GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 September, 18:22

GöteborgsPosten - 16 sep 20 kl. 05:00

Ni har svikit samhällskontraktetFör min del är samhällskontraktet uppsagt, tilltron till systemet borta. Vi riskerar att se en utveckling som liknar den i USA med stora grupper utanför samhället som skapar sina egna lagar, skriver insändaren..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ni har svikit, samhällskontraktet
Cornucopia - 15 aug 18 kl. 10:44

Vad är egentligen det svenska samhällskontraktet?

"Samhällskontraktet är ömtåligare än en del tror." - Ulf Kristersson (M)Vad består det svenska samhällskontraktet egentligen av? Jag har letat, men jag har inte hittat kontraktet.

Cornucopia - 16 aug 18 kl. 09:12

Gästinlägg: Samhällskontraktet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Mr G och berör gårdagens fråga om vad det svenska samhällskontraktet består i, och således när man vet att det är brutet. Det var väl få som kunde konkretisera vad samhällskontraktet består av eller borde bestå av, utan mest en massa flum, så svaren uteblir. Läsaren Mr G har funderingar:

Kunde inte låta bli att fundera på bloggens fråga.

Cornucopia - 22 feb 19 kl. 11:07

Leif Östling: "Om 5-10 år är samhällskontraktet helt brutet"

Scanias och Svenskt Näringslivs fd VD konstaterade i en podcastintervju att gällande den offentliga vården är samhällskontraktet helt brutet inom fe till tio år. Medborgarna kommer tvingas betala för privat vård, då den offentliga vården helt fallit samman, även om skattetrycket består.
Södersjukhuset.

Expressen - 14 jul 16 kl. 17:26

Asylsvek värnar inte samhällskontraktet

Många använder samhällskontraktet som ett argument för att försämra villkoren för flyktingar. Men det kan bli tvärtom. Ida Ölmedal pekar på faran med att låta ändamålet helga medlen..

Kristianstadsbladet - 18 nov 16 kl. 15:45

Rädda samhällskontraktet och tilliten mellan människor

En växande del av befolkningen upplever att samhällskontraktet luckras upp, medan S och M är upptagna med spelteori och krishantering..

Barometern - 17 mar 18 kl. 00:30

Mellan raderna på samhällskontraktet

I alla möjliga sammanhang talas det numera om samhällskontraktet. Men ordet används i debatten långt från dess idéhistoriska betydelse..

GT - 01 jul 18 kl. 07:26

Gängvåldet hotar samhällskontraktet

Ungdomarna i Biskopsgården ska ges samma möjligheter att forma sina liv fritt från kriminalitet som ungdomarna i Örgryte. Lyckas vi inte komma tillrätta med problemet hotas i förlängningen det svenska samhällskontraktet, skriver Ulf Kristersson (M) och Jonas Ransgård (M)..

DN - 09 aug 18 kl. 09:38

M vill satsa 50 miljarder på ”samhällskontraktet”

Moderaterna vill satsa 50 miljarder kronor på att "stärka samhällskontraktet" de kommande fyra åren. Med det menar de att medborgarna ska kunna lita på att polisen, skolan, vården och försvaret fungerar..

DN - 09 aug 18 kl. 13:05

M: 50 miljarder för att stärka samhällskontraktet

Moderaterna vill satsa 50 miljarder kronor på att ”stärka samhällskontraktet” de kommande fyra åren. Med det menar de att medborgarna ska kunna lita på att polisen, skolan, vården och försvaret fungerar..

Sydsvenskan - 20 okt 18 kl. 08:18

Skatteexpert: Hotar hela samhällskontraktet

De uppdagade cum-ex-affärerna är typexempel på hur bedragare ständigt hittar nya vägar att lura skattesystemet. Nu är det dags att ta frågan på allvar, anser en expert på skatteflykt. – Det är hela samhällskontraktet som står på spel, säger han.

Blekinge Läns tidning - 20 okt 18 kl. 08:18

Skatteexpert: Hotar hela samhällskontraktet

De uppdagade cum-ex-affärerna är typexempel på hur bedragare ständigt hittar nya vägar att lura skattesystemet. Nu är det dags att ta frågan på allvar, anser en expert på skatteflykt. - Det är hela samhällskontraktet som står på spel, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.