Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 20 September, 03:11

Dagens Medicin - 16 sep 20 kl. 06:00

”Patienterna måste börja söka igen”De nyupptäckta fallen av barncancer låg hela 20 procent under det normala under januari till juli. Samtidigt syns en minskning av olika slags vuxencancer..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patienternamåste , börja, söka, igen
YLE - 10 feb 14 kl. 05:10

Patienterna som glömdes bort

I Finland finns det ingen diagnos för kronisk fästingburen borrelios. Det gör att det finns en hel patientgrupp som lider av svåra smärtor och neurologiska besvär i åratal utan att få hjälp. - Hur ska det vara så svårt att få hjälp, vad är det man måste göra?

Kristianstadsbladet - 22 nov 12 kl. 06:30

Cancerdrabbade ska få bättre rehabilitering

Foto: Annica Jönsson
Ett 40-tal cancerpatienter på Centralsjukhuset intervjuas för att vårdpersonalen och Försäkringskassan ska kunna ge dem bättre stöd och rehabilitering i ett nytt samarbetsprojekt.
Det tvååriga samarbetet rullade igång i september som Kristianstadsbladet tidigare har berättat om. Två handläggare från Försäkringskassan, som ska arbeta speciellt med sjukskrivna som har cancer, har börjat lära sig mer om hur cancerbehandlingar går till och vilka konsekvenser de kan ha.

YLE - 17 maj 17 kl. 04:30

Vården av kriminalpatienter human men riskfylld

När är en patient som begått ett grovt våldsbrott tillräckligt ofarlig för att skrivas ut från rättspsykiatrin? Kan den personen i så fall leva ett normalt liv? Och hur vårdar man de patienter som är farliga eller inte kan anses vara vid sina sinnes fulla bruk men ändå begått grova brott?

YA - 02 sep 13 kl. 06:30

Ystads sjukhusmat bland Sveriges bästa

Foto: Sprisse Nilsson
Husmanskost tillagad med kärlek och omtanke lockar patienterna till att äta. Tack vare ett hårt arbete är Ystad lasarett finalist i tävlingen "Sveriges bästa sjukhusmat". ?

YLE - 02 jul 15 kl. 10:10

Karlebysjukhus satsar på vård av ätstörning

Ätstörningskliniken i Karleby förstorar. Kliniken som ger vård på sjukhusnivå, ökar vårdplatserna från sex till tolv stycken. Det gör att patienterna kommer snabbare in för vård.

YA - 24 okt 14 kl. 06:38

Massiv manifestation på vårdcentralen

Foto: Anette Sjöstrand
Ett drygt 40-tal Skurupsbor, patienter, vårdanställda och kommunpolitiker hade på torsdagen samlats utanför vårdcentralen i Skurup. Syftet var att samfällt visa upp det missnöje som sedan en tid tillbaka råder på vårdinrättningen.
- Det är fruktansvärt jobbigt.

Kristianstadsbladet - 24 okt 14 kl. 06:38

Massiv manifestation på vårdcentralen

Foto: Anette Sjöstrand
Ett drygt 40-tal Skurupsbor, patienter, vårdanställda och kommunpolitiker hade på torsdagen samlats utanför vårdcentralen i Skurup. Syftet var att samfällt visa upp det missnöje som sedan en tid tillbaka råder på vårdinrättningen.
- Det är fruktansvärt jobbigt.

Trelleborgs Allehanda - 29 jul 14 kl. 16:10

Operationer ställs in på grund av värmen

Arkivfoto: Claes Nyberg
Alla operationer på Trelleborgs lasarett ställdes in på tisdagen. Orsaken är den långvariga värmeböljan som det gamla ventilationssystemet på Trelleborgs lasarett inte orkar med.
- Vi beslöt att ställa in alla operationer på tisdagen, berättar Karin Hesselgard, tillförordnad förvaltningschef för Skånevård Sund inom region Skåne dit Trelleborgs lasarett hör.

YLE - 14 dec 14 kl. 09:00

Resistens ökar snabbt i sjukvården

Allt flera patienter på finländska sjukhus bär på resistenta bakterier. Särskilt de resistenta kolibakterierna, ESBL-smittorna ökar snabbt och det verkar inte finnas någon ände på deras frammarsch. Helena Harjunmaa har en obstruktiv lungsjukdom, och nu dras hon dessutom med en infektion i höftleden som antibiotikan inte vill hjälpa mot.

YLE - 14 dec 14 kl. 09:00

Allt flera finländare får ESBL-bakterier

Allt flera patienter på finländska sjukhus bär på resistenta bakterier. Särskilt de resistenta kolibakterierna, ESBL-bakterierna sprids nu också i samhället och det verkar inte finnas någon ände på deras frammarsch. Helena Harjunmaa har en obstruktiv lungsjukdom, och nu dras hon dessutom med en infektion i höftleden som antibiotikan inte vill hjälpa mot.

YLE - 22 jul 17 kl. 06:00

Viktor har reumatism men oftast inga symptom - hans biologiska medicin är effektiv

Biologiska läkemedel har blivit allt vanligare, och de har fått stor betydelse i behandlingen av flera sjukdomar. Det handlar om så kallade målinriktade mediciner som aktiveras på rätt ställen i kroppen. Till exempel när det gäller reumatism har utvecklingen till det bättre varit hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.