Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 September, 11:15

Expressen - 16 sep 20 kl. 12:34

Studie: Därför dör färre med covid-19Dödligheten i covid-19 sjunker, visar en studie från Oxforduniversitetet som baseras på Tysklands coronastatistik.Hos personer över 80 år minskade dödligheten med 61 procent sedan pandemins början..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Oxforduniversitetet, Tysklands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StudieDärför , dör, färremed , covid-19
Dagens Medicin - 18 sep 18 kl. 13:52

Ny studie visar på större risk för fel vid åldersbedömningar

De medicinska åldersbedömningarna är behäftade med en betydligt större felmarginal än vad Rättsmedicinalverket tidigare har hävdat. I alla fall enligt en nypublicerad studie..

DN - 05 mar 19 kl. 15:49

Ny studie: Pappor har större risk att dö i förtid när arbetsplats läggs ned

När en arbetsplats läggs ned drabbas personalen. Risken för arbetslöshet, att skilja sig samt en sämre hälsa ökar. I motsats till andra delar av världen mår svenska barn bra trots att den ena föräldern förlorar jobbet, visar en ny studie..

DI - 30 mar 20 kl. 13:43

Johnson & Johnson inleder vaccinstudie mot covid-19

Det amerikanska läkemedelsbolaget Johnson & Johnson ska inleda en studie med en vaccinkandidat mot covid-19.  .

UNT - 23 jun 20 kl. 07:21

Stamcellsbehandling ska prövas vid covid-19

I en ny studie vid Akademiska sjukhuset kommer covid-19-patienter med livshotande lungsvikt att behandlas med en sorts stamceller från benmärgen..

DI - 02 jun 20 kl. 13:47

Braincool startar studie för feberbehandling av covid-patienter

Medicinteknikbolaget Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, startar en fallstudie vid Södersjukhuset i….

News55 - 11 apr 20 kl. 09:09

Här är medicinen som i färsk studie visat hoppfulla resultat mot corona

Läkemedelsjätten Gilead Sciences har genomfört tester med sitt preparat remdesivir. Resultatet är hoppfullt. Totalt har 53 patienter som ligger på sjukhus på grund av coronaviruset Covid-19 fått preparatet.

SR - 31 aug 20 kl. 19:16

Studie i Östergötland - Färre döda av covid-19

Region Östergötland har granskat journalerna av patienter på sjukhuset som dött av covid-19. De konstaterar att färre patienter har dött direkt av sjukdomen. Bland annat visar rapporten att cirka 15 procent inte hade covid-19 som direkt dödsorsak..

Expressen - 22 apr 20 kl. 14:29

Fyndet: Vanliga vaccinet kan skydda mot covid-19

Strukturen på coronaviruset påminner om röda hund, uppger brittiska forskare.Det skulle kunna innebära att de som vaccinerats med MPR har större chans att överleva covid-19.Forskarna vill att en större studie görs – och att vaccin ges till riskgrupper..

Expressen - 28 apr 20 kl. 14:52

Ny skånsk studie ska hjälpa svårt sjuka covid-patienter

Antikroppar från tillfrisknade coronapatienter ska i en skånsk studie ges till 50 personer som lider så svårt av sjukdomen covid-19 att de behöver syrgasbehandling..

SR - 13 maj 20 kl. 06:00

Studie om blodplasma mot covid-19 ändras

En pågående svensk studie där forskare ska se om blodplasma från tillfrisknade personer kan hjälpa sjuka covid-19-patienter, ändrar design..

Aftonbladet - 20 maj 20 kl. 18:18

Ny studie: Så drabbar covid-19 diabetiker

PLUS En tredjedel av alla som dött i covid-19 i Storbritannien har varit diabetiker. Det visar en ny, opublicerad studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.