SR > Nyheter

Sunday, 27 September, 05:06

SR - 16 sep 20 kl. 10:50

Karolinska häver varsel: Löste sig med naturliga avgångarDet varsel som lades i november 2019 gällande 350 undersköterskor och 250 läkare vid Karolinska Universitetssjukhuset hävs. Sjukhuset har minskat antalet anställda genom naturliga avgångar, skriver sjukhusets ledning i ett pressmeddelande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Karolinska Universitetssjukhuset

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karolinska, häver, varsel, Löstesig med , naturliga, avgångar
DN - 24 nov 17 kl. 17:36

Nätverklösningen på Nya Karolinska ses över för patientsäkrare system

Karolinska universitetssjukhuset har tecknat en överenskommelse med landstingsdirektören om en översyn av it-systemet på Nya Karolinska, för att bygga ett stabilare nätverk.  – Innan vi fortsätter med sjukhusflytten, så måste vi komma tillrätta med problemen, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom. .

SvD - 02 okt 15 kl. 07:00

"Nya Karolinska en skandal som måste utredas"

Oppositionen beskriver nu för första gången upphandlingen av Nya Karolinska som en "skandal" som kräver en opartisk extern revision. Reaktionen kommer efter SvD:s avslöjande om att flera av landstingets utredningar och rapporter kan ha varit riggade..

Expressen - 13 feb 18 kl. 06:00

M måste rensa upp i Karolinska-härvan

 Skandalerna som omgärdar sjukhuset Nya Karolinska undergräver förtroendet för Moderaterna i välfärdsfrågor. Priset kan bli högt i valet..

Skånskan - 26 nov 19 kl. 05:30

Inga varsel är aktuella

I en debattartikel från Socialdemokraterna antyder Carina Svensson att vi skall skära ned på personalen på Skånes Universitetssjukhus (Sus) och hänvisar till varslen av vårdpersonal på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Men jag och förvaltningsledningen har varit tydliga att inga varsel är aktuella trots ett ansträngt ekonomiskt läge.
Socialdemokraterna skriver att de är oroliga för personalen, men den oro som sprids genom ogrundade påstående från oppositionens planterar en oro i Sus medarbetare.

BT - 25 okt 12 kl. 12:54

Kräver moderna arbetstider

Hälsosamma arbetstider är en förutsättning för ett hållbart yrkesliv, säker vård för patienten och goda resultat. Nu måste arbetsgivare skapa förutsättningar för en vård i världsklass året runt, dygnet runt, skriver medlemmar i Vårdförbundet på Säs. Arbetstidsavtalen som tillämpas i vården är från 70-talet.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 16:44

Karolinska nedskärningar

Nedskärningarna på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm har fått stort utrymme i nationell media. Att Skånes universitetssjukhus står inför lika stora nedskärningar är inte lika känt. 360 miljoner kronor ska sparas på sjukhusets personal nästa år.

Alliansfritt Sverige - 20 okt 13 kl. 13:40

Nya Moderaternas prestigeprojekt Nya Karolinska slår nya dyra rekord

Alliansen i Stockholm kan det där med att inte hushålla med skattepengar på något vidare sätt.  Sen tidigare har man i bygget av Nya Karolinska agerat rentav amatörmässigt och slösat med skattepengarna på ett sätt som nästan får ses som en bedrift. Nu kanske folk blir upprörda över det, det är förståeligt, men det är bara början.

Dagens PS - 14 maj 19 kl. 10:00

Mardrömmen fortsätter: Karolinska varslar hundratals

Sjukhuset ”befinner sig i en mycket svår ekonomisk situation” och anger ökande kostnader och minskad produktion som främsta anledningar.  Det skriver Karolinska Universitetssjukhuset på sin hemsida. I pressmeddelandet skriver man att sjukhuset  nu måste varsla 550 anställda.

SR - 06 feb 19 kl. 18:22

400 tjänster försvinner från Nya Karolinska

Karolinska universitetssjukhuset måste spara över en miljard kronor - och 400 tjänster måste bort, rapporterar Dagens Nyheter. Ekonomin är mycket svårt ansträngd, enligt styrelsen. Och sjukhuset gick 822 miljoner kronor back förra året, enligt årsrapporten.

