Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 September, 19:27

Nyan - 16 sep 20 kl. 13:20

Nu är den här – Nya Ålands nyhetssida för barn och unga!En ny undersökning visar att barn och unga nästan inte alls hörs i de åländska tidningarna. Det vill Nya Åland ändra på och därför lanserar vi nu en ny sida i tidningen, med nyheter för just er. Och vi vill gärna ha er hjälp, både med att hitta på ett namn på sidan och förslag på vad vi ska skriva om. Enligt barnkonventionen har alla barn rätt till information. På det här uppslaget i tidningen berättar vi om sådant som rör barn och unga.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Nya Åland, Nyans, Nya Ålands, Jansson Anna Björkroos, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är den här Nya Ålands, nyhetssidaför , barn, och unga
Politikerbloggen - 21 dec 12 kl. 16:17

Blir det en Vit Jul för landets barn och unga?


DEBATT. Behovet av aktiviteter och nyktra mötesplatser under jullovet är stort för alla, inte minst för de 385 000 barn som lever i familjer med alkoholproblem och där julen blir en tid av ångest och oro istället för den magi barn borde förknippa julen med. Det skriver Anna Carlstedt, förbundsordförande IOGT-NT, på TV4/Politikerbloggen.

YLE - 13 sep 15 kl. 15:11

Föräldrar får hjälp via krisjouren för barn och unga

Allt fler föräldrar kontaktar Krisjouren för unga i hopp om att få hjälp med sina psykiskt sjuka barn och unga. Därför har Krisjouren för barn och unga nu valt att också aktivt stöda föräldrar i form av en stödgrupp, som kickar igång i höst. Antalet föräldrar som ringer in till Krisjouren för unga har ökat med ca 10 procent sedan år 2013.

YLE - 13 sep 15 kl. 15:11

Föräldrar får hjälp via krisjour för barn och unga

Allt fler föräldrar kontaktar Krisjouren för unga i hopp om att få hjälp med sina psykiskt sjuka barn och unga. Därför har Krisjouren för barn och unga nu valt att också aktivt stöda föräldrar i form av en stödgrupp, som kickar igång i höst. Antalet föräldrar som ringer in till Krisjouren för unga har ökat med ca 10 procent sedan år 2013.

YLE - 29 nov 16 kl. 16:55

Förbundspennan: Den fysiska aktiviteten hos barn och unga i Finland

Barn och unga i Finland rör sig för lite visar en internationell studie, skriver Kite Lundström från Skolidrotten. I en internationell jämförelse, bland 38 olika länder, gjord av Idrottens internationella barn- och ungdomsallians, får Finland vitsordet D (skala där A är bäst, F sämst). De finländska resultaten har sammanställts av en forskningsgrupp från fem olika forskningsinstitut och Tuija Tammelin på LIKES (Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö), har varit ordförande för forskningsgruppen.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 11:34

Konst hela Skåne runt för barn och unga

Utställningar, workshops, konstvisningar och samtal. I dag starta fjärde upplagan av Bästa biennalens konstbiennal med konstevenemang för barn och unga i hela Skåne under drygt två veckor, inklusive höstlovet.
– Vi växer för varje gång och i år kan vi erbjuda över 70 arrangemang, berättar Jenny Grönvall, projektledare för Bästa biennalen.

Kristianstadsbladet - 24 jun 13 kl. 08:20

Ny stödverksamhet erbjuds till barn och unga

Barn- och ungdomssupporten på socialförvaltningen i Hässleholm kommer i höst att erbjuda en ny form av gruppverksamhet. Den ska rikta sig till barn och unga som har nära anhöriga som har kemiska missbruksproblem, som alkohol och droger.
Sju personer på socialförvaltningen har gått en gruppledarutbildning på Ersta diakoni och med utgångspunkt från dessa erfarenheter kommer samtalsgrupper att starta i Hässleholm i september.

Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 16:13

Barn och unga är vinnare i ­­Folkpartiets Lund

Socialdemokraterna i Lund riktar kritik mot Folkpartiets budget, trots att de själva var med och släppte fram den. Det är en budget med hjärta och hjärna som satsar på våra barn och unga.Vi fick igenom ökat underhåll av våra lekplatser och cykelvägar, vi satsar på att ha kvar biblioteken på Järnåkra och Nöbbelöv och ökar stödet till föreningslivet.

YLE - 26 mar 13 kl. 07:05

Barn och unga lider av utmattning

Antalet barn och unga som lider av utmattning har ökat de senaste åren. Tempot är uppskruvat och många barn har inplanerat program från morgon till kväll. Till och med barn i lågstadieåldern kan ha symptom på burnout, uppger Yle Uutiset på basis av samtal med barn via Suora Linja (direktlinjen) samt diskussioner med experter.

YLE - 02 jun 14 kl. 09:42

Regionförvaltningsverket stöder barn och unga

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland delar ut nästan 350 000 euro i stöd för hobbyverksamhet för barn och unga. Regionförvaltningsverket har beviljat sammanlagt 342 000 euro i statsunderstöd för att stöda lokal hobbyverksamhet och dagkoloniverksamhet för barn och unga i Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Mellersta Finland, Birkaland och Österbotten. Den primära målgruppen för verksamheten är barn och unga i åldern sju till aderton.

Dagensanalys.se - 08 sep 16 kl. 13:28

Halvdagsseminarium om schysst reklam till barn och unga

Hur tänker barn kring reklam? I vilka kanaler gillar de reklam? Och hur resonerar de kring att dela med sig av personuppgifter?

Skånskan - 20 nov 19 kl. 17:08

Satsning på barn och unga presenterades

MALMÖ 30 miljoner extra till arbetsmarknads- och socialnämndens arbete med barn och unga var en nyhet som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) presenterade under den inledande allmänpolitiska debatten.Budgetfullmäktige i Malmö inleddes på onsdagsmorgonen och väntas pågå i två dagar. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och i inledningen av den presenterades ytterligare en satsning som S och L vill ge arbetsmarknads- och socialnämnden för att stärka det förebyggande arbetet med barn och unga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.