SR > Nyheter

Thursday, 24 September, 13:36

SR - 16 sep 20 kl. 10:39

EU höjer klimatambitionerna: Minska CO2-utsläppen med hälften till 203037 procent av pengarna i coronafonden ska gå till klimatomställningen. Det sa EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i sitt årliga linjetal inför Europaparlamentet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
CO2, EU, Ursula, Leyen, Europaparlamentet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU höjer, klimatambitionerna, Minska, CO2-utsläppenmed , hälftentill , 2030
Cornucopia - 27 mar 19 kl. 14:31

Hur kan du som privatperson använda pengar för att minska CO2-utsläpp?

Nu när klimatångesten har drabbbat den välbesuttna medelklassen i sina belånade lägenheter och villor, så väcks förstås frågan hur man bäst kan använda befintligt kreditutrymme och sparmedel för att investera i minskade CO2-utsläpp. Exempel kan vara byte till elbil eller installation av solceller, för att nämna två av statens subventionera och prioriterade åtgärder. Detta är dock inte det mest prisvärda.

Cornucopia - 12 apr 18 kl. 14:14

Så låga är CO2-utsläppen från solkraft och annan förnyelsebar energi

Solkraft är den elkraftproduktion som är mest småskalig och därmed enklast och billigast att installera för personligt bruk. Den sänker CO2-utsläppen, men är ingalunda en perfekt energikälla. Slöseriombudsmannen vänder sig liksom solkraftbranschen korrekt mot skattesubventionerna av energislaget, men slarvar dessvärre med fakta.

Cornucopia - 30 jan 20 kl. 07:20

Riksdagen klubbade genom lag som höjer CO2-utsläppen - skatt på plastpåsar, även soppåsar och fruktpåsar

Riksdagen klubbade igår igenom den så kallade plastpåseskatten. Små och tunna plastpåsar, så kallade soppåsar eller fruktpåsar, ska beskattas med 30 öre styck och större eller grövre påsåar med 3:- SEK styck. Skatten leder till ökade utsläpp av klimatskadligt CO2, eftersom alternativa påsar ger mer utsläpp vid tillverkningen och under sin livstid enlig.

Cornucopia - 25 aug 16 kl. 11:22

Nya rekord för CO2-utsläppen 2015 - ökade med nästan ett Sverige

Enligt BP Statistical Review of World Energy 2016 slog utsläppen av fossil CO2 via olja, gas och kol nya rekord under 2015. De globala utsläppen ökade med nästan ett helt Sverige och inte ens om Sverige och alla svenskar utplånats från jordens yta skulle utsläppen minskat.
Globala CO2-utsläpp i megaton åren 1965 - 2015.

Cornucopia - 03 aug 14 kl. 10:39

99.93% av CO2-utsläppen kommer INTE från vita svenska män

Sveriges andel av de globala primärutsläppen av fossil CO2 är 0.2%. Då mindre än hälften av Sveriges befolkning är vita svenska män, vilka Miljöpartiets språkrör Åsa Romson anser man ska skylla klimatförändringarna på och hata extra mycket, är vita svenska mäns CO2-utsläpp på sin höjd 0.

Cornucopia - 20 apr 17 kl. 08:03

Swedavias "gröna inflygningar" ökar CO2-utsläppen

Samtidigt som nu den uppmätta halten CO2 nu gått över 410 PPM så ökar Swedavia flygets CO2-utsläpp genom att göra flygvägar längre och hålla flyg i vänteläge genom sk gröna inflygningar.
Trängseln är stor, eller rent av YUGE, som Donald Trump skulle sagt, på Sveriges näst största flygplats, Landvetter.Man har nu mätt upp över 410 ppm CO2 i atmosfären vid Mauna Loa-observatoriet på Hawaii, där tidsserier för CO2-halter i atmosfären mäts upp.

Cornucopia - 22 jan 20 kl. 17:01

Regeringen vann - Ringhals 1 läggs ner och CO2-utsläppen ökar

Den klimatfientliga regeringens linje vann i en omröstning i riksdagen idag och kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 kommer därmed att stängas ner minst 15 år i förtid och därmed öka CO2-utsläppen massivt. Samtidigt visar omröstningen liksom en uppgörelse mellan KD, M och V att svensk blockpolitik kanske börjar vittra sönder och ersättas med att man faktiskt kan göra gemensam sak kors och tvärs i riksdagen, i enskilda frågor där man tycker lika.
Jo.

