SR > Kultur

Tuesday, 22 September, 03:44

SR - 16 sep 20 kl. 07:30

Stort intresse för snabbschack på nätetUnder coronapandemin har intresset för onlineschack exploderat världen över. Mer än fem gånger så många tittar på livestreamat schack på nätet varje dag, jämfört med förra året. Det uppger Sveriges schackförbund..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, intresseför , snabbschack, nätet
BT - 15 dec 15 kl. 21:36

Stort intresse på fibermötet

På Asklandaskolan var det på tisdagskvällen möte för fiberintresserade. Intresset var stort och för många var det knappast en fråga om det skulle byggas fiber, utan om när..

Alingsås tidning - 11 nov 15 kl. 08:00

Stort intresse för fiber i Ödenäs

Edsås, Ödenäs, Lövhult och resten av området runt Ömmern och Östra Nedsjön ska få fiber. Det är målet för initiativet som har tagits i höst. I onsdags hölls ett välbesökt möte i Ödenäs.

Sydöstran - 21 feb 20 kl. 14:49

Stort intresse för arkitektmöte – måste byta plats

På grund av stort intresse för Dorte Mandrups, arkitekten bakom det omdiskuterade kulturhuset, besök i Karlskrona på måndag har nu mötet flyttats från Blekinge museum till Konserthusteatern..

Barometern - 16 aug 17 kl. 11:10

Mångmiljonvillor lockar stort intresse på nätet

Villor för flera miljoner kronor dominerar listan över länets mest klickade bostäder på bostadssajten Hemnet under vecka 32..

UT - 06 maj 14 kl. 09:58

Stort intresse för fiber i Nitta

Inom ett år kan privata fastigheter i områdena Nitta, Varnum, Töve och Romsås ha fast fiberanslutning.
Det var budskapet vid ett allmänt möte i Nitta i söndags. Det är den nybildade föreningen Nitta Fiberförening som arrangerade mötet.

YLE - 27 jan 17 kl. 07:14

Stort intresse bland företag för Koverhar - nu utvidgas planområdet

Det var en jättesatsning för Hangö då staden år 2014 köpte cirka 665 hektar mark och vatten av konkursboet FN-steel för 10 miljoner euro. Nu vill staden få ut det mesta av sin satsning och det visar sig att intresse för etableringar finns. Hangö stad låter utarbeta en detaljplan för en del av de områden staden köpte av konkursboet.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 22:38

Stort intresse för att bli volontärer

MALMÖ Flera frivilligorganisationer fanns på tisdagskvällen på plats på Stadsbiblioteket i Malmö.
Många mötte upp för att få veta mer om verksamheten och flera anmälde direkt ett intresse av att bli volontärer.Avsikten med träffen var bland annat att ge information till alla som vill engagera sig i asylfrågor och situationen för asylsökanden i Malmö.

Barometern - 18 okt 13 kl. 07:31

Stort intresse att bli polisvolontär

Intresset för att bli polisvolontär blev över förväntan. Över 35 personer kom till polisens informationsträff i Nybro på torsdagskvällen. Träffen hölls i räddningstjänstens konferensrum.

Barometern - 28 aug 14 kl. 09:43

Förfallen pärla väcker stort intresse på nätetHossmo gård

Kalmars mest kända ödehus, 200 år gamla Hossmo gård, är till salu. Det stora vita huset precis vid E?22 i Hossmo har stått tomt i tio år.

Barometern - 28 aug 14 kl. 09:43

Förfallen pärla väcker stort intresse

Kalmars mest kända ödehus, 200 år gamla Hossmo gård, är till salu. Det stora vita huset precis vid E?22 i Hossmo har stått tomt i tio år.

Nya Wermlands Tidningen - 10 maj 14 kl. 06:00

Stort intresse för Innovation Park

Den 22 maj invigs Innovation Park vid Stora Research på Kronoparken i Karlstad. Innovationsparken skall bli en arena och plattform där människor och företag möts och där det utvecklas produkter och tjänster. I går presenterade vd Mats Williams och Marianne Andersson, Karlstads kommun, det viktiga projektet.

Fler nyheter från SR

SR - 10 timmar sedan

Appen får fler att börja på dansskolor

P4 Malmöhus har gjort en rundringning bland dansskolor i Skåne som berättar att ovanligt många elever har börjat dansa i höst..

SR - 12 timmar sedan

De hittade vägen vidare i skrivandet – vann Ortens bästa penna

Ortens bästa poet var en tävling där de tävlande stod på scen på olika platser i landet och framförde sina texter, men i år togs scenmomentet bort från tävlingen, som fick namnet Ortens bästa penna som avgjordes igår. Två priser delades ut: en för scen och en för bok. Faiaz Dowlatzai vann bokkategorin – och hans skrivande började på gymnasiet som terapi efter att ha flytt från Afghanistan och flykt är också ämnet i berättelsen han vann med.

SR - 15 timmar sedan

"Schitt's Creek" är Emmygalans stora vinnare

Inatt delades priserna ut till den amerikanske Tv-världens bästa serier och skådespelarprestationer vid den årliga Emmygalan från Los Angeles..

SR - 16 timmar sedan

Så blir regeringens kulturbudget

Hör om de viktigaste nyheterna för kulturlivet i budgetpropositionen..

SR - 22 timmar sedan

Artisten Anita Lindblom död

Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten: "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder efter en kortare tids sjukdom..

SR - 21 timmar sedan

Pleijels nya en intelligent kompis att prata liv och konst med

Efter två självbiografiska böcker kommer Agneta Pleijel med en kort roman om konstnären Oskar Kokoschka och författaren Agatha Christie. I ett fuktigt London i mars 1969 ska Kokoschka att måla Christies porträtt inför hennes 80-årsdag..

SR - Igår: 07:10

Emmy-pris till Ludwig Göransson

Den svenske kompositören Ludwig Göransson har vunnit en Emmy för originalmusiken till "The Mandalorian". Det känns surrealistiskt, säger han från hemmet i Kalifornien, USA..

SR - 18 sep 20 kl. 16:30

Museibesöken minskade med 60 procent under sommaren

Antalet sommarbesök på landets museer minskade från 7,5 miljoner förra året till 3,1 miljoner i år. Det motsvarar cirka 60 procent..

SR - 18 sep 20 kl. 15:41

Dokumentären "This is Paris" går på djupet

Dokumentären "This is Paris" visar upp en annan sida av Paris Hilton. P1 Kulturs Roger Wilson har sett den..

SR - 18 sep 20 kl. 15:33

Ännu en arrangör granskas av Kulturrådet

Krall Entertainment, en av de som fått högst summa i coronastöd, utreds nu av Kulturrådet. Det skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.