Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Monday, 28 September, 10:37

Länstidningen i Jämtland - 16 sep 20 kl. 06:04

Regionens felaktiga upphandlingarna under lupp - så tycker politikerna:”Det är naturligtvis ett problem”Konkurrensverket har beslutat att utreda Region JH:s felaktiga upphandlingar efter att ha haft....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
Det, Region JH

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regionens, felaktiga, upphandlingarnaunder , lupp, tycker , politikernaDet , är naturligtvis ett problem
Länstidningen i Jämtland - 10 sep 20 kl. 16:55

Regionens felaktiga upphandlingar kan bli föremål för domstolen – jurist: ”Man kan inte skylla ifrån sig”

Region Jämtland Härjedalen köpte mellan 2019 och 2020 konsulttjänster som inte var upphandlade.....

Nerikes Allehanda - 18 maj 20 kl. 08:32

Felaktiga inkassokrav för Regionens hjälpmedel: ”Undrar om de har satt det i system”

NA har vid flera tillfällen rapporterat om felaktiga fakturor till följd av Regionens beslut att....

ÖstersundsPosten - 11 jun 15 kl. 07:18

Krafttag för regionens unga

"Vill framtiden bo i Jämtlands län?" är en förstudie som genomfördes under 2013. Den och en LUPP-enkät och work shops med politiker, tjänstemän och representation av unga är grunden till regionens nya ungdomsstrategi som ska göra Jämtland och Härjedalen till en plats där unga vill leva och bo.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

BT - 30 sep 13 kl. 14:19

Krångla inte till upphandlingarna

Offentliga upphandlingar anses ofta vara både krångliga och omständliga. Upphandlingarna är emellertid ofta krångligare än vad som är nödvändigt. Ett av de främsta skälen till att upphandlingsförfarandet blir omständligare än nödvändigt är att många upphandlingsunderlag innehåller krav som är obefogade eller som inte alls har någon betydelse för det som upphandlas.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 05:40

Assistansersättning under lupp

Regeringen kräver att Försäkringskassan får en bättre kontroll av assistansersättningen.
Ersättningen kan ges till personer som behöver hjälp mer än 20 timmar i veckan med basbehov som att tvätta sig, äta eller kommunicera.Regeringen ger Försäkringskassan i uppdrag att berätta vad som görs för att minska risken för felaktiga utbetalningar, hur regionala skillnader ska minskas och hur de medicinska underlagen ska få en högre kvalitet.

BT - 20 jan 14 kl. 05:41

Assistansersättning under lupp

Regeringen kräver att Försäkringskassan får en bättre kontroll av assistansersättningen. Ersättningen kan ges till personer som behöver hjälp mer än 20 timmar i veckan med basbehov som att tvätta sig, äta eller kommunicera.Regeringen ger Försäkringskassan i uppdrag att berätta vad som görs för att minska risken för felaktiga utbetalningar, hur regionala skillnader ska minskas och hur de medicinska underlagen ska få en högre kvalitet.

YLE - 19 sep 12 kl. 04:36

"De stora vinner upphandlingarna"

En stor del av kommunernas äldreomsorg läggs i dagens läge ut på upphandling. Bland småföretagarna finns ändå en oro över att de inte klarar sig i den här konkurrensen. - Den offentliga vård- och omsorgssektorn lever i en tid av förändring.

Nyteknik - 01 sep 15 kl. 06:18

”Vässa upphandlingarna - Satsa på funktion inte lägsta pris”

DEBATT. Den offentliga sektorn handlar för uppskattningsvis 900 miljarder kronor årligen. Om upphandlingarna gjordes utifrån hållbara funktioner med kvalitet istället för till det lägsta priset skulle samhället göra stora vinster, enligt Anders Persson på Svenska Teknik och Designföretagen..

E24 - 13 apr 16 kl. 15:23

"Upphandlingarna leder till risk för lärarflykt”

Utbildning på entreprenad skapar ett skevt system. Det är därför dags att sätta stopp för upphandlingarna av vuxenutbildning, som svenska för invandrare, menar Bo Jansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund..

GöteborgsPosten - 30 okt 17 kl. 23:38

Got Event svarar på kritiken om upphandlingarna

MSP Event, som deltog i en av upphandlingarna inför ridsports-EM, kallar processen "rutten". Nu svarar Got Event på kritiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.