UNT > Nyheter

Wednesday, 23 September, 12:28

UNT - 16 sep 20 kl. 09:05

Netanyahu: Gazaraketer reaktion på fredsavtalDe palestinier som under natten mot onsdag skjutit raketer från Gaza in i Israel agerar i syfte att sabotera Israels nyligen ingångna fredsavtal med forna fiender i arabvärlden, enligt landets premiärminister Benjamin Netanyahu..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Gaza, Israel, Israels, Benjamin Netanyahu

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Netanyahu, Gazaraketer, reaktion, fredsavtal
BT - 23 jul 14 kl. 00:30

Lindéns ledare: Fadern och brodern skapade Benjamin Netanyahu

Världens ögon riktas mot Israel och landets 64-årige premiärminister Benjamin Netanyahu. Men vem är han och hur kom det sig att ”Bibi”, som han vanligtvis kallas, har dragits in i en konflikt där till och med USA:s utrikesminister John Kerry – en varm Israelvän – uttrycker sin frustration över landets agerande när han trodde att mikrofonen var avstängd? Den amerikanske journalisten David Margolick som intervjuat Netanyahu för Vanity Fair menar att han är en israelisk Kennedy.

BT - 02 maj 13 kl. 12:23

Netanyahu vill se röstning om avtal

Om israeler och palestinier når ett fredsavtal bör det också hållas folkomröstning i Israel om saken, enligt Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som på torsdagen träffade Schweiz utrikesminister Didier Burkhalter. "Om vi skulle nå ett fredsavtal med palestinierna, skulle jag vilja föra det till folkomröstning. Och jag skulle vilja tala med dig om era erfarenheter med det", sade Netanyahu till Burkhalter enligt ett uttalande från hans stab..

Kristianstadsbladet - 26 okt 14 kl. 22:39

Jordanien varnar om fredsavtal


Jordanien varnade på söndagen Israel att fredsavtalet mellan länderna hotas om Israel fortsätter bygga bosättningar på ockuperad mark, och ändrar den religiösa statusen för en muslimsk helgedom i Jerusalem.Walid Obeidat, Jordaniens ambassadör i Israel, utfärdade varningen vid ett tal vid ett evenemang med anledning av avtalets 20-årsjubileum. Frågan om religiös status gäller ett område i närheten av al-Aqsa-moskén som i dag administreras av palestinska myndigheter.

BT - 26 okt 14 kl. 22:39

Jordanien varnar om fredsavtal

Jordanien varnade på söndagen Israel att fredsavtalet mellan länderna hotas om Israel fortsätter bygga bosättningar på ockuperad mark, och ändrar den religiösa statusen för en muslimsk helgedom i Jerusalem. Walid Obeidat, Jordaniens ambassadör i Israel, utfärdade varningen vid ett tal vid ett evenemang med anledning av avtalets 20-årsjubileum. Frågan om religiös status gäller ett område i närheten av al-Aqsa-moskén som i dag administreras av palestinska myndigheter.

SR - 20 maj 11 kl. 17:12

Obama möter Netanyahu i Vita Huset

Alldeles strax börjar ett möte i Vita Huset mellan president Obama och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Av allt att döma blir det mycket kräva samtal efter att Obama i går förklara att det fredsavtal med palestinierna måste innebär att Israel åtgår gränserna som gällde 1967.

SR - 24 maj 11 kl. 22:12

Netanyahu talar om kompromisser men lämnar ingen öppning för fredssamtal

Israel premiärminister Benjamin Netanyahu sa idag att landet är berett till smärtsamma kompromisser för att få till stånd ett fredsavtal med palestinierna. Han sa det när han talade inför den amerikanska kongressen under tisdagen..

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 17 kl. 22:10

Netanyahu: Iran-närvaro stoppar fred i Syrien

Det kan aldrig bli fred i Syrien så länge det finns en iransk närvaro där. Det sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu till sin värd president Vladimir Putin under ett besök i Moskva. – Jag klargjorde att det inte kan bli ett fredsavtal i Syrien.

Kristianstadsbladet - 28 jul 13 kl. 13:40

Folkomröstning om fredsavtal


Den israeliska regeringen enades på söndagen om ett lagförslag som stadgar att varje israeliskt-palestinskt fredsförslag måste underställas en folkomröstning. - Det det är viktigt att varje medborgare får möjlighet att rösta direkt om det gäller historiska beslut som är avgörande för landets framtid, sade premiärminister Benjamin Netanyahu.Oklarheterna om när och till och med om fredsförhandlingarna ska återupptas fortsätter.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 13 kl. 13:43

Folkomröstning om fredsavtal

Den israeliska regeringen enades på söndagen om ett lagförslag som stadgar att varje israeliskt-palestinskt fredsförslag måste underställas en folkomröstning. ? Det det är viktigt att varje medborgare får möjlighet att rösta direkt om det gäller historiska beslut som är avgörande för landets framtid, sade premiärminister Benjamin Netanyahu..

BT - 28 jul 13 kl. 13:42

Folkomröstning om fredsavtal

Den israeliska regeringen enades på söndagen om ett lagförslag som stadgar att varje israeliskt-palestinskt fredsförslag måste underställas en folkomröstning. - Det det är viktigt att varje medborgare får möjlighet att rösta direkt om det gäller historiska beslut som är avgörande för landets framtid, sade premiärminister Benjamin Netanyahu.Oklarheterna om när och till och med om fredsförhandlingarna ska återupptas fortsätter.

Dagen - 16 feb 12 kl. 03:00

Fredsavtal nu - för Israels bästa

Det finns mycket vi är överens om i utrikespolitiken, konstaterade Carl Bild (M) när den svenska riksdagen i går diskuterade regeringens utrikespolitiska deklaration. Ingen sa emot honom på den punkten. Däremot fick regeringen kritik från en samlad opposition för sin Mellanösternpolitik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.