News55 > Nyheter

Wednesday, 23 September, 01:58

News55 - 16 sep 20 kl. 10:10

Krisen kostar staten mindre än väntatKrisåtgärderna i spåren av coronapandemin kostar staten mindre än väntat, spår Ekonomistyrningsverket i en ny prognos. Underskottet i statsfinanserna bedöms nu landa på 204 miljarder kronor i år. "Kostnaderna för krisåtgärderna blir inte lika stora som. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Ekonomistyrningsverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisen, kostar, statenmindre , än, väntat
YLE - 29 jul 13 kl. 04:34

Oregistrerade båtar kostar staten hundratusentals euro

Över hundratusen farkoster saknas i det riksomfattande farkostregistret som sköts av magistraterna. Registret togs i bruk i samband med en lagändring för snart sex år sedan. Det kostar staten hundratusentals euro i uteblivna registreringsavgifter.

YLE - 19 feb 13 kl. 05:29

HS: Ekonomiska brott kostar staten miljarder

Staten förlorar miljarder på ekonomiska brott varje år, skriver Helsingin Sanomat. Enligt en rapport som polisstyrelsen och tullen har gjort slutförde polisen 1 700 undersökningar kring ekonomiska brott i fjol. Enligt Helsingin Sanomat förorsakade de här brotten förorsakade förluster på omkring 170 miljoner euro för brottsoffren.

Nyheter 24 - 30 mar 12 kl. 19:56

Ryska barn tvingas på strandsemester - kostar staten 2,5 miljarder


Det ryska partiet "Bara Ryssland" vill nu införa en lag på att alla barn var tredje år ska åka på en semester till havet. MOSKVA. Syftet med strandvistelsen ska vara att ge barnen en förbättrad hälsa genom att tillbringa tid i frisk luft och saltvatten.

VBL - 08 aug 12 kl. 07:23

Företagens tricksande kostar staten stora summor

Staten går årligen miste om 1,6 miljarder euro i skatteintäkter på grund av att företagen tricksar med bokföringen, skriver Helsingin Sanomat..

HBL - 08 aug 12 kl. 07:57

HS: Företagens tricksande kostar staten stora summor

Staten går årligen miste om 1,6 miljarder euro i skatteintäkter på grund av att företagen tricksar med bokföringen, skriver Helsingin Sanomat.Enligt tidningen framgår det här av ett betänkande från riksdagens revisionsutskott. Företagen kan med hjälp av intern fakturering flytta inkomster till länder med lägre skatter.

SvD - 12 maj 13 kl. 14:01

Krisen ger staten klirr i kassan

Svenska staten har tjänat 20-30 miljarder kronor per år..

Expressen - 23 aug 17 kl. 17:06

Här är branscherna som fuskar mest – kostar staten miljarder

Svarta löner, fusk med skatter och avgifter – och värst är det i byggbranschen. Men det förekommer också i städ-, transport-, lager- och slakterinäringen.Staten förlorar många miljarder kronor – varje år.

DI - 26 jun 18 kl. 08:56

Riksrevisionen: ISK kostar staten 42 miljarder kronor

Sparformen investeringssparkonto (ISK) har delvis förenklat aktiesparandet men kan ha kostat staten 42 miljarder kronor i skattebortfall enligt en granskning som Riksrevisionen genomfört..

Barometern - 25 mar 20 kl. 06:00

”Reservatet kostar staten tre miljoner kronor om året”

Lennart Östersten och Södras lövskogsexpert menar att naturreservatet på Värnanäs kommer att kosta staten tre miljoner kronor om året om inte naturvärdena ska att minska. Länsstyrelsen menar att en miljon om året räcker. .

YLE - 09 apr 15 kl. 16:40

"Nyföretag kan ge staten miljarder"

Finländska småföretag blir allt stabilare, men personaltillväxten är ännu blygsam. Allt fler nyföretag är livskraftiga, men ska bolagen börja anställa krävs både politisk och ekonomisk draghjälp, är kontentan i rapporten från Finlands nyföretagarcenter. Mer än 80 procent av de drygt 35 000 företag som startats genom nyföretagarcentren under senare år är ännu verksamma.

YLE - 23 mar 15 kl. 22:05

Staten betalar de allt längre arbetsresorna

Staten mister årligen 1,5 miljarder euro i skatteintäkter i och med skatteavdragen för arbetsresor. Arbetsresan är även den farligaste stunden under dygnet, visar en undersökning från Arbetshälsoinstitutet. Avdraget för arbetsresan är det klart vanligaste skatteavdraget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.