PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 03:11

PrivataAffärer - 16 sep 20 kl. 08:55

SEB: Kraftig ökning av hushållens förmögenheterHushållens nettoförmögenhet ökade under med 1.132 miljarder kr till 18.024 miljarder kr vid utgången av kvartalet. Värdet på hushållens bruttoförmögenhet steg med nästan 1.200 miljarder kr till 22.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Sparbarometerns, Jens Magnusson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Kraftig, ökningav , hushållens, förmögenheter
PrivataAffärer - 05 mar 20 kl. 08:50

SEB: Kraftig ökning av hushållens förmögenheter

Värdet på hushållens bruttoförmögenhet ökade med 515 miljarder kr till 22.190 miljarder kr. Det största bidraget till kom från stigande aktietillgångar (+5,2 procent) efter en stark börsutveckling under kvartalet.

Sydsvenskan - 02 jun 20 kl. 09:01

Hushållens förmögenhet rasade 1 000 miljarder

Över tusen miljarder kronor försvann från hushållens konton när aktiebörserna rasade under andra halvan av första kvartalet. Samtidigt rekordsparar hushållen på vanliga bankkonton, visar SEB:s sparbarometer. Hushållens nettoförmögenhet minskade med 1 06.

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 20 kl. 09:01

Hushållens förmögenhet rasade 1 000 miljarder

Över tusen miljarder kronor försvann från hushållens konton när aktiebörserna rasade under andra halvan av första kvartalet. Samtidigt rekordsparar hushållen på vanliga bankkonton, visar SEB:s sparbarometer. Hushållens nettoförmögenhet minskade med 1 06.

Cornucopia - 20 dec 19 kl. 09:12

SEB: Hushållens bostäder nu värda över tiotusen miljarder eller en miljon per svensk

Penningtvättbanken SEB:s sparbarometer visar att hushållens bostadstillgångar (ej räknat skulderna) för första gången går över det siffermagiska 10 000 miljarder kronor, närmare bestämt 10 141 000 000 000 kronor, eller cirka en miljon kronor per boende i Sverige från spädbarn till pensionär. Hushållens tillgångar ökade under tredje kvartalet tack vare rusande börs och framför allt tack vare stigande bostadspriser.
En bostad.

Ekonomistas - 23 sep 13 kl. 07:42

Skuldhysteri III: Skulder mest hos de rika? Vad säger disaggregerade data om hushållens balansräkningar?

I ett tidigare inlägg har jag påmint om att när det gäller eventuella risker med hushållens skuldsättning duger det inte att bara titta på skulderna. Man måste se på hushållens hela balansräkningar av tillgångar och skulder för att bedöma eventuella risker. Tidigare har jag rapporterat aggregerade data om hushållens balansräkning, vilka visar att det genomsnittliga hushållet har en stark balansräkning.

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 09:10

SEB:s sparbarometer: Hushållen rekordrika

Hushållens förmögenhet är på en ny rekordnivå enligt SEB:s sparbarometer för det andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande. Hushållens nettoförmögenhet steg under det andra kvartalet med 309 miljarder kronor, en ökning med 2,1 procent, och uppgick vid utgången av kvartalet till 14 211 miljarder kronor.

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 15:08

Hushållens skulder och likvida tillgångar är lika stora

SEB släppte idag sin Sparbarometer, som innehåller en del kompletterande information som SCB:s motsvarighet inte har. Exempelvis har SEB med det totala värdet på hushållens egenägda bostäder, och inte som SCB bara bostadsrätterna.
Tillgångarna inklusive
illikvida tillgångar Större delen av hushållens tillgångar är i icke-likvida tillgångar.

Cornucopia - 13 aug 19 kl. 10:45

Konjunkturen - hushållens konsumtion faller för första gången sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen har hushållens konsumtion fallit två månader på raken, sett till helårsförändringen. Konsumtionen minskade med 0.34% i juni 2019 jämfört med juni 2018, detta justerat för inflationen, säsongen och kalender (helgdagar etc).

Cornucopia - 08 aug 16 kl. 12:49

Hushållens förväntningar på stigande bostadspriser ökar - men långt från toppförtroende

SEB:s boprisindikator för augusti visar på en viss återhämtning i hushållens blinda tro på evigt stigande bostadspriser. Samtidigt är det en bit kvar till toppnivåerna från förra året och i våras.
SEB Boprisindikator som mörk linje.

Ekonomistas - 26 feb 15 kl. 09:33

Hur påverkar oväntat låg inflation hushållens skulder och konsumtion?

Detta är ett gästinlägg av Mikael Nordin, Markus Peters och Roine Vestman. Inlägget är en sammanfattning av Mikaels och Markus kandidatuppsats i nationalekonomi som de skrev under hösten 2014 under Roines handledning. Lars E.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 10:40

Hushållens förmögenhet ökade


De svenska hushållens nettoförmögenhet ökade med 343 miljarder kronor till 9 515 miljarder under fjärde kvartalet 2013, enligt SEB:s sparbarometer. Det är en ökning med 3,7 procent och den högsta nivån hittills.Under helåret 2013 ökade nettoförmögenheten med cirka 13 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.