SR > Vetenskap

Monday, 21 September, 09:00

SR - 16 sep 20 kl. 09:50

Världens största fisk kan vara en honaValhaj är världens största nu levande fiskart, och honorna verkar kunna bli ännu större än hanarna..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens största fiskkan vara en , hona
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 12 kl. 01:32

Tropisk fisk raggar med mat

Ett raggningsknep av rang står den tropiska fisken drakfenan för. Artens hanar har utvecklat ett ornament på gällocken som liknar honornas favoritmat. När en lämplig, och gissningsvis hungrig, hona dyker upp passar hanen på att para sig, skriver Upsala Nya Tidning.

NSD - 15 mar 12 kl. 14:28

Strid om hona blev storkpionjärs död

En strid om en hona blev slutet för den hittills enda storken i det skånska storkprojektet som flyttat söderut, men återkommit för att häcka. När han nyligen sökte upp sin gamla hona hade hon nytt sällskap som gick till angrepp och högg rivalen i ryggen, enligt ett pressmeddelande från storkprojektet..

YLE - 28 jun 17 kl. 17:24

Slut på vild fisk i Västnyland – fiskare säljer odlad lax från Norge

Absolut tomt. Så beskrivs fiskevattnen i Snappertuna och Bromarv just nu. Fiskförsäljare på Ekenäs torg fyller disken med det de kan få tag på, mest odlad norsk lax.

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

YLE - 17 okt 13 kl. 06:00

Odlad fisk får mera antibiotika i Finland

Vi odlar fisk i öppna kassar i havet. När fisken blir sjuk får den antibiotika med fodret. Men varför får finländsk odlad fisk mera antibiotika än odlad fisk i Norge och Sverige?

YLE - 19 feb 14 kl. 09:35

WWF: Allt fler restauranger bjuder på hållbar fisk

Nästan en tredjedel av restaurangerna i Finland har lagt om sina menyer så att de numera bjuder på mer hållbart fångad fisk och skaldjur än tidigare. Över hälften av restaurangcheferna säger också att kunderna anser att det är viktigt att restaurangen bjuder på fisk och skaldjur som fångats på hållbart sätt. Det är WWF som rett ut hur restaurangerna förhåller sig till hållbart fiske.

YLE - 21 dec 13 kl. 06:51

Odlad fisk allt viktigare i världen

Odlad fisk kommer att bli allt viktigare i och med att vi fiskar ut våra världshav. Fiskodling är dessutom effektivare än köttproduktion eftersom fiskar kräver mindre foder. Fiskbestånden krymper på grund av överfiske och efterfrågan på fisk ökar.

Sydsvenskan - 13 dec 11 kl. 01:30

Fisk nyttigt trots gifter

Arkiv: Ewa Levau
Fisk är så nyttigt att eventuella giftföroreningar är en bisak.
Om mamman har höga halter av kvicksilver i kroppen presterar hennes barn bättre än andra. Nyttigheterna i fisken överväger alltså skadan av den giftiga metallen.

YA - 17 jul 14 kl. 06:30

Många vill köpa fisk direkt från båtarna

Foto: Hanna F.Ellborg
Just nu är det en strid ström till fiskebåtarna där det säljs fisk direkt till konsumenterna. YA gjorde på onsdagen ett nedslag på kajen där kunderna kan köpa torsk, rödspätta och skrubba.

YLE - 18 jul 16 kl. 17:52

"Det är länge sedan det fanns fisk"

Då det är sol och sommar är det populärt att handla färsk fisk på torget. Men färsk lokal fisk börjar bli alltmer värdefull, med åren verkar den lokala fisken ha tagit ett steg tillbaka. Fiskare i skärgården har en lång tid sett hur fisken i de västnyländska vattnen minskar.

Skånskan - 21 dec 19 kl. 10:10

Familj, fisk och fotboll

Som ordförande drar han tunga lass i både Österlen FF och Skillinge IF. Som ideell ledare har han verkat i snart 50 år.
– Jag har lagt ner hela mitt liv i idrotten, konstaterar Tom Ekström, som av Ystads Idrottsjournalisters Klubb utsetts till 2019 års idrottsledare i sydöstra Skåne.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Startskott för årets hummerfiske – belöning utlovas

Den som fångar amerikansk hummer i svenska vatten, som kan sprida sjukdomar, kan få en belöning..

SR - 3 timmar sedan

Nytt instrument ska ge säkrare rymdfärder

Nu har forskare vid Luleå tekniska universitet tagit fram ett nytt instrument som ska efterlikna hur rymdfarkoster rör sig i omloppsbana, där det inte finns någon friktionskraft..

SR - 3 timmar sedan

Så slår pandemin mot idrotts-Sverige

Det är kris för en del men samtidigt goda tider för andra..

SR - 3 timmar sedan

Därför ger den ovanliga blodgruppen skydd mot malaria

Nu ger forskare en första förklaring till hur personer med den speciella Dantu-blodgruppen kan ha en motståndskraft mot malariainfektion..

SR - 18 sep 20 kl. 06:00

Behandling av typ 2-diabetes ska testas

Nu ska forskare vid Lunds universitet försöka ta reda på om patienter med olika varianter av typ 2-diabetes borde behandlas med olika typer av läkemedel..

SR - 18 sep 20 kl. 06:00

Sveriges vaccinsamordnare orolig för falska vaccin

I spåren av coronapandemin är oron stor att förfalskade vaccin ska komma ut på marknaden..

SR - 18 sep 20 kl. 06:00

Nya instrument ska bekräfta tecken på utomjordiskt liv

Det första tecknet om fosfingas och eventuellt liv på Venus kom redan för tre år sedan, men då var resultatet brusigt och otydligt. Nu ska man försöka bekräfta de spännande resultaten..

SR - 18 sep 20 kl. 06:00

Nu kartläggs fiskar för att förbättra skyddsinsatser

I ett nytt forskningsprojekt ska bland annat forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet studera hur effektivt fiskar skyddas i marina skyddsområden..

SR - 17 sep 20 kl. 10:51

Män och kvinnor har olika syn på säkerhetshot enligt ny studie

Forskare på Försvarshögskolan har undersökt hur män och kvinnor i Sverige ser på säkerhetshot, och det verkar finnas en del skillnader enligt studien..

SR - 17 sep 20 kl. 10:16

Världens äldsta spermier upptäckta

Världens äldsta spermier tros ha hittats i en 100 miljoner år gammal musselkräfta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.