Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 24 September, 13:23

Dagens Medicin - 16 sep 20 kl. 06:00

”Fler läkare som chefer borde vara självklart”Med satsningar på det medicinska ledarskapet skulle vi snabbare kunna prioritera rätt, skriver Karin Båtelson och Tina Crafoord från Läkarförbundet..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Karin Båtelson, Tina Crafoord, Läkarförbundet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, läkaresom , chefer, bordevara , självklart
Sydöstran - 14 nov 19 kl. 15:27

Fler av Blekinges chefer borde vara med i a-kassan

I Blekinge är minst 7,8 procent av de anställda chefer eller arbetsledare. Men många chefer och egenföretagare riskerar att stå utan ersättning om de blir av med jobbet. Fler borde gå med i en a-kassa som passar den egna yrkesrollen..

YLE - 02 aug 14 kl. 09:31

Fler läkare anmäls för missbruk

Allt fler läkare och annan vårdpersonal anmäls för problem med missbruk. Tillstånds- och tillsynsverket Valvira har under början av året fått över 300 anmälningar om vårdpersonal som haft så allvarliga problem med rus- eller läkemedelsmissbruk att de riskerat patienternas hälsa. De mest allvarliga fallen tas upp av nämnden för tillsyn inom hälsovårdsbranschen.

SmålandsPosten - 19 jun 13 kl. 07:31

En väl fungerande primärvård behöver fler distriktsläkare

Vi distriktsläkare är frustrerade över primärvårdens villkor, som sedan flera år innebär ständig underbemanning. Vi hinner inte ge patienterna den vård som vi ser att de behöver. Arbetsmiljön präglas alltmer av stress och allt färre läkare orkar nu arbeta heltid, skriver Distriktsläkarföreningen (DLF) i Kronoberg, genom Kai-Christian Reck, ordförande.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 14:57

Gubbfläsket - allt fler kvinnor är chefer

I takt med att gubbfläsket av äldre män lämnar yrkeslivet blir allt fler kvinnor chefer. I aktuell takt kommer ca 50% av alla chefer vara kvinnliga chefer inom 18 år, men antagligen går det snabbare när proppen går ut och det sk köttberget från 40- och 50-talet lämnar.

Alla siffror avser 2013 om inget annat anges, och här hämtade från SCB:s yrkesregister.

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 09:13

Gallerian ska ha fler besökare än Gekås

Foto: Annica Jönsson
Steen och Ström räknar med att Östra centrum på tre år ska ha 800?000 fler besökare än Gekås i Ullared. "Det är inte fel med vare sig optimism eller fantasi", säger Gekås vd Boris Lennerhov med ett skratt.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 09:38

”Bra att de vill locka fler läkare hit”

Skurup – Det känns bra att de vill locka fler läkare hit till Skurup. Vi blir ju fler i kommunen, säger Kjell Wallström som den här dagen är på en kontroll på vårdcentralen. ERWP.

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 07:15

Fler läkare för en välfungerande vård


Forskning visar att länder/områden med en väl utbyggd primärvård förbättrar folkhälsan, minskar hälsoskillnader i samhället och är uppskattad av befolkningen. Tyvärr har landstingen i Sverige inte prioriterat primärvården eller distriktsläkarbemanning, och inte heller kompenserat primärvården för de nya uppgifterna som tillförts och som vi behöver kunna genomföra väl. Som distriktsläkare ser vi luckor i vården men samtidigt tydliga möjligheter att kunna förbättra.

BT - 30 maj 14 kl. 09:45

"Pinsamt att inte fler rökare tar ansvar"

Magnus Strandberg, själv rökare, har tröttnat på alla fimpar som dräller i gatumiljön. – Det är rent pinsamt att inte fler tar ansvar, säger han. BT berättade nyligen om kartläggningen av skräpet i Borås och att fimpar utgör 70 procent av lorten.

YLE - 17 jan 15 kl. 11:00

Dubbelt fler besökare i meröppen bibba i Ingå

Över dubbelt fler besökare har det nya biblioteket i Ingå haft under fjolårets tre sista månader jämfört med antalet besökare i det gamla biblioteket. Då det nya huvudbiblioteket i Ingå öppnade i kommungården den 1 oktober 2014 blev det från början ett meröppet bibliotek, med öppet varje dag klockan 7-21.
Då kan de som har ett lånekort besöka biblioteket och låna böcker också då personalen inte är på plats.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 01:29

Fler läkare får yrkesförbud


Sexbrott, våldsbrott och ekobrott. Allt fler läkare förbjuds utöva yrket efter att ha fått sina legitimationer indragna på grund av kriminalitet, rapporterar Metro. - Gruppen med läkare som får legitimationen återkallad på grund av brottslig verksamhet har ökat både 2012 och i år, säger HSAN:s ordförande Aud Sjökvist.

BT - 07 nov 13 kl. 01:31

Fler läkare får yrkesförbud

Sexbrott, våldsbrott och ekobrott. Allt fler läkare förbjuds utöva yrket efter att ha fått sina legitimationer indragna på grund av kriminalitet, rapporterar Metro. - Gruppen med läkare som får legitimationen återkallad på grund av brottslig verksamhet har ökat både 2012 och i år, säger HSAN:s ordförande Aud Sjökvist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.