Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 21 September, 05:47

Vimmerby Tidning - 16 sep 20 kl. 10:50

"Årets fynd" – runsten plöjdes upp från åkerNär lantbrukaren plöjde åkern stötte han på en stor platt sten. Men inte vilken sten som helst – ena sidan var täckt med runor. Nu kallar arkeologer upptäckten i Småland för "årets fynd"..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Småland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets fynd, runsten, plöjdesupp från , åker
SvD - 09 aug 15 kl. 15:54

Polisen: Flera fynd gjorda – men söker vittnen

Ingen är ännu gripen för den brutala attacken mot ett migrantläger nära Älvsborgsbron i Göteborg natten mot lördagen..

SVT - 17 jun 20 kl. 20:33

Tabubelagd runsten: Peter Stormare söker sanningen

Stenen talade till honom – och Peter Stormare lyssnade. I nya dokumentärserien The American Runestone söker han efter sanningen om en runsten som kan förändra hela den amerikanska historieskrivningen om den visar sig vara äkta..

Kristianstadsbladet - 27 jul 13 kl. 18:51

Stenkross, runsten och järnsmide i Svarta bergen

Foto: Malin Palm
På lördagen firades Stenens dag vid Svarta Bergen i Hägghult. Där krossades det sten, målades runsten och så smidde man ljusstakar i smedjan.
I Svarta bergen har man brutit sten i över hundra år och platsen är mest känd för sin svarta diabas som ska vara utav den bästa kvalitén i världen.

BT - 20 mar 14 kl. 15:07

Söker i mörkret efter flygplansdelar

Två föremål som kan komma från det försvunna malaysiska passagerarplanet har siktats i havet med hjälp av satellit. Ett intensivt sökande i området, väster om Australien, har hittills inte givit något. När mörkret nu fallit fortsätter sökandet, dock med förminskad hastighet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här söker man Lisa – i gödselbrunnarna

Sökandet efter 17-åriga Lisa Holm, som varit försvunnen sedan i söndags kväll, fortsätter. Nu har räddningstjänsten vid Kinnekulle utanför Lidköping utökat sökandet. Bild:TTLÄS MER: 9 saker vi vet om Lisa Holms försvinnandeBild:TTPå bildens syns hur en person från räddningstjänsten söker i en gödselbrunn som ska ligga i närheten av caféet där Lisa sist sågs.

ÖstersundsPosten - 30 jun 15 kl. 21:00

Cancerdiagnosen fördröjdes flera månader

Patienten lades in för observation på Östersunds sjukhus på grund av bröstsmärtor. Röntgensvaret tolkades som lunginflammation och patienten fick gå hem med antibiotikabehandling. Efter sex veckor gjordes en kontrollröntgen och då gjordes avvikande fynd och beslutet blev att göra en utförligare röntgenundersökning för att utesluta cancer.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 10:53

Fortsätter söka fynd i Nordanå

NORDANÅ Byggarbetsplatsen i Nordanå där en grävmaskinist i måndags upptäckte en död människa var på tisdagen fortfarande avspärrad.
Markarbetet som föregår byggande av villor ligger nere tills polisen är klar. ERWP.

Expressen - 24 aug 20 kl. 06:39

Skottlossning i Göteborg: ”Har gjort flera fynd”

Under natten inträffade en skottlossning på Hisingen i Göteborg.Polisen har gjort flera fynd på platsen och polisen söker nu efter en maskerad man som setts vi skjutningen.– Vi försöker skaffa oss en bild över vad som har hänt, säger vakthavande befäl Martin Hallberg..

YLE - 03 apr 14 kl. 10:01

På spaning efter fynd med metalldetektorn

Lite av en vardagsarkeolog kan man nog kalla honom, Tomas Björkqvist i Kristinestad. Han är företagare till vardags och sysslar med fiske och fisketurism, bland annat. Men det senaste året har han blivit en ivrig sakletare, sedan han fick en metalldetektor i julklapp.

YLE - 03 apr 14 kl. 10:01

På spaning efter fynd med metalldetektor

Lite av en vardagsarkeolog kan man nog kalla honom, Tomas Björkqvist i Kristinestad. Han är företagare till vardags och sysslar med fiske och fisketurism, bland annat. Men det senaste året har han blivit en ivrig sakletare, sedan han fick en metalldetektor i julklapp.

Kristianstadsbladet - 08 jun 12 kl. 10:07

Forskare söker nya fynd på Åsen

Någonting hände i faunan för 80 miljoner år sedan. Utgrävningar på Åsen har lett till nya rön om att en klimatförändring i trakten ska ha varit orsaken. En ny utgrävning för att undersöka det mer kommer därför att göras på platsen i sommar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.