Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 27 September, 03:14

Aftonbladet - 16 sep 20 kl. 10:17

Ingen vårdpersonal behöver sägas upp på Karolinska▸ 250 läkare och 350 undersköteskor skulle sägas upp från Karolinska universitetssjukhuset..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Karolinska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen vårdpersonalbehöver , sägasupp på , Karolinska
Sydsvenskan - 13 mar 15 kl. 23:07

Vårdpersonal köps ut trots krisen

Trots att det råder brist på vårdpersonal i Sverige är det inte ovanligt att sjukhusen köper ut personal, visar en granskning av Svenska Dagbladet. På fem sjukhus i landet har totalt 79,8 miljoner kronor betalats ut i avgångsvederlag de senaste fem åren, skriver tidningen.Sjukhusen som sticker ut i granskningen är Karolinska universitetssjukhuset, med en personalstyrka på 15 300, och Örebro universitetssjukhus, där 3 500 arbetar.

Helsingborgs Dagblad - 13 mar 15 kl. 23:07

Vårdpersonal köps ut trots krisen

Trots att det råder brist på vårdpersonal i Sverige är det inte ovanligt att sjukhusen köper ut personal, visar en granskning av Svenska Dagbladet. På fem sjukhus i landet har totalt 79,8 miljoner kronor betalats ut i avgångsvederlag de senaste fem åren, skriver tidningen.Sjukhusen som sticker ut i granskningen är Karolinska universitetssjukhuset, med en personalstyrka på 15 300, och Örebro universitetssjukhus, där 3 500 arbetar.

DN - 19 nov 19 kl. 06:16

Karolinska sparkar vårdpersonal – men utökar sjukhusledningen

När Karolinska universitetssjukhusets ekonomiska kris är så akut att sjukhuset varslar vårdpersonal utökas samtidigt….

SR - 22 mar 20 kl. 06:16

Vårdpersonal vid Karolinska larmar om smittrisk i sjukhuset

Vårdpersonal på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm slår larm om brister i smittskyddet kring coronasmittade patienter. Det visar Ekots granskning av sjukhusets interna dokumentation..

Cornucopia - 06 nov 19 kl. 15:39

Nya Karolinska varslar 250 läkare och 350 undersköterskor - "fortsatt god patientsäkerhet"

Stockholms läns landstings (Region Stockholm, SLL) fiaskoprojekt Nya Karolinska Solna (NKS), mer formellt Karolinska universitetssjukhuset, går vidare från tydlighet till ännu mer tydlighet. Man varslar nu 250 läkare och 350 undersköterskor, men intygar att patientsäkerheten för våra patienter inte hotas. Problemet är dock att allt färre når patientstatus på NKS.

SVT - 06 nov 19 kl. 16:12

Karolinska-läkaren: Orimligt att bedriva vård utan vårdpersonal

En läkare på Karolinska har gått ut hårt på twitter efter att hennes arbetsgivare gått ut med att de ska skära ner på personal. Jona Elings Knutsson är ST-läkare i obstetrik och gynekologi. Efter att Karolinska universitetssjukhuset gick ut med att 600 personer av vårdpersonalen varslas skrev hon så här på Twitter: ”Jag bedömer att vi alla läkare på Karolinska kan ta ut obegränsat av våra innestående komp-timmar närhelst vi vill till dess uppsägningarna trätt i kraft.

SvD - 13 mar 15 kl. 07:44

Vårdpersonal köps ut för miljoner – trots personalkris

Samtidigt som det råder akut brist på vårdpersonal och ekonomisk kris så har över 200 personer köpts ut från Karolinska universitetssjukhuset de senaste åren. På Sahlgrenska universitetssjukhuset, som har ännu fler anställda, köptes hälften så mycket personal ut, visar SvD:s granskning..

SVT - 17 apr 20 kl. 17:59

Larm om att patienter prioriteras bort – IVO gör tillsyn på Karolinska

Vårdpersonal i Stockholm larmar om att patienter i behov av intensivvård prioriteras bort – trots att det finns lediga platser. Nu inleder IVO en tillsyn på Karolinska universitetssjukhuset..

DN - 17 apr 20 kl. 21:02

Ivo inleder tillsyn om hur patienter prioriterats på Karolinska

Ivo har startat en tillsyn av Karolinska universitetssjukhus. Det efter att vårdpersonal larmat om att patienter kan ha prioriterats bort….

Dagens Medicin - 24 aug 20 kl. 08:14

Karolinska hyr in operationslag igen – varsel kvarstår

Karolinska universitetssjukhuset ska hyra in vårdpersonal för att ta hand om vårdskulden. Samtidigt ligger varslet kvar för hundratals läkare och undersköterskor..

SVT Debatt - 15 feb 14 kl. 07:00

Låt vårdpersonal vägra göra aborter

ABORT Idag ses vapenfri tjänst som något okontroversiellt och journalister har en samvetsklausul. Vi måste erkänna det moraliska dilemmat när det gäller aborter och ge vårdpersonal samma klausul.  Att en läkare, sjuksköterska eller barnmorska skulle kunna uppleva en inre moralisk konflikt över att medverka i aborter, utan att nödvändigtvis vara abortmotståndare, är inte bara en möjlighet utan verklighet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.