SR > Nyheter

Wednesday, 23 September, 02:55

SR - 16 sep 20 kl. 07:18

Modebranschen i kris efter pandeminI Ekots rundringning svarar majoriteten av klädbutikerna i Sverige att de i stora mängder, och mer än vanligt, reat ut vårkläderna som blev över efter coronas intåg. Kläder som annars skulle blivit i princip osäljbara. Reorna fortsätter nu i höst – till konsumentens glädje och branschens sorg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekots, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Modebranscheni , krisefter , pandemin
Cornucopia - 28 jun 20 kl. 17:26

Pandemin visar på styrkan i den svenska ansvarsprincipen för krishantering

Dags att anmäla en avvikande åsikt. Den svenska ansvarsprincipen - dvs att de som är experter på något till vardags även ska hantera detta vid kris - har fått kritik under coronapandemin. Men snarare visar hanteringen av pandemin på ansvarsprincipens decentralliserade styrka, och att eventuella problem beror på varierande kompetensnivå med variereande resultat.

BT - 22 jan 13 kl. 14:19

H & M mer än halva modebranschen

Den svenska modebranschen omsatte 206 miljarder kronor under 2011, visar den första samlade statistiken från branschen. H & M står för mer än hälften av den totala omsättningen, 110 miljarder kronor.H & M står också för majoriteten av exporten.

Expressen - 06 maj 20 kl. 07:00

Kenzas ekonomiska kris – slaget mot företaget: ”Hårt”

Kenza Zouiten Subosics modeföretag Ivyrevel är i ekonomisk kris, till följd av coronaviruset.Nu tvingas de till rekonstruktion, och deras anställda får lönerna senare än planerat.”Som resten av modebranschen har vi drabbats hårt av den rådande coronapandemin”, skriver influencern i en kommentar till Aftonbladet..

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 11:07

Pandemin slår hårt mot världsekonomin

När aktiehandeln öppnade på Wall Street under tisdagsmorgonen föll aktieindexet S&P 500 med 0,7 procent på bara några minuter, Dow Jones dök under samma tidsintervall med 0,5 procent och Nasdaq med 0,2 procent. Totalt har årets första kvartal sett S&P falla med drygt 19 procent till följd av de ekonomiska effekter som den rådande pandemin har haft på ekonomin. Efter vad som var en lovande start på året har världsekonomin bromsat in efter att det nya coronaviruset började sprida sig vilt i februari.

Aftonbladet - 09 sep 20 kl. 15:38

Restriktionerna - en större hälsokris än pandemin?

▸ Utsagorna från i våras om att kampen mot pandemin är ett maraton och inte en sprint, verkar stämma. När smittan nu ökar i flera länder införs nya restriktioner. Hur länge orkar egentligen världen hålla uppe sina strikta restriktioner - och har den strategin baksidor som både på kort och lång sikt kan leda till en större kris än själva pandemin?

BT - 19 jan 15 kl. 10:44

Modebranschen fortsätter växa

Den svenska modebranschen fortsätter att växa. Omsättningen var 237 miljarder kronor under 2013, vilket är en ökning med 3,4 procent jämfört med året före. Det visar en ny rapport som har finansierats av Tillväxtverket i samarbete med modebranschen.

Sydsvenskan - 19 jan 15 kl. 10:46

Modebranschen fortsätter växa

Den svenska modebranschen fortsätter att växa. Omsättningen var 237 miljarder kronor under 2013, vilket är en ökning med 3,4 procent jämfört med året före. Det visar en ny rapport som har finansierats av Tillväxtverket i samarbete med modebranschen.

PrivataAffärer - 17 mar 20 kl. 11:00

Pandemin stoppar privatjetflyg

Förfrågningarna om internationella flygningar med privatjet har på senare tid ökat niofaldigt, enligt Kanika Tekriwal, grundare av indiska Jetsetgo. En orsak till detta är att många förmögna vill fly undan områden där stor spridning av coronaviruset sker. De flesta förfrågningarna gäller enkelresor från en främmande plats till hemmet.

