Expressen > Nyheter

Saturday, 26 September, 04:18

Expressen - 16 sep 20 kl. 08:31

Sverige kommer inte att ta emot flyktingar från GreklandSverige kommer inte att ta emot flyktingar från det branddrabbade lägret Moria på ön Lebos i nuläget, rapporterar DN. – Grekland har ett eget ansvar, säger justitieminister Morgan Johansson enligt tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Grekland, Moria, Lebos, DN, Morgan Johansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigekommer inte att ta , emot, flyktingarfrån , Grekland
SR - 26 okt 16 kl. 18:17

Italien och Grekland vill pressa EU-länder att ta emot flyktingar

I södra Europa växer ilskan över att flera EU-länder vägrar att ta emot flyktingar enligt den omfördelningsplan som medlemsländerna har enats om. Både Italien och Grekland tycker att EU ska skruva upp tonläget mot länder som Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen och hota med att dra in pengar och stöd till dessa länder om de inte ändrar sig och ställer upp solidariskt..

YLE - 31 okt 13 kl. 04:55

"Det är vårt humanitära ansvar att ta emot flyktingar"

I Närpes funderar man som bäst på om man ska ta emot flyktingar nästa år. Ärendet kommer småningom på politikernas bord. Emina Arnatutovic (SFP), som själv kom som flykting till Närpes 1992, vet hur viktigt det är att få komma i trygghet.

YLE - 12 dec 13 kl. 06:44

Lojo tar emot flyktingar 2015

Stadsfullmäktige i Lojo beslöt igår efter omröstning att staden tar emot 30 flyktingar år 2015. Flyktingbeslutet kom efter omröstning. Lojofullmäktiges beslut att at emot flyktingar fattades efter omröstning där 30 ledamöter var för och tjugo emot.

YLE - 11 nov 15 kl. 20:46

Lovisa tar emot flyktingar nästa år

Lovisa tar emot 25 flyktingar nästa år. Det beslöt stadsfullmäktige efter omröstning på onsdag kväll. Femtio ledamöter röstade för att Lovisa tar emot flyktingar nästa år medan sju Sannfinländare röstade emot.

YLE - 26 sep 12 kl. 05:24

Korsholm kan ta emot flyktingar

Korsholm har inte tagit emot flyktingar på 13 år. Nu utreder tjänstemännen i kommunen om det finns förutsättningar att ta emot flyktingar nästa år. - Vi måste veta om vi kan erbjuda bostäder, daghem, skola och hälsovård.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 12:01

Ta emot flyktingar ska löna sig

Kommuner som tar emot många nyanlända flyktingar i förhållande till sin storlek kommer att få högre ersättning från staten. På samma sätt sänkt pengen till dem som tar emot få flyktingar.
Totalt ska ersättningen till kommunerna öka med drygt 1,1 miljarder kronor 2014-2017, enligt ett förslag från regeringen.

BT - 26 aug 13 kl. 12:03

Ta emot flyktingar ska löna sig

Kommuner som tar emot många nyanlända flyktingar i förhållande till sin storlek kommer att få högre ersättning från staten. På samma sätt sänkt pengen till dem som tar emot få flyktingar. Totalt ska ersättningen till kommunerna öka med drygt 1,1 miljarder kronor 2014-2017, enligt ett förslag från regeringen.

YLE - 27 aug 15 kl. 14:56

Nästan hela Österbotten tar emot flyktingar

Det är ytterst få österbottniska kommuner som inte tar emot några flyktingar i år. Det är enbart Korsnäs dit varken asylsökande eller kvotflyktingar verkar anlända. Omkring 140 kvotflyktingar tas emot av kommunerna i svenska Österbotten i år.

DN - 12 nov 15 kl. 22:08

Svårt få EU ta emot flyktingar som kommit till Sverige


EU bjuder in Turkiets president till ett toppmöte. Sverige möter förståelse för beslutet att införa gränskontroller, men det blir svårare att övertyga övriga EU-länder om att de ska ta emot flyktingar som kommit till Sverige..

YLE - 03 okt 12 kl. 05:47

Majoriteten av kandidaterna vill ta emot flyktingar

Största delen av kommunalvalskandidaterna i huvudstadsregionen anser att deras kommun bör ta emot flyktingar som har beviljats asyl i Finland.
Det här fråmgår ur Svenska Yles valkompass. I Kyrkslätt är 78 procent av kandidaterna antingen helt eller delvis av den här åsikten, trots att kommunen inte har tagit emot kvotflyktingar sedan 2006.

YLE - 13 aug 15 kl. 10:45

Haglund: Tvinga kommunerna att ta emot flyktingar

Det behövs en lag som förpliktigar varje kommun att ta emot fler flyktingar, säger SFP:s ordförande Carl Haglund i en intervju för publikationen Kommuntorget.fi. Haglund säger att staten absolut borde ta emot både flera asylsökande och flera flyktingar och sedan fördela dem enligt kommunernas storlek och ekonomiska läge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.