Expressen > Kultur

Thursday, 24 September, 04:15

Expressen - 16 sep 20 kl. 06:30

Så krossade fattigdomen Dan Anderssons kärlekNär poeten Dan Andersson vägrade ge upp sitt kall kostade det honom kärleken.Daniel Sjölin läser en sorglig roman om två älskande som hindrades..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Dan Anderssons, Dan Andersson, Sjölin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , krossade, fattigdomen, Dan, Anderssons, kärlek
YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

BT - 15 okt 12 kl. 13:24

Fattigdomen måste bekämpas

Trots att världsekonomin vuxit med 70 procent sedan 1990 är fortfarande en miljard människor hungriga och kroniskt undernärda ? en siffra som inte förändrats trots tillväxten. Fattigdomen slår hårt mot de minsta och hårdast mot barn under fem år, skriver Magnus Walan.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Dan Johansson: Tecknen talar för Jesu snara återkomst

Starka väckelser är att vänta men mycket snart också antikrists framträdande och Jesu återkomst. Det menar bibelläraren och Israelkännaren Dan Johansson i vår intervjuserie med svenska förkunnare om det andliga läget i Sverige..

YLE - 27 okt 16 kl. 14:40

THL: Fattigdomen släpper inte greppet

Det finns nästan en halv miljon människor i vårt samhälle vars inkomster inte räcker till för en rimlig minimikonsumtion. Siffror från Institutet för hälsa och välfärd THL visar att omkring åtta procent av befolkningen - cirka 440 000 personer - lever på mindre än vad som anses vara en människas anständiga minimibudget. En ensamstående vuxen persons minimibudget har slagits fast till 600-669 euro i månaden.

Alliansfritt Sverige - 01 apr 14 kl. 17:03

Borgerlig ledarsida helt till sig av glädje över fattigdomen som nya sjukförsäkringen för med sig

I en parallell verklighet som brukar kallas Svenska Dagbladets ledarsida skriver den före detta moderata riksdagsledamoten Helena Rivière en ledare om de nya sjukförsäkringsreglerna och deras förträfflighet. Det är givetvis modigt att skriva en sådan högfärdig text och kräver att man blundar för det här: Fler och fler av de som utförsäkrats tvingas nu leva på socialbidrag till föjd av de nya reglerna. Den förändrade sjukförsäkringen byggde på en myt om Sveriges höga sjuktal.

Sydsvenskan - 08 jun 11 kl. 00:05

Klassresa från fattigdomen

Igår kom en uppföljande rapport om barnfattigdom från Rädda Barnen. Den fokuserar på orsakerna till att andelen fattiga barn har ökat i Sverige.
Slutsatsen är, förutsägbart nog, att den klassiska familjepolitiken mist sin styrka.

BT - 15 maj 14 kl. 08:25

Vandaler krossade glas i småbarnens sandlåda

Ett 20-tal glasflaskor har krossats och stuckits ner i barnens sandlåda på Moldeparkens förskola på Göta. Men först fick föräldrarna inget veta. – Jag blir så fruktansvärt arg, säger Malin Bergqvist, förälder.

YLE - 15 maj 13 kl. 12:28

THL slår larm om den ökande fattigdomen

Institutet för Hälsa och välfärd THL slår larm om den ökande fattigdomen. En omfattande undersökning bland personer som lyfter utkomststöd visar att fattigdomen har flerfaldigats sedan början av 90-talet. En stor del av klienterna får stöd i flera år - och problemen hopar sig hos många av dem, säger THL.

YLE - 29 sep 15 kl. 10:17

Fattigdomen har ökat i Finland

De senaste 20 åren har fattigdomen minskat i Finland men nu ökar den igen, visar en undersökning från Åbo universitet. Var tionde finländare är fattig och enligt undersökningen ökar också antalet utslagna. Inkomstskillnaderna är redan lika stora som i början av 1970-talet.

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 00:30

På väg ur fattigdomen

Underbetalda och med dåliga arbetsförhållanden. Kvinnorna i Dhakas textilfabriker har ingen lätt vardag. Ändå har industrin bidragit till betydligt bättre levnadsvillkor för många i Bangladesh.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 09:32

Fler barn placeras på vandrarhem när fattigdomen breder ut sig

Alliansen har ett komplicerat förhållande till barnfattigdom. Utsatta människor passar inte in i den borgerliga bilden av Sverige där alla får tusen kronor mer i plånboken och tacos-myser på fredagar. Dessvärre ökar fattigdomen i Sverige och särskilt drabbade är barnen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.