Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 24 September, 13:46

Dagens Medicin - 16 sep 20 kl. 08:56

Vissa kan få ny trippelbehandling mot cystisk fibrosI avvaktan på subventionsbeslut från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket vill NT-rådet att sjukvården generellt ska avstå från att använda det nya läkemedlet Kaftrio mot cystisk fibros. Men vissa svårt sjuka kan erbjudas läkemedlet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Tandvårds, NT, Kaftrio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vissakan , ny , trippelbehandlingmot , cystisk, fibros
YLE - 17 sep 13 kl. 04:30

Populära dna-test på nätet är delvis opålitliga

Allt fler finländare köper omfattande dna-test på internet. De vill veta vilka ärftliga sjukdomar de kan råka ut för. Men frågan är hur testen ska tolkas.

Sydsvenskan - 18 jul 11 kl. 01:30

Kartboken som ska ge oss nya mediciner

Proteinerna i våra kroppar är nyckeln till hälsa och sjukdom. Nu bygger svenska forskare en jättelik kartbok över människans 20 000 proteiner.
Caroline Kampf lyfter ner en kartong från en hylla.

Kristianstadsbladet - 04 jul 13 kl. 20:47

Ryssland ser över agentlag


Den ryska lag som klassificerar vissa icke-statliga organisationer som "utländska agenter" måste ses över för att undvika trakasserier av grupper som inte är inblandade i politik, sade president Vladimir Putin på torsdagen.Inlägget signalerar en viss eftergift till kritiker av lagen, som av omvärlden dömts ut som ett försök att tysta meningsmotståndare.Ryska myndigheter har inspekterat hundratals icke-statliga organisationer sedan lagen antogs i fjol.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 14:34

Jag vill ha rätt att själv ta en dödlig dos läkemedel

Jag tycker det svårt att tänka sig att en annan människa aktivt ska ta mitt liv, på det sätt som Peter Olséen beskrev (Åsikter 16/5). Vi måste däremot på allvar börja diskutera begrepp som ”självbefrielse” och ”självavslut”. Ordet självmord är fel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.