SVT > Kultur

Sunday, 20 September, 06:59

SVT - 16 sep 20 kl. 10:57

Svenska barn läser mindre och har bristande läsförmågaNöjesläsningen minskar bland barn och unga samtidigt som svenska elever uppvisar en bristande läsförmåga. Det visar en ny rapport från Svenska Förläggareföreningen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Svenska Förläggareföreningen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska barn, läsermindre och har , bristande, läsförmåga
Sydsvenskan - 01 dec 14 kl. 04:00

Vad händer med barn som ser de vuxna rusa förbi?

”Om julen vill man ge” heter en liten bok som jag inte visste att jag ägde när den nyligen flöt upp bland mina gömmor; en gåva från tidernas begynnelse med illustrationer som säkerligen appellerade till mitt då 7-åriga jag. Den ingick i en serie små tänkeböcker av den amerikanska författaren och illustratören Joan Walsh Anglund. Mellan fina röda pärmar ryms en perfekt jul.

Nyheter 24 - 22 sep 13 kl. 16:54

Här kommer BatDad ? och lär sina barn hyfsBlåser sin dotter

USA. Den här pappan drar på sig masken, capén och använder sin mest mörka röst i kampen om att lära sina barn rätt och fel i världen.Klippet är sammansatt av sju sekunder långa Vine-klipp som är tagna från pappans Vinekonto, skriver Huffington Post.

Länstidningen i Jämtland - 11 jul 18 kl. 09:00

Barn läser för en hund - lyckad satsning som dyker på fler ställen

Läshunden Alwin lyssnar på vad människor säger och hjälper barn och unga att läsa. I ett projekt tillsammans med kommunens bibliotek reser han runt med matte Åsa Ramsell så att barn och ungdomar kan få öva på sin läsning inför en hund..

Expressen - 24 maj 13 kl. 13:18

Mer läsk för barn som ser på reklam-tv

GÖTEBORG. Ju fler timmar framför tv:n, desto större sannolikhet att läsk hälls i småbarnens glas. Om skärmen visar reklam är det ännu vanligare att barn mellan två och nio år får dricka sött, visar ny europeisk forskning..

Helsingborgs Dagblad - 07 jan 15 kl. 13:04

Böcker som barn läser lätt

Sofia Blandford på Höganäs bibliotek tipsart om lättläst för barn som precis kommit igång med läsandet..

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 14 kl. 06:30

"Vi ser tydligt att ohälsan ökar vid andra barnet"

Försäkringskassan på riksnivå märker en tydlig trend av stressade män och kvinnor i åldern 30 till 39 år.
Att den psykiska ohälsan ökar är något försäkringskassan märkt.- Det är något som händer i samhället och arbetslivet som ökar pressen nu.

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

YLE - 07 nov 15 kl. 06:15

Läshunden låter barn läsa högt utan att rätta

Barn behöver ofta läsa högt för att bli goda läsare. Om det känns jobbigt att staka sig och läsa fel så kan det vara skönt att få läsa för en hund. Idén med läshundar har de senaste åren spritt sig i Finland.

YLE - 04 jan 16 kl. 07:13

Läshunden låter barn läsa högt utan att rätta

Barn behöver ofta läsa högt för att bli goda läsare. Om det känns jobbigt att staka sig och läsa fel så kan det vara skönt att få läsa för en hund. Idén med läshundar har de senaste åren spritt sig i Finland.

YLE - 16 feb 16 kl. 05:00

Svenskspråkiga barn lär sig inte finska

Tipset kommer från en förälder som är orolig för sitt barns finskakunskaper. Enligt tipsaren lär sig barnet inte finska i skolan, delvis på grund av att de andra barnen i gruppen redan kan finska. Så här skriver tipsaren:
"I de svenska skolorna i Finland finns A-lärokurs i finska, modersmålsinriktad A-lärokurs i finska och finska för invandrare.

TA - 22 jan 14 kl. 09:02

Fler asylsökande barn får stanna

Fler asylsökande barn ska få stanna i Sverige sedan regeringen och Miljöpartiet gjort upp om en ändring i utlänningslagen. Men hur många fler som får stanna går inte att säga ännu, enligt Migrationsverket.
Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet (MP), ser stor betydelse i ändringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.