PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 03:09

PrivataAffärer - 16 sep 20 kl. 13:00

”Pandemin kan skapa trendbrott på bomarknaden”Det framkommer av Swedbank Boindex för andra kvartalet 2020 och en ny undersökning om corona och hemarbete. – Det kan inte uteslutas att vi står inför ett trendbrott på bostadsmarknaden som en effekt av ökade möjligheter till distansarbete och stora prisskillnader på bostadsmarknaden. Blir ökat distansarbete norm även efter coronapandemin kan fler flytta ut utanför huvudstadsregionerna. Det vi nu ser kan vara början på en urbaniseringstrend, säger Arturo Arques Swedbanks och Sparbankernas privatekonom. ”Bäst i Övik och Borlänge” Förutsättningarna att köpa bostadsrätt är bäst för sammanboende utan barn i Örnsköldsvik och Borlänge och sämst för ensamstående med barn i Stockholm och Göteborg.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank Boindex, Arturo Arques Swedbanks, Sparbankernas, Övik, Borlänge Förutsättningarna, Örnsköldsvik, Borlänge, Stockholm, Göteborg, Boindexet, Swedbank, Corona, Besparingen, Sifoundersökning, Sparbankerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandeminkan skapa , trendbrott, bomarknaden
Dagens PS - 11 sep 17 kl. 08:58

Bomarknaden svalnar: ”Det är en rejäl nedgång”

Hushållens förväntningar fortsätter sjunka. ”Det vi ser liknar allt mer ett trendbrott.” SEB:s Boprisindikator för den svenska marknaden backade i september för andra månaden i rad till 51 från 58 månaden innan.

DI - 26 mar 14 kl. 11:22

Trendbrott på bomarknaden

Landets fastighetsmäklare uppger för första gången att det låga utbudet är den faktor som påverkar bostadsmarknaden allra mest. Det innebär ett trendbrott. Hittills har bankernas restriktiva utlåning stått högst på listan..

PrivataAffärer - 13 nov 15 kl. 08:22

Trendbrott på bomarknaden - stillastående priser i storstäderna

Bostadsrättspriserna i riket som helhet steg 1 procent i oktober jämfört med föregående månad. Villapriserna steg 1 procent. Men i Stockholms innerstad står priserna faktiskt stilla vilket är något av ett trendbrott....

Trelleborgs Allehanda - 05 dec 18 kl. 11:00

Trendbrott på bomarknaden – prisfall i Trelleborg

Bostadsrätterna i Trelleborg har ett prisfall på 13 procent sedan november förra året. De färska siffrorna från svensk mäklarstatistik visar på ett tydligt trendbrott..

DI - 12 dec 18 kl. 07:50

Trendbrott på bomarknaden – färre misslyckade affärer

I år har ovanligt många bostadsrätter tagits bort från bostadssajten Hemnet osålda, men under hösten har det skett något av ett trendbrott och fler affärer har gått i lås i oktober och november i år än i fjol. .

DI - 11 apr 19 kl. 14:57

Nya siffror: Bomarknaden tar jättesprång – ”trendbrott”

Tiden det tar att sälja en bostadsrätt sjunker, visar nya siffror. Mäklare beskriver en förändrad stämning på marknaden. ”Jag vill påstå att vi ser ett trendbrott”, säger Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån..

DI - 19 dec 19 kl. 08:51

Trendbrott på bomarknaden: ”Happy days are here again!”

En fortsatt stark uppgång för bostadspriserna i november bekräftar att det skett ett trendbrott på bostadsmarknaden….

Affärsvärlden - 19 dec 19 kl. 09:05

Nordea ser trendbrott på bomarknaden

En fortsatt stark uppgång för bostadspriserna i november bekräftar att det skett ett trendbrott på bostadsmarknaden under hösten. Det säger Nordeas seniorekonom Susanne Spector till Nyhetsbyrån Direkt..

VA - 19 dec 19 kl. 09:36

Höstens trendbrott – priserna växlas upp på bomarknaden

"Detta bekräftar att vi verkligen sett ett trendbrott på bostadsmarknaden under hösten där priserna nu ökar i snabbare takt." .

DN - 26 aug 20 kl. 18:31

Trendbrott: Ökat tittande på linjär-tv under pandemin

Covid-19-pandemin har påverkat mediemarknaden på olika sätt, rapporterar mediavison.se..

Kristianstadsbladet - 10 apr 13 kl. 07:59

Spår ökat tryck på bomarknaden


Andelen fastighetsmäklare som tror på stigande priser har stigit från 7 procent i november till 25 procent i mars, enligt Mäklarsamfundets senaste undersökning. - Det är helt klart en ljusare bedömning än i vår förra undersökning. Jag tror nästan man kan börja tala om ett trendbrott, säger Ingrid Eiken, vd för Mäklarsamfundet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.