Sydsvenskan > Kultur

Friday, 25 September, 09:59

Sydsvenskan - 16 sep 20 kl. 06:33

Kvinnojouren tar hjälp av tidigare polis: ”Det digitala våldet är ständigt närvarande”Internetförföljelse drabbar hårt – kvinnojouren i Lund anlitar tidigare polis..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnojouren, tar, hjälpav tidigare , polisDet , digitala, våldet, är ständigt närvarande
SR - 14 jul 14 kl. 10:22

Polis jagar selfie-man i Pamplona

Efter att på eget initiativ låtit sig jagas av tjurar i helgen tar nu spansk polis upp jakten efter den man som misstänks ha brutit mot reglerna kring tjurrusningen i Pamplona i helgen. Mannen ska ha tagit en selfie mitt under pågående rusning och riskerar nu böter, rapporterar The Guardian..

Expressen - 30 jul 16 kl. 11:39

Båtar i krock – polis befarar personskador

En motorbåt och en segelbåt har krockat vid Dalarö, skriver polisen. Man befaras att det finns personskador och motorbåten ska ta in vatten, enligt tidiga uppgifter..

Kristianstadsbladet - 20 mar 14 kl. 07:00

Ökat tryck på kvinnojouren i Kristianstad

Arkivfoto: TT
Fysiskt, psykiskt och ekonomiskt våld. Under 2013 ökade söktrycket på kvinnojouren i Kristianstad med nästan 75 procent.
– Det är alltid svårt när man bara har en känsla, konstaterar Siv Persson.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 11 kl. 11:37

Kvinnojouren i Helsingborg söker bidrag

Helsingborgs kvinnojour ansöker om ett ekonomiskt bidrag av Höganäs kommun på 46 000 kronor för innevarande år. Jouren i Helsingborg tog förra året emot 66 hjälpsökande kvinnor från Höganäs. Ett stort antal av dessa har sedan haft upprepade besök för stödsamtal, stöd hos polis och i domstolar.

Alingsås tidning - 18 sep 17 kl. 05:30

Kvinnojouren fyller 30 år

1978 startades de första kvinnojourerna i Sverige. Kvinno- och tjejjouren Olivia, med Alingsås, Vårgårda och Lerum som upptagningsområde, fyller nu 30 år, vilket uppmärksammas med ett evenemang i Estrad på tisdag.
Under tisdagens evenemang i Estrad kommer det bland annat bjudas på en historisk genomgång och tillbakablick på de 30 år som Kvinno- och tjejjouren Olivia
varit verksam i Alingsås.

Dalarnas tidningar - 24 jul 20 kl. 10:40

Polis bröt sig in på kvinnojour – får betala skadestånd för reparation av dörr

I oktober förra året gjorde polisen en husrannsakan av Kvinnojouren i Borlänge. Nu beslutar....

DalaDemokraten - 24 jul 20 kl. 10:40

Polis bröt sig in på kvinnojour – får betala skadestånd för reparation av dörr

I oktober förra året gjorde polisen en husrannsakan av Kvinnojouren i Borlänge. Nu beslutar....

YLE - 02 okt 16 kl. 14:49

Polis sköt ihjäl person på riksväg 4 för att förhindra brott

Polisen har gett ut noggrannare uppgifter om händelserna på riksväg 4 i Orimattila i dag, som ledde till att en person sköts ihjäl av en polis. Det handlade inte om att polisen skulle ha försökt få fast en person som körde i hög hastighet, utan om en hotfull situation som uppstod efter en kollision. Polisen uppgav tidigare på söndagen att ett fordon hade kört i hög hastighet och att föraren orsakat fara för trafiken på motorvägen.

BT - 24 jul 14 kl. 14:31

Norsk polis beväpnas efter terrorhot

Ett terrordåd planeras i Norge inom de närmaste dagarna, larmar landets säkerhetspolis PST. Hotet uppges komma från extrema jihadister som stridit i Syrien. Norsk polis vid gränspassager har beväpnats.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:20

Jo Nesbø: Polis

I Norge har förväntningarna och förhandssnacket inför släppet av en deckare aldrig tidigare varit så uppskruvade som inför Jo Nesbøs nya Polis. Men med tanke på att det i slutet av förra boken, Gengångare, var osäkert om den populäre huvudpersonen, Harry Hole, överhuvud taget levde eller om det skulle bli den sista delen i serien, är den enorma nyfikenheten på vad Polis nu innehåller kanske inte så förvånande.
Den nya Nesbø-romanen är en utmärkt polisthriller som, precis som titeln antyder, till stor del kretsar kring poliser, och därtill poliskorruption på många olika plan.

DalaDemokraten - 08 maj 16 kl. 06:50

Debatt: Ygeman tar inte signalerna från polisorganisationen på allvar

Våldsbrott, stölder, bedrägerier, det ökade terrorhotet och framväxten av parallella samhällen är några av de utmaningar svensk polis står inför. Därtill möter polisen de utmaningar flyktingströmmarna och befolkningsökningen innebär. Svensk polis måste fungera.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.