BT - 23 maj 20 kl. 15:49

Bildspecial: Så förändrades samhället av corona – se hur BT-fotograferna fångat pandemin

Pandemin fortgår alltjämnt och BTs fotografer berättar i bild om denna kris så gott som dagligen. Klicka på länken nedan för att komma till vår specialsajt för långläsning. .

NT - 12 aug 20 kl. 10:50

Flygbolaget Air Leap ökar i pandemin

Flygbolaget Air Leap, som trafikerar flera destinationer i Sverige och i Norden, har till skillnad från många andra flygbolag inte tvingats in i en kris under pandemin..

News55 - 12 aug 20 kl. 10:46

Flygbolaget Air Leap ökar i pandemin

Flygbolaget Air Leap, som trafikerar flera destinationer i Sverige och i Norden, har till skillnad från många andra flygbolag inte tvingats in i en kris under pandemin. Tvärtom har passagerarantalet växt. Från 15 juni till 31 juli har antalet passagerar….

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ännu ingen utredning i Ryssland om förgiftning

Det har gått drygt en månad sedan den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj förgiftades under en resa i Sibirien, men fortfarande har inget brottmål väckts i Ryssland. Istället försöker den ryska ledningen nu ge en bild av att man inte har någonting med saken att göra..

SR - 5 timmar sedan

Boris Johnson coronavädjar till britterna i tv-sänt tal

Den brittiske premiärministern Boris Johnson uppmanade ikväll i ett tv-sänt tal alla britter att följa de nya, hårdare coronarestriktioner som nu införs i alla delar av Storbritannien. På det sättet, menade Johnson, kan man både hålla ekonomin igång men ändå pressa tillbaka pandemin..

SR - 6 timmar sedan

”USA värst drabbade landet i världen”

Antalet döda i coronapandemin i USA har passerat 200 000, enligt officiell statistik som sammanställts av Johns Hopkins University i Baltimore..

SR - 8 timmar sedan

Romney banar väg för Trump – kan utse Ginsburgs efterträdare

I USA säger nu den republikanska senatorn Mitt Romney att han stödjer president Trumps beslut att nominera en ny domare till Högsta Domstolen efter Ruth Bader Ginsburgs död. Beskedet innebär att Donald Trump med största sannolikhet kommer lyckas tillsätta sin tredje domare i den mäktiga Högsta Domstolen under sin första mandatperiod..

SR - 8 timmar sedan

Finlands Nordenminister vill se bättre Nordensamarbete

Finlands Nordenminister Thomas Blomqvist vill ha ett bättre samarbete i Norden vid framtida kriser, säger han till Sveriges Radio. Bland annat vill han se en krismanual som ska underlätta koordineringen och kontakten inom Norden..

SR - 8 timmar sedan

Nobelpriset delas ut digitalt

Nobelpristagarna kommer inte till Stockholm i höst. Att själva Nobelbanketten skulle ställas in på grund av corona meddelades redan innan sommaren, men nu ska alltså också prisceremonin ändra form och ske digitalt istället..

SR - 8 timmar sedan

Miljöroganisationer inte helt nöjda med budgeten

Runt en tiondel av höstbudgeten går till klimat- och miljöåtgärder. Det är välkommet enligt miljöorganisationer, men utöver förslagen som rör klimat och miljö finns i budgeten klimatskadliga subventioner och stöd, säger Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl..

SR - 9 timmar sedan

Toppmötet ställs in – Charles Michel i coronakarantän

Toppmötet mellan EU:s stats- och regeringschefer som skulle ha ägt rum torsdag och fredag denna vecka har ställts in. Anledning är att EU:s ordförande, toppmötesledaren Charles Michel, satt sig själv i karantän..

SR - 9 timmar sedan

Finland skärper regler för resor från Sverige

Finland kommer återigen skärpa reglerna för inresor från Sverige, det skriver finska Yle. Detta eftersom coronaläget försämrats här..

SR - 9 timmar sedan

Turkiet: Överens om samtal med Grekland

Turkiet och Grekland har enats om att inleda samtal om konflikten om naturgasrättigheter på Medelhavet, det meddelar den turkiska presidentens stab..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.