SR > Nyheter

Tuesday, 29 September, 14:47

SR - 16 sep 20 kl. 13:15

Debatt om gängkriminalitet i riksdagenDen organiserade gängkriminaliteten diskuterades idag i Riksdagen efter initiativ av Liberalerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Riksdagen, Liberalerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debattom , gängkriminaliteti , riksdagen
Politikerbloggen - 17 jan 11 kl. 17:31

DEBATT ? SD utnyttjar riksdagen för hatpropaganda

DEBATT. När Sverigedemokraterna begär en särskild debatt om våldsbejakande extremistisk islamism är syftet inte att belysa problemet allsidigt och försöka hitta lösningar. De vill enbart utnyttja riksdagen som plattform för att sprida sin hatpropaganda mot muslimer.

YLE - 02 okt 18 kl. 10:38

Inför strejkhotet imorgon: Regeringen slopar hälften av försämringarna i uppsägningsskyddet - se vår debatt från riksdagen klockan 12.03

Regeringen meddelar idag att den tar till sig av kritiken från fackförbunden. Arbetsminister Jari Lindström (Blå framtid) meddelar att ändringarna i uppsägningsskyddet kommer att gälla enbart företag med högst 10 anställda. Frågan debatteras i Slaget efter tolv - live från riksdagen med start klockan 12.

SVT Debatt - 11 aug 18 kl. 09:15

Professorn: ”Så kan gängkriminalitet förstås – och åtgärdas”

”Gäng är särskilt attraktiva i första hand för dem som ser inte ser framtidsutsikter i det ”ordinarie” samhället”, skriver Torbjörn Forkby, professor i socialt arbete, i ett debattinlägg om hur samhället kan motarbeta gängkriminalitet..

SVT Debatt - 25 nov 19 kl. 13:14

”Våldet mot kvinnor kräver samma kraftåtgärd som gängkriminalitet”

”Skadeverkningarna av mäns våld mot kvinnor, sexuella hot och trakasserier är enorma på många plan, inte minst i form av det mänskliga lidande som det ger upphov till”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 25 nov 19 kl. 13:14

”Våldet mot kvinnor kräver samma kraftåtgärd som gängkriminalitet”

”Skadeverkningarna av mäns våld mot kvinnor, sexuella hot och trakasserier är enorma på många plan, inte minst i form av det mänskliga lidande som det ger upphov till”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 07:00

Rebecka Le Moine: ”Dikter och Poetry slam tog mig in i riksdagen!”

Rebecka Le Moine blev personkryssad in i riksdagen för miljöpartiet i Östergötland. Detta trots att hon varken synts i TV och radio eller knackat dörr under hela valrörelsen. Här berättar hon om vad hon tror har bidragit till framgången..

Sydöstran - 20 dec 18 kl. 14:00

Larviga debattregler i riksdagen

Varifrån kommer regeln att debattörer i riksdagen inte får "dua" varandra? När infördes den och av vilka? Den samtalsform som förs i samhället i stort fungerar bra sedan Bror Rexed som chef på Medicinalstyrelsen införde du-reformen på 60-talet.

Västerbottens Folkblad - 23 dec 18 kl. 07:00

”Larviga debattregler i riksdagen”

Varifrån kommer regeln att debattörer i riksdagen inte får ”dua” varandra? När infördes den och av vilka? Den samtalsform som förs i samhället i stort fungerar bra sedan Bror Rexed som chef på Medicinalstyrelsen införde du-reformen på 60-talet.

Politikerbloggen - 22 jun 11 kl. 08:33

DEBATT ?När kommer S-besked om skatterna??

DEBATT. Idag röstar riksdagen om regeringens vårbudget. Det är ett tillfälle för Socialdemokraterna att ge besked till svenska folket om vilka skatter Håkan Juholt vill höja eller återinföra.

SVT Debatt - 05 dec 13 kl. 14:59

Debatt 28/11: Muteborg och amning

Är det dags att döpa om Göteborg till Muteborg? En del pratar om landets näst största stad som ett samhälle helt genomsyrat av korruption. En plats där de verkliga besluten fattas av några få i slutna rum, bortom all insyn och politisk kontroll.

Sydsvenskan - 13 jun 19 kl. 10:59

Riksdagen tar sig an gängkriminalitet

Riksdagen kommer att hålla en debatt om gängkriminalitet och vad politiken och samhället kan göra åt den. Den äger rum den 25 juni. Debatten är en så kallad aktuell debatt och har begärts av Moderaterna.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Tio nya dödsfall med bekräftad covid-19

Ytterligare tio personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige..

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Folkhälsomyndighetens pressträff

På Folkhälsomyndighetens pressträff idag medverkar Karin Tegmark Wisell, Malin Grape och Bitte Bråstad från Folkhälsomyndigheten, Iréne Nilsson Carlsson från Socialstyrelsen och en företrädare för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap..

SR - 1 timme sedan

Socialstyrelsen om missade cancerfallen: ”Bekymmersamt”

Pandemin kan ha påverkat vården mer än vad man tidigare har sett. Det säger Mattias Fredricson som är enhetschef på Socialstyrelsen, med anledning av den rapport som landets regionala cancercentrum publicerade i går och som varnar för över 3500 oupptäckta cancerfall..

SR - 1 timme sedan

Macron vill medla i Belarus

Frankrikes president Emmanuel Macron ska hjälpa till och medla i den politiska krisen i Belarus. Det lovade han idag i ett samtal med oppositioneledaren Svetlana Tichanovskaja i Litauen..

SR - 1 timme sedan

Damberg: "Det är viktigt att vi har all fakta på bordet"

Igår kom nya uppgifter från dokumentärfilmare på Discovery kring Estoniakatastrofen 1994, om ett hittills okänt hål på ena sidan av passagerarfartyget. Inrikesminister Mikael Damberg kommenterar nu uppgifterna:.

SR - 3 timmar sedan

Ingen bojkott av parlamentet i Hongkong

I Hongkong har frågan om att bojkotta parlamentet delat den pro-demokratiska oppositionen. Men idag kom besked att majoriteten av parlamentarikerna sitter kvar..

SR - 3 timmar sedan

Pressträff om idrotten

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågorna, håller en gemensam pressträff kl 11..

SR - 4 timmar sedan

Åtal väcks i Macchiarini-fallet

Nu åtalas kirurgen Paolo Macchiarini för grov misshandel i fallet med syntetiska luftstrupar vid Karolinska universitetssjukhuset..

SR - 6 timmar sedan

Bostadsort kan avgöra hjärtvård

Bostadsorten kan avgöra vilken behandling en hjärtpatient får, skriver företrädare för hjärtsjukvården på DN debatt..

SR - 7 timmar sedan

FN kräver att Nigeria omprövar shariadomar

Två domar i norra Nigeria har väckta starka reaktioner i omvärlden, sedan en musiker och en tonåring dömts till hårda straff av shariadomstolar. Och nu kräver en människorättsgrupp från FN att Nigeria omprövar straffen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.