Cornucopia - 02 jul 15 kl. 09:10

Nya rekord för de fossila CO2-utsläppen 2014

De globala utsläppen av fossil CO2 fortsatte att öka under 2014, tvärt emot vad en del naiva förnekare skrev i vintras. 
I vintras trummades det ut att de globala fossila CO2-utsläppen skulle ha minskat. Det var inget jag uppmärksammade på bloggen, då det var preliminära siffror från dåliga källor, kraftigt färgade av ideologi och inte fakta.

Nyteknik - 18 jun 19 kl. 10:55

”Vi vill minska CO2-utsläppen med en tredjedel”

Preem fortsätter att satsa på förnybar tillväxt. Företaget inleder nu ett pilotprojekt med CCS-teknik på vätgasanläggningen i Lysekil för att minska klimatpåverkan från sin egen produktion..

GöteborgsPosten - 28 nov 16 kl. 05:01

Nytt kraftvärmeverk minskar CO2-utsläppen med en fjärdedel

Utsläppen av koldioxid från fjärrvärmeproduktionen i Göteborg kan minska med 25 procent eftersom ett nytt kraftvärmeverk i Backa ska eldas med skogsflis istället för fossilbränsle..

GöteborgsPosten - 31 maj 19 kl. 05:00

Kan halvera utsläppen

Det snabbaste och billigaste sättet att minska CO2-utsläppen från sin dieselbil är att börja tanka diesel från något av de två Hisingsraffinaderierna..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Finland stänger gränsen mot Sverige

Vid lunchtid beslutade finländska regeringen att återinföra gränsrestriktioner mot Sverige. Det för att smittspridningen i Sverige har ökat..

SR - 15 minuter sedan

Navalnyj återvänder ”utan tvivel” till Ryssland

Den ryske oppositionspolitikern Alexej Navalnyj kommer utan tvivel återvända Ryssland, men kommer behöva förbli en till två månader i Berlin för rehabilitering. Det säger Jaka Bizilj från organisationen Cinema for Peace, som organiserade evakueringen av Putin-kritikern till Berlin, efter förgiftningstillbudet i norra Ryssland..

SR - 15 minuter sedan

Presskonferens om coronan

Regeringen håller pressträff om virusläget och ger besked om åtgärder..

SR - 45 minuter sedan

Nu börjar rättegången mot Aron Flam

I dag inleddes rättegången mot komikern och författaren Aron Flam, som står åtalad för att ha gjort intrång i det klassiska verket En svensk tiger – en bild skapat av Bertil Almqvist under andra världskriget..

SR - 45 minuter sedan

EU: Lukasjenko saknar legitimitet

EU reagerar nu på gårdagens oannonserade återinstallation av Aleksandr Lukasjenko som Belarus president. I ett pressmeddelande skriver unionens utrikeschef Josep Borrell att Lukasjenko saknar all form av demokratisk legitimitet. Och att det förhåller sig så inser också Aleksandr Lukasjenko själv, säger en politisk analytiker i Minsk..

SR - 1 timme sedan

Hur segregerade är våra skolor?

Sveriges Radio har i en rad inslag granskat skolsegregationen i Sverige. Vår granskning har visat att allt fler elever går på en skola som är segregerad och Lärarbehörigheten lägre i utsatta områden. Hör reportrarna bakom vår granskning..

SR - 2 timmar sedan

200 kan förlora jobbet i gränsbutiker

Runt 200 anställda varslas nu om uppsägning på en av de största matbutikskedjorna vid gränsen mot Norge i Bohuslän..

SR - 2 timmar sedan

Kommunals ordförande om bristerna: ”Bekräftar den bild jag har”

Personer som säger sig vara anställda på äldreboenden vittnar om som inte tog smittan på allvar, tystade sin personal och som tvingade personalen att arbeta med Corona-smittade utan skydd..

SR - 2 timmar sedan

Coronafallen i Finland har fördubblats

Antalet konstaterade fall av coronaviruset har fördubblats den senaste tiden i Finland, efter flera månader av en relativt kontrollerad situation..

SR - 3 timmar sedan

Fler elever gymnasiebehöriga

Andelen niondeklassare som är behöriga till gymnasieskolan har ökat. Av årets kull är 85,6 procent behöriga enligt ny statistik från Skolverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.