DN - 06 feb 19 kl. 17:39

Karolinska måste spara över en miljard – 400 tjänster ska bort

Karolinska universitetssjukhusets ekonomi är mycket svårt ansträngd. Sjukhuset gick 822 miljoner kronor back i fjol – i år ligger underskottet på över en miljard kronor. Nu tvingas man spara – 400 tjänster måste bort.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:23

Alla äldre måste få möjligheten att välja ? och välja bort!

Låt de privata äldrevårdsföretagen få vara med och utveckla framtiden äldrevård. Ska Sverige nå målet att ha världens bästa äldrevård kommer privat och offentliga aktörer att behövas för att ge de äldre och deras anhöriga en valmöjlighet. Det är en dyster bild av svensk äldreomsorg som visas upp.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Tusentals äldre har inte fått vård de har rätt till

Nästan 9 000 personer har inte har fått den kommunala vård och omsorg de har rätt till under flera månader, på grund av coronapandemin. Det visar en genomgång som Inspektionen för vård och omsorg gjort..

SR - 4 timmar sedan

Domaren Amy Coney Barrett nominerad till HD

USA:s president Donald Trump presenterade sent på lördagskvällen sitt val av ersättare till Högsta Domstolen efter den nyss avlidna Ruth Bader Ginsburg. Och som väntat blev det den favorittippade konservativa domaren Amy Coney Barrett..

SR - 5 timmar sedan

Konservativa Amy Coney Barrett blir ny domare i HD

President Trump avslöjade under lördagskvällen vem han nominerar som ny domare i den mäktiga Högsta Domstolen i USA. Det blev som väntat den konservativa Amy Coney Barrett..

SR - 9 timmar sedan

Löfven: ”Vaccin måste distribueras rättvist i världen”

Ikväll höll Stefan Löfven sitt tal över videolänk för FN:s årliga generalförsamling. Ett av hans huvudbudskap i sitt tal var att ett framtida vaccin mot coronaviruset måste distribueras rättvist i världen..

SR - 10 timmar sedan

Stefan Löfven talar inför FN:s generalförsamling

Ett framtida vaccin mot coronaviruset måste distribueras rättvist. Det är ett av huvudbudskapen när statsminister Stefan Löfven (S) på lördag intar talarstolen i FN:s generalförsamling – i digital form..

SR - 11 timmar sedan

Protester mot coronarestriktioner i London – polis fick ingripa

I London har polisen ingripit mot en demonstration där deltagarna protesterar mot coronarestriktionerna. Enligt polisen respekterar deltagarna inte reglerna om fysiskt avstånd och att använda munskydd..

SR - 12 timmar sedan

Nu håller flera kommuner folkomröstningar igen

När coronapandemin slog till i våras fick ett par lokala folkomröstningar skjutas upp, bland annat i Malung-Sälen. Men på söndag är det det dags för invånarna i kommunen att gå till vallokalen..

SR - 12 timmar sedan

Favorittippade Amy – tuff mot restriktiva vapenlagar

Ikväll ska president Trump presentera sitt val av ersättare till Högsta Domstolen efter Ruth Bader Ginsburg som avled nyligen. Och enligt uppgifter till amerikanska medier är den konservativa domaren Amy Coney Barrett favorittippad..

SR - 12 timmar sedan

Trettio döda efter attack mot en bilkonvoj i Nigeria

I Nigeria har antalet döda efter en attack mot en bilkonvoj i Borno stigit till 30, rapporterar säkerhetskällor enligt nyhetsbyrån AFP..

SR - 13 timmar sedan

Lövin: ”MP beredda att kompromissa om migration”

Migrationspolitiken är en fråga där regeringspartierna har vitt skilda uppfattningar. Miljöpartiets avgående språkrör säger i Ekots Lördagsintervju idag att det är tydligt att partierna har glidit isär i frågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.