Nyan > Svenskfinland

Sunday, 27 September, 06:40

Nyan - 16 sep 20 kl. 10:17

Störningar i skärgårdstrafikenÅlandstrafiken meddelar om trafikstörningar som kommer att uppstå i samband med den inkommande stormen.   M/S Viggen på linjen Åva-Osnäs:
– Torsdag 17.9 klockan 06.45 från Osnäs och klockan 08.30 från Åva ställs in.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Viggen, Åva-Osnäs, Osnäs, Åva, Knipan, Skiftet, Långnäs-Galtby, Kyrkogårdsö, Galtby, Alfågeln, Hummelvik-Torsholma, Torsholma, Lappo, Kumlinge, Hummelvik, Odin, Långnäs-Snäckö, Snäckö, Långnäs, Överö, Gudingen, Långnäs-Kökar, Kökar, TEXT, Ekebom, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Störningari , skärgårdstrafiken
NSD - 09 jul 15 kl. 15:16

Störningar i skärgårdstrafiken

På grund av kraftiga vindar blev det störningar i skärgårdstrafiken på torsdagen..

Nyan - 07 dec 15 kl. 13:09

Störningar i Skärgårdstrafiken

Hård vind och tekniska problem ställer till det för skärgårdstrafiken.

Odin på Tvärgående linjen är ur trafik idag måndag, 7 december, från och med avgången klockan 10.15 i Snäckö på grund av  hård vind.

Nyan - 27 sep 18 kl. 09:25

Störningar i skärgårdstrafiken

Både ms Bärö, som trafikerar Asterholmalinjen, och ms Knipan, som ersätter Skarven mellan Svinö och Degerby just nu, påverkas av den hårda vinden. Bärö ställer in förmiddagens avgångar, medan Knipan är cirka 30 minuter sen på alla avgångar under förmiddagen. På onsdagen informerade Ålandstrafiken om att man ställer in avgången från Osnäs klockan 7.

YLE - 14 aug 15 kl. 19:26

Klarar sig skärgården utan SFP?

Även andra organisationer och förbund kritiserar regeringens budgetförslag. Bland annat Finlands naturskyddsförbund, Läkarförbundet och Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC ger tummen ner till nedskärningarna. SFP:s ordförande Carl Haglund.

YLE - 05 sep 16 kl. 11:57

Statlig eller privat - vem ska styra förbindelsebåten?

Stefan Svaetichin har kört taxibåt i Borgå skärgård under många år och följt med branschens uppgång och fall. I dag är han nästan den enda i Borgå och Sibbo skärgård som kör taxibåt. När Stefan flyttade till Pörtö hade han först bogserbåt.

YLE - 25 apr 17 kl. 11:11

Sjömansfacken vägrar sänka lönerna - strejk en sista utväg

Tvisten som kan leda till strejk inom skärgårdstrafiken handlar enligt Finlands sjömansunion om lönerna för nyanställda på landsvägsfärjorna, som hotar att sänkas rejält om arbetsgivaren Finlands färjetrafik, Finferries, får igenom sina krav. Enligt sjömansunionens beräkningar kan de nya lönetabellerna som arbetsgivaren har föreslagit betyda lönesänkningar på 20-30 procent för nya anställda. Fackförbunden redo att godkänna måttliga försämringar Skeppsbefälsförbundet, Maskinbefälsförbundet och Sjömansunionen är beredda att godkänna måttliga inbesparingar och gradvis genomförda kostnadssänkningar för att nå ett avtal.

HBL - 12 aug 12 kl. 06:31

Trafiken i skärgården är för dyr

Färjetrafiken i Ålands skärgård kostar för mycket. Nu skärs det i turlistor och skissas på nya ruttsystem för att spara pengar, något som väcker högljudda protester.Veronica Thörnroos är i hetluften på Åland.

Nyan - 08 jan 19 kl. 14:07

Blötsnön riskerar försämra väglaget

Väglaget är stabilt efter stormen, men blötsnön som utlovats för tisdagskvällen riskerar att snabbt ändra väglaget till det sämre. Landskapsregeringen uppmanar trafikanter att köra försiktigt. Landskapsregeringens infrastrukturavdelning menar att väglaget efter stormen är stabilt, men att det fortfarande finns faror på vägområden och dess närhet.

Nyan - 09 jan 19 kl. 14:20

Bilister manas se upp för halka och hängande kablar

Kör försiktigt, se upp för lågt hängande kablar och visa hänsyn till personal som reparerar ledningar. Det uppmanar landskapets infrastrukturavdelning i en rapport om trafikläget efter stormen.
Infrastrukturavdelningen påpekar att det råder vinterväglag och att vägarna bitvis kan vara hala och spåriga.

Nyan - 02 dec 16 kl. 10:31

Hård vind påverkar Odin


Ålandstrafiken rapporterar om störningar i skärgårdstrafiken i dag.

På grund av hård vind angör inte skärgårdsfärjan Odin Överö i dag, fredag 2 december.

Avgången klockan 16.

YLE - 15 feb 17 kl. 05:08

Arbetet för förbindelsebåtarna fortsätter: "Vi kan inte ligga på sofflocket"

Åboländska politiker är nöjda över Kommunikationsministeriets beslut att slopa planerna på att införa förbindelsebåtsavgifter. Kommunikationsminister Anne Berner meddelade i måndags att de planerade avgifterna inte blir av i det här skedet. - Det var ett positivt beslut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.