarbytet. Harry Schaumans stiftelse och Stiftelsen för Åbo Akademi ägde hälften var av Academill, men sålde fastigheten till Hemsö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.