Världen Idag > Nyheter

Thursday, 24 September, 13:59

Världen Idag - 16 sep 20 kl. 06:30

Allmänheten ger mer under pandeminTrots coronapandemin spår en majoritet av landets ideella organisationer att svenska folket kommer att skänka mer pengar i år. Företagens givmildhet verkar dock minska under 2020..
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allmänhetenger , merunder , pandemin
Cornucopia - 27 maj 20 kl. 10:49

Restriktioner lättas - för allmänheten kommer inte följa dem ändå

Efter att först populistiskt vidtagit hårdare restriktioner än experterna rådgav lättar nu allt fler länder på restriktionerna, återigen populistiskt. Orsaken är att allmänheten helt enkelt inte kommer följa restriktionerna, i takt med att coronapandemin går från otäckt okänt till känt och till synes hanterbart. Alternativt skulle makthavarna få betala ett opinionspris.

Supermiljöbloggen - 15 jan 18 kl. 10:18

Naturvårdsverket: ”Beslutsfattare som lyssnar till allmänheten prioriterar naturens gratisarbete”

"Det är ekologiskt, socialt och ekonomiskt smart att samarbeta mer med naturen och därmed dra nytta av det gratisarbete som naturen ger våra samhällen i form av ekosystemtjänster", konstaterar Karin Skantze, projektledare för Naturvårdsverkets regeringsuppdrag att kommunicera ekosystemtjänster, idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Varje dag fattas hundratals beslut som påverkar Sveriges ekosystem. Ekosystemen påverkas när vi bygger bostäder, organiserar trafik eller brukar jord och skog.

Cornucopia - 11 jun 20 kl. 10:35

Spaning: Allmänheten har tröttnat på coronapandemin - konsumtionen kommer skjuta fart som en löning den 25:e

Dags för en spaning. Allmänheten - åtminstone de som inte är riskgrupp eller inte jobbar inom vård och omsorg - har tröttnat på coronapandemin, och med lönen den 25:e kommer den inhemska konsumtionen ta fart igen - även om den redan börjat återhämta sig. Inte mindre än fem spaningsanekdoter av kravet tre nedan.

Skånskan - 04 okt 15 kl. 17:33

Kalkbrottet öppnas för allmänheten

MALMÖ Det finns planer på att öka tillgängligheten i Limhamns kalkbrott och skapa någon form av kunskapscentrum.Det avslöjade guiden Håkan Hjertberg när han i helgen visade runt på en guidad tur med buss i Malmös speciella naturreservat, där bland annat ett flertal exemplar av den unika grönfläckiga paddan håller till.
– Limhamns kalkbrott är unikt genom att här finns många sällsynta arter av både djur och växter, berättar Håkan Hjertberg.

Skånskan - 18 feb 17 kl. 14:00

”Allmänheten ska inte drabbas”

ESLÖV Lokalpolischefen Anna-Karin Boije har inga synpunkter på att man efter flytten kan tvingas husera i tillfälliga lokaler. Nu pågår en analys för att se om nödlokalerna kan innebära några hinder för servicen till allmänheten.
– Det är för tidigt att säga om det är några hinder eller inte, säger Anna-Karin Boije.

YLE - 22 jan 13 kl. 09:31

Styrelsemötena i Kronoby är inget för allmänheten

Kronoby stänger sina styrelsemöten för allmänheten. Mötena öppnades för allmänheten för lite mer än ett år sedan, men nu var styrelsen enig om att vanligt folk inte längre ska få följa med mötena. Socialdemokraternas Mikaela Dahlbacka ville att mötena ska förbli öppna, men förslaget fick inget understöd.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 09:31

Ber allmänheten om råd om Hanöbukten


Brunt illaluktande vatten, mager torsk och döda fåglar. Tillståndet i Hanöbukten har utretts efter larmen från lokala fiskare och allmänheten. Mats Svensson vid Havs- och vattenmyndigheten kan konstatera att problemen är större än väntat med förändringar i hela ekosystemen.

BT - 17 sep 13 kl. 09:33

Ber allmänheten om råd om Hanöbukten

Brunt illaluktande vatten, mager torsk och döda fåglar. Tillståndet i Hanöbukten har utretts efter larmen från lokala fiskare och allmänheten. Mats Svensson vid Havs- och vattenmyndigheten kan konstatera att problemen är större än väntat med förändringar i hela ekosystemen.

Alingsås tidning - 21 feb 19 kl. 08:20

Största ansvaret hos allmänheten

Visst görs det insatser från kommunens håll för det ska hållas rent och snyggt i Alingsås. Men enligt Markus Thunberg, avdelningschef på gatu- och parkavdelningen, handlar det också till stor del om att var och en tar eget ansvar om vi vill ha en skräpfri stad.
I förra veckan skrev AT:s medarbetare Kerstin Brandqvist-Aspenstedt en krönika om sitt skräpplockande, och uppmanade samtidigt fler att göra detsamma.

Barometern - 10 dec 13 kl. 08:04

Allmänheten blir vilseledd av de rödgrönas retorik

De rödgröna landstingsråden med Anders Henriksson (S) i spetsen använder vilseledande retorik i debatten. De försöker måla en nidbild av en regering i skattefrågorna.
Jobbskatteavdraget har kommit alla löntagargrupper till godo.

Cornucopia - 30 jan 19 kl. 12:13

Stor satsning av Psyopsförbundet och MSB mot informationspåverkan - föreläsningar för allmänheten i Svenstavik, Linköping, Kungsbacka

Försvarsutbildarna och Psyopsförbundet genomför med finansiering från MSB just nu en stor satsning mot informationspåverkan. Man har utbildat informatörer som håller föreläsningar för företag, myndigheter och allmänheten. Ikväll hålls föreläsningar för allmänheten i Svenstavik, den 12:e februari i Linköping och den 28:e februari i Kungsbacka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.