Sydsvenskan > Sport

Sunday, 27 September, 18:51

Sydsvenskan - 16 sep 20 kl. 07:00

Norsk mångmiljonsatsning kan ge fiskodling i Bjuv”Vi har större efterfrågan på lax och öring än vad vi kan leverera”..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bjuv

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, mångmiljonsatsningkan ge , fiskodlingi , Bjuv
SR - 19 mar 20 kl. 10:07

Norsk miljardsatsning på fiskodling i Sotenäs

Ett norskt företag satsar nu uppemot 20 miljarder kronor på att bygga Europas största landbaserade fiskodling i Sotenäs kommun, i Västra Götalands län. Enligt kommunen kommer det skapa runt 2 000 nya jobb i kommunen..

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

YLE - 17 okt 13 kl. 06:00

Odlad fisk får mera antibiotika i Finland

Vi odlar fisk i öppna kassar i havet. När fisken blir sjuk får den antibiotika med fodret. Men varför får finländsk odlad fisk mera antibiotika än odlad fisk i Norge och Sverige?

HBL - 29 mar 14 kl. 05:00

Skärgårdsnäring i kris

Kön till fiskhandlarnas försäljningsvagnar på torget i Ekenäs på lördagsförmiddagar vittnar om att härfångad fisk uppskattas – åtminstone av oss som bor i skärgårdsbandet. Bilden är dessvärre inte allmängiltig. Av de 16 kilo fisk som finländaren äter per år utgörs bara sju procent, det vill säga 1 120 gram, av inhemsk fisk fångad av yrkesfiskare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.