GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 25 September, 22:32

GöteborgsPosten - 16 sep 20 kl. 05:00

Miljoner betalades ut till Hyresgästföreningen – nu skärps kraven efter kritikKommunens bostadsbolag vill veta hur deras pengar används – efter skarp kritik i intern rapport..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Hyresgästföreningen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljoner betaladesut till , Hyresgästföreningennu , skärps, kravenefter , kritik
News55 - 15 jan 16 kl. 16:44

Hyresgästföreningen om Margot Wallström: Det är rimligt att ställa högre krav

Som politiker har man högre moraliska förväntningar på sig och det är rimligt att ställa de kraven på Wallström också, menar Marie Linder. På fredagen avslöjades att utrikesministern fått en hyresrätt ordnad till sig i Stockholms innerstad av fackförbundet Kommunal. Hennes egen förklaring var att hon blivit lurad.

Blekinge Läns tidning - 05 sep 16 kl. 04:30

Hyresgästföreningen kritiserar kraven

Hyresgästföreningen upprörs över de tuffa regler som numera gäller även för de som söker bostad på allmännyttans marknad. – Det är allmännyttans uppgift att hjälpa de som har mindre pengar att få en bostad, säger Björn Johansson..

SVT - 29 nov 18 kl. 16:23

Hyresgästföreningen rasar mot kravet på Löfven

Nu har både Centerpartiet och Liberalerna presenterat sina krav för att släppa igenom en socialdemokratisk regering. Ett av kraven är en friare hyressättning – att hyresrätter i attraktiva lägen ska kunna få högre hyror. Kravet har fått Hyresgästföreningen att reagera..

GöteborgsPosten - 23 okt 13 kl. 06:00

Dämpa kraven på höjd hyra nästa år

Trots hyresgästernas sänkta betyg för de privata fastighetsägarna vill dessa nu höja hyrorna med upp till fem procent. Förvaltningskvaliteten verkar i realiteten inte ha någon betydelse när fastighetsägarna formulerar sina krav, skriver Pedram Kouchakpour och Göran Moberg, Hyresgästföreningen..

Nya Wermlands Tidningen - 22 nov 14 kl. 06:00

"Kraven på KBAB är orimliga"

KBAB:s vinst ökar för varje år, precis som avkastningen till Karlstads kommun och i takt med det hyrorna. Det är inte rätt mot hyresgästerna anser Hyresgästföreningen som kräver ett möte..

Sydsvenskan - 02 jul 15 kl. 16:39

Visst ger vinstuttaget högre hyra för de som bor hos LKF

M, FP, C, KD och Förnyalund tycker inte att vinstuttag ger högre hyra, enligt en insändare den 25/6.LKF begär varje år förhandling med Hyresgästföreningen om att man måste höja hyrorna för att man ska kunna göra nödvändiga renoveringar i de många gånger gamla fastigheterna, betala högre räntor, personalkostnader och högre priser på el, vatten med mera. Hyresgästföreningen prutar ner kraven, men trots detta används inte pengarna till det de var avsedda för, utan finns kvar i företaget som jättevinster som nu politikerna tycker ska användas till annan verksamhet.

YA - 14 jan 14 kl. 14:39

Dyrare bo Skurupshem

Det helägda kommunala bostadsbolaget Skurupshem höjer hyrorna i sina närmare 1 000 lägenheter från och med den 1 februari i år med 2,5 procent. Det står klart efter att årets hyresförhandlingar nyligen avslutades.
- Nöjd är man aldrig, men vi kan konstatera att vi inte kom längre.

Barometern - 23 okt 13 kl. 09:55

Sluta att plundra Nybro Bostads AB

Plundringen av kommunala bostadsbolag fortsätter. Det kan vi återigen vittna om när kommunstyrelsen i Nybro beslutat att satsa tre miljoner kronor på att stötta näringslivet i Orrefors. Pengarna ska bland annat tas från bostadsbolaget NBAB.

Skånskan - 13 sep 19 kl. 16:38

Svårare för lurendrejare

1 oktober skärps reglerna för andrahandsuthyrning. Förändringarna är i huvudsak bra. Det finns ingen anledning till att det ska vara lagligt att lura folk på pengar, vilket mer eller mindre är det man gör om man tar ockerhyra.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 18:31

Kritik mot personlig vattenräkning


Hyresgästföreningen kritiserar regeringens förslag om att lagstifta om individuell mätning av hyresgästers förbrukning av varmvatten och värme, skriver Hem & Hyra. - När det gäller mätning och debitering av värme finns det få exempel där det är ekonomiskt rimligt och tekniskt möjligt. Därför måste man avgöra från fall till fall, säger Hans Dahlin, utredare av energi- och miljöfrågor på Hyresgästföreningen, till tidningen.

Cornucopia - 19 nov 18 kl. 16:46

Icke-inflationen: Höga hyreshöjningar 3+ procent hos kommunala bostadsbolag

Icke-inflationen fortsätter med sina Sverigesegrar. Exempelvis vill det kommunala bostadsbolaget Marks Bostad AB i Marks kommun 2019 höja hyrorna med 3.54% för att få kostnadstäckning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.