Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 18 September, 18:43

Vimmerby Tidning - I förrgår: 08:00

Lediga lördagar, men bara för vissaDen 19 september inträffar det judiska nyåret. Det får vår krönikör att tänka på sin skolgång på 1950-talet, när lediga lördagar inte var någon självklarhet..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lediga, lördagarmen , baraför , vissa
DI - 14 jan 14 kl. 15:00

Credit Suisse lockar med lediga lördagar

Invenstmentbankirerna gör nu en charmoffensiv mot sina juniora medarbetare: Ta ledigt på lördagar. Men se till att svara på e-post..

Dalarnas tidningar - 08 aug 14 kl. 13:35

Många fler lediga jobb - inte bara bra

Siffror som presenterades under fredagen visar att drygt 450 fler lediga jobb anmäldes till Arbetsförmedlingen i länet under juli, jämfört med samma månad i fjol..

YLE - 25 jan 16 kl. 04:30

"Butiksanställda har inga säkra lediga dagar längre"

Sedan årsskiftet har affärer och frisörer fått fritt välja när de håller öppet. Öppettiderna regleras alltså inte längre och många butiker i Åbotrakten och Åboland har utvidgat öppettiderna, speciellt under helger. Vid servicefacket PAM är man oroade.

YLE - 18 feb 15 kl. 13:10

Många lediga jobb trots hög arbetslöshet

Trots den rekordhöga arbetslösheten finns det också lediga jobb men inte alls lika många som antalet arbetslösa. Den senaste statistiken visar på cirka 55 000 lediga jobb per månad. Det är Arbets- och näringsministeriet som bokför antalet lediga jobb.

YLE - 14 dec 15 kl. 11:17

Almanackan varierar - få lediga vardagar 2016

Nästa år kommer det att finnas bara åtta lediga vardagar medan antalet är tio under åren 2018 och 2019. I år har det dessutom väckt förvåning att det undantagsvis finns 53 veckor i kalendern. Antalet lediga vardagar påverkas av den dag som råkar vara årets första veckodag.

YLE - 25 okt 15 kl. 09:37

Hur kan man spara när de äldre bara blir fler?

Beskedet om att Bädden på Malmska i Jakobstad stängs rör upp känslor. De äldre är fler än någonsin och det finns inga lediga vårdplatser. Ändå ska ytterligare 30 platser försvinna.

YLE - 12 feb 17 kl. 17:04

Många lediga jobb och ändå ökar långtidsarbetslösheten - här är fem orsaker

Långtidsarbetslösheten ökar fortfarande trots att antalet lediga arbetsplatser nu är rekordstort. Vi listar nedan fem orsaker till att de arbetslösa inte får arbete trots att det finns allt fler lediga jobb. Antalet lediga arbetsplatser ökar hela tiden.

Skånskan - 23 maj 17 kl. 05:00

Skriande brist på lediga villor – priserna stiger kraftigt

ESLÖV Bristen på villor i Eslövs tätort är större än på länge. Trots att det här ska vara mäklarnas bästa tid på året har det sista tiden bara funnits tre villor till salu i hela tätorten.
– Det är extremt lite för den här årstiden, säger Jimmy Karlsson på mäklarfirman Landgren.

YLE - 22 apr 17 kl. 10:23

Artificiell intelligens polariserar arbetslivet - vissa har värdefulla jobb och andra har inget att göra

Allt fler branscher använder olika former av artificiell intelligens för att underlätta jobbet och göra det mera exakt. Det här gäller till exempel inom sjukvården och rekryteringsbranschen. Samtidigt förutspås det att många jobb helt försvinner och i stället sköts av artificiell intelligens och maskiner.

Cornucopia - 25 dec 16 kl. 18:19

Så jobbar bloggens läsare över jul och nyår - fler lediga nyår

En kort redovisning av fredagens enkät om när ni jobbar över jul och nyår visar att färre jobbar över nyår än över jul.Så jobbar bloggens läsare över jul och nyår. Lördagar och helgdagar i rött.

HBL - 17 jan 15 kl. 10:32

85 lärartjänster lediga till hösten

Huvudstadsregionen gör en gemensam satsning för att hitta behöriga lärare – helsidesannonser i de österbottniska tidningarna ska locka nya lärare till Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla och Kyrkslätt.Det finns ett stort behov av behöriga lärare i huvudstadsregionen i höst. Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla och Kyrkslätt publicerar i morgondagens Vasabladet, Österbotten Tidning och HBL en gemensam annons där man ledigförklarar sammanlagt 85 fasta lärartjänster plus en hel del timlärartjänster och vikariat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.