Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 20 September, 03:13

Dagens Medicin - 16 sep 20 kl. 06:00

Bromsad sjukhusvård tynger primärvårdArtros, diskbråck och hjärtsvikt. Tillstånden som på grund av covid-19 inte tagits om hand i specialistvården får vårdcentralerna hantera. Primärvården ska klara av både den egna och sjukhusens uppskjutna vård..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bromsad, sjukhusvård, tynger, primärvård
Newsmill - 22 feb 13 kl. 18:42

Sjukvården ska styras och ledas från sjukhusen; avveckla den så kallade primärvården

http://www.newsmill.se/trackback/49344Läkare: Det finns egentligen bara en vettig lösning och den är att organisera ett sammanhållet sjukvårdssystem.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 17 kl. 14:10

Centern vill satsa mer på primärvården

Centerpartiet vill avsätta 60 miljoner kronor på ökade resurser till primärvården och 5 miljoner kronor till förstärkt samverkan mellan primärvård, sjukhusvård och kommunal omsorg. Det framkom när partiet på måndagen presenterade sitt alternativ till budget för landstinget. – Genom att en bättre fungerande primärvård kan vi avlasta sjukhusvården och förbättra tillgängligheten till vård för Västerbottningarna, säger […].

SmålandsPosten - 19 jun 13 kl. 07:31

En väl fungerande primärvård behöver fler distriktsläkare

Vi distriktsläkare är frustrerade över primärvårdens villkor, som sedan flera år innebär ständig underbemanning. Vi hinner inte ge patienterna den vård som vi ser att de behöver. Arbetsmiljön präglas alltmer av stress och allt färre läkare orkar nu arbeta heltid, skriver Distriktsläkarföreningen (DLF) i Kronoberg, genom Kai-Christian Reck, ordförande.

SmålandsPosten - 23 jul 19 kl. 06:57

Nytt sjukhus kräver ny primärvård – så kommer det bli

Ett nytt, effektivt sjukhus kräver en ny typ av primärvård. Annars räcker inte det nya sjukhuset till. Vårdcentralen i Ryd har blivit testpilot för ett nytt arbetssätt, där äldre och kroniskt sjuka prioriteras.

Barometern - 17 nov 15 kl. 07:55

Satsning på primärvården ett måste

"Enkelt uttryckt: Ju mer förebyggande och tidiga insatser i primärvården, desto mindre dyr sjukhusvård i ett senare skede.".

Barometern - 25 sep 18 kl. 15:20

Primärvården ska få ta större plats

Sjukvården i Sverige måste förändras. Större vikt ska läggas på primärvården och sjukhusvården får ta ett steg tillbaka..

Hela Gotland - 05 sep 19 kl. 06:02

Gotlänningar missnöjda med primärvården

Gotlänningarna är klart nöjdare än andra med sjukhusvården på ön..

Sydsvenskan - 25 feb 15 kl. 17:09

Sjukhusen är redan bassjukvård för många

Primärvården har aldrig blivit den bas för sjukvården som Läkarförbundet och Distriktsläkarföreningen önskat (Åsikter18/2) och som allmänläkre Caroline Trägårdh beskriver (Åsikter 17/2). Vårdcentralerna är stängda på nätter och helger. Dessutom saknar de vanligtvis akutmottagning.

LV - 26 maj 15 kl. 09:25

Budgetalternativ för nära vård

Sjukhuset i Västervik är hjärtat i vården i norra länet. Alliansen vill stärka sjukhuset genom satsningar på cancervården men även genom att satsa mer resurser på – primärvården.
Det finns en snedbelastning mellan sjukhusvården och primärvården i länet.

Jmini.se - 11 dec 15 kl. 18:02

Lyckades inte med besparningarna- tvingas ta bort 300 tjänster

Redan nästa år kommer de 300 tjänsterna sparas in.- Syftet är att vi ska minska kostnaderna så att vi kan trygga en bra och säker vård även framöver och då arbetar vi med att gå från sjukhusvård till primärvård, säger Frisk.  I flera år har poli.....

SmålandsPosten - 23 dec 13 kl. 07:14

Välfungerande vård

Läkarnas arbetstider och hur det påverkar vården beskrivs av Marcus Svensson i Smålandsposten den 5 december. Att räkna antalet­ läkarbesök som ett kvalitetsmått för god vård ger en väldig snäv och begränsad bild av vårdens hälsoeffekt för patienterna, skriver distriktsläkarföreningens Kai-Christian Reck och Daniel Albertsson? Läkarnas arbetstider och hur det påverkar vården beskrivs av Marcus Svensson i Smålandsposten den 5 december.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.