NT > Nyheter

Monday, 28 September, 13:56

NT - 16 sep 20 kl. 11:55

Åtal för att ha rekryterat unga till kriminalitetTolv personer som misstänks ingå i ett kriminellt nätverk i Vårberg i södra Stockholm åtalas misstänkta för grovt narkotikabrott..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Vårberg, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalför att ha , rekryterat, ungatill , kriminalitet
Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 16:20

Åtal mot unga trelleborgare ogillas

Foto: Scanpix
De två unga män, 19 och 20 år gamla, som åtalats för grov stöld i samband med två inbrott, frias av Ystads tingsrätt.
Tingsrätten anser inte att det kan bevisas att det är de två utpekade männen som syns på de övervakningsbilder som polisen valde att publicera på sin hemsida. Därför väljer rätten att fria männen.

YA - 31 jan 20 kl. 17:26

Åtal: Tre unga män misstänkta för rån mot tonåring

Tre unga män slog ner och rånade en tonårspojke bakom Circle K-macken vid Kristianstadsvägen i somras. Nu har trion åtalats vid Ystads tingsrätt. Samtliga nekar till brott..

SmålandsPosten - 24 aug 13 kl. 08:18

Nytt grepp ska fånga upp unga i riskzon för kriminalitet

Växjö kommun förbereder nu en ny form av insats för att fånga upp barn och ungdomar som begår brott eller riskerar att hamna i kriminalitet.
Det bygger på ett nära samarbete mellan framför allt polis och socialtjänst. Men förutsättningen är också att den som berörs ger sitt samtycke, något som visat sig vara en utmaning.

Barometern - 25 jan 14 kl. 08:29

Inget kungligt med kriminalitet

Om de döda inte annat än gott – de mortuis nil nise bene – sa de gamla romarna. Men de avsåg då knappast att en känd brottsling i rubriker skulle beskrivas som ”kung”, eller att hans frånfälle skulle föranleda en andäktig radiodiskussion om den avlidnes uppenbart skeva världsbild och självuppfattning.
Uppmärksamheten omkring Mille Markovic, som i torsdags hittades skjuten till döds, är dock i linje med en lika utbredd som betänklig tendens till glamorisering av det kriminella livet.

Barometern - 25 jan 14 kl. 08:29

Inget kungligt med kriminalitet

Om de döda inte annat än gott – de mortuis nil nise bene – sa de gamla romarna. Men de avsåg då knappast att en känd brottsling i rubriker skulle beskrivas som ”kung”, eller att hans frånfälle skulle föranleda en andäktig radiodiskussion om den avlidnes uppenbart skeva världsbild och självuppfattning.
Uppmärksamheten omkring Mille Markovic, som i torsdags hittades skjuten till döds, är dock i linje med en lika utbredd som betänklig tendens till glamorisering av det kriminella livet.

BT - 31 maj 12 kl. 13:25

Två av fem återfaller i kriminalitet

Två av fem brottslingar återföll i brott inom tre år, visar nya siffror från Brå. Andelen återfallsbrottslingar mättes år 2005. Då återföll 41 procent i brott inom tre år enligt Brottsförebyggande rådet (Brå).

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 15 kl. 07:54

Du hatade,älskade 90-tal

En kväll tar jag en promenad genom Moskva med en rysk vän, som är oppositionell. Vi pratar om Nobelpriset och hon frågar:”Varför tycker Putin illa om Svetlana Aleksijevitj? De har ju samma syn på 90-talet?

Dalarnas tidningar - 22 maj 17 kl. 18:00

Borlänges sociala insatsgrupp unik länet: hjälper unga ur kriminalitet

Borlänge har något som ingen annan dalakommun har.
En särskild insats för att hjälpa unga som riskerar att hamna i kriminalitet – eller som redan har hamnat snett.
Socionomen Sanna Ångbäck berättar varför det är så viktigt att fånga upp ungdomarna tidigt:
– De som begår brott i tidig ålder riskerar att fastna i kriminalitet..

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 06:30

Tidig kraftsamling för de unga

Snart står en ovanligt stor barnkull och klampar på Malmö stads tröskel. Det kommer att leda till problem, befarar polisen. I Lindängen har den redan börjat märkas.

SVT Debatt - 30 jun 13 kl. 05:45

Vi måste bort från vänsterflummarnas ursäktande av kriminalitet

DET UNGA ALMEDALEN Offrens perspektiv måste komma först i den rättspolitiska debatten ? och det hjälper inte att komma med förklaringar till varför vissa individer väljer att begå brottsliga handlingar. Det är dags att sända en tydlig signal om vad som är acceptabelt och inte.

BT - 08 maj 13 kl. 15:12

Tiotusentals unga i Sverige varken arbetar eller studerar

Tiotusentals unga riskerar att för alltid hamna utanför arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har kartlagt unga som varken arbetar eller studerar ? en grupp som tidigare varit osynlig i statistiken.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Ødegaard tillbaka i Lagerbäcks trupp

Martin Ødegaard är tillbaka i den norska landslagstruppen till playoff-matchen mot Serbien den 8 oktober. Förbundskaptenen Lars Lagerbäck har tagit ut 26 spelare eftersom det också väntar Nations League mot Rumänien och Nordirland..

NT - 45 minuter sedan

Preems vd: Inte ett politiskt beslut

Preems styrelse har beslutat att dra tillbaka ansökan om att bygga ut raffinaderiet i Lysekil. Beslutet är enbart fattat på kommersiella grunder, betonar vd:n Magnus Heimburg – och har inget med politik att göra..

NT - 45 minuter sedan

Uber får ny licens för att köra i London

Uber har vunnit en domstolsstrid om persontransporttjänstens licens att verka i London..

NT - 1 timme sedan

Jezper Riddim - enskild firma startar i Norrköping

Bolaget har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Inspelning av musik, studio.".

NT - 1 timme sedan

Regionen: Fler smittade behöver sjukhusvård

Antalet smittade personer som behöver sjukhusvård har börjat öka igen. På måndagen vårdades sammanlagt fem covid-19-patienter på sjukhus i länet..

NT - 1 timme sedan

"Dörren är stängd" för återförening i Frölunda

Henrik Lundqvist återvänder till Frölunda? Spekulationerna har tagit fart den senaste tiden men nu kommer ett klart besked från tvillingbrodern Joel. –Den dörren är stängd.

NT - 1 timme sedan

Älg röjde runt i bostad i Linköping

En älg tog sig på måndagsförmiddagen in i en bostad i Linghem i Linköping..

NT - 2 timmar sedan

Älg tog sig in i kedjehus: "Blev såklart rädd"

Klockan 09.18 på måndagsförmiddagen larmades polisen till en bostad i Linköping – med anledning av ett mycket ovanligt besök..

NT - 2 timmar sedan

Estoniateorierna: Smuggling och ubåtsangrepp

Teorierna kring vad som orsakade Estonias snabba förlisning har varit många och brokiga genom åren. Vi presenterar ett litet axplock..

NT - 2 timmar sedan

Domarprofilen: "Det är för många stora misstag"

"Som domare vill man ha alla skott på tavlan, men det har varit för mycket skott utanför i år. För många misstag, för många stora misstag", säger Sten Johanzon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.