DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 22 September, 10:15

DalaDemokraten - 16 sep 20 kl. 05:45

Debatt: Svenska barn rör på sig minst i NordenSvenska barn rör på sig minst i Norden, enligt WHO. Omkring åtta av tio flickor och sex av tio....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Norden, WHO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattSvenska , barn, rörpå sig minst i , Norden
Nyan - 10 nov 16 kl. 06:00

Debatt om Åland och Norden-samarbetet

Ska Åland arbeta för att bli fullvärdig medlem i det nordiska samarbetet eller inte?

Frågan väckte en het debatt i lagtinget i går.
Landskapsregeringen har låtit utreda frågan och kommit fram till att svaret måste bli nej, av olika skäl.

SVT Debatt - 13 nov 13 kl. 14:49

Norden – en självklar utgångspunkt för försvarspolitiken

NORDISKT FÖRSVARSSAMARBETE Den svenska Försvarsberedningen möter idag försvarspolitiker från Norden, bland annat dess finska motsvarighet, för att föra en dialog om ett förstärkt försvarssamarbete. Försvarsberedningen har angett ett antal fördjupningsområden där det nordiska försvarssamarbetet kan förstärkas. Det gäller bla ett utvecklat nordiskt flygövningssamarbete, gemensam incidentberedskap, samt informationsutbyte om nationell försvarsplanering, skriver Cecilia Widegren, Hans Wallmark och  Ilkka Kanerva.

SVT Debatt - 09 jan 17 kl. 07:00

”Låt Norden och Baltikum ge FN militärt stöd”

Låt Norden och Baltikum ge FN militärt stöd. De många konflikterna kräver fler bidrag till FN:s fredsarbete. Ett initiativ till en nordisk-baltisk FN-insatsstyrka vore ett välkommet bidrag till både regional och internationell säkerhet under Sveriges tid som medlem i FN:s säkerhetsråd, skriver Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic..

BT - 26 jul 12 kl. 19:23

Norrmän anhållna för barnövergrepp

Ett samarbete mellan svensk och norsk polis ledde på torsdagen fram till att två norrmän kunde gripas i Norrköping misstänkta för övergrepp mot barn. Männen sitter nu anhållna och har begärts utlämnade till Norge ? Vi har begärt de två norrmännen utlämnade till Norge.

YLE - 11 aug 13 kl. 14:25

Henriksson önskar saklig debatt om svenskan

Enligt justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) var det väntat att ett medborgarinitiativ om den obligatoriska skolsvenskan skulle komma. - Det har vi förutsett i svenska riksdagsgruppen. Vad det leder till i riksdagen blir intressant att se.

YLE - 16 jan 16 kl. 10:42

”I Finland är Norden synonymt med Sverige”

Norden är mer än bara Sverige, påminner docent Johan Strang från Helsingfors universitet. Enligt Strang har finländarna bristande kunskaper om Norden. - Vi känner väldigt bra till Sverige, men inte de övriga nordiska länderna.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 06:30

Försvar så in i Norden

Foto: Alexander Zemlianichenko
Utökade militära samarbeten borde vara självklara för Sverige när Ryssland ökar sina försvarsanslag.
Fram till 2020 ska Ryssland satsa fyra biljoner rubel, motsvarande 864 miljarder kronor, på den ryska flottan. Det beskedet gav landets president Vladimir Putin i förra veckan.

DN - 17 feb 19 kl. 20:00

Danska pappor sämst i Norden på att ta föräldraledigt

KÖPENHAMN. I syfte att få fler fäder att vara lediga med sina barn beslutade EU nyligen att öronmärka två månaders föräldraledighet till vardera förälder. I Danmark, där papporna är sämst i Norden på att ta föräldraledigt, väcker beslutet debatt.

YLE - 11 sep 13 kl. 17:07

Flyktingbarn vill till Norden för att bli hörda

De nordiska länderna har god renommé gällande barn, vi lyssnar på dem och beaktar dem i samhället. Det här är en av huvudorsakerna till att ensamkommande flyktingbarn kommer till Norden, säger utbildningsansvariga Kia Lundqvist vid Åbo universitets undervisnings- och utvecklingsenhet Brahea.
Spela upp klipp på Arenan Antalet barn som kommer till Finland kan variera från 100 - 700, skillnaderna är stora, säger Kia Lundqvist.

YLE - 30 jan 15 kl. 05:04

Vår subjektiva rätt till dagvård är yngst i Norden

I Finland har vi endast i drygt 20 år haft en subjektiv rätt till dagvård. Den nuvarande dagvårdslagen trädde i kraft 1996. Jämfört med de andra nordiska länderna utnyttjar vi inte heller våra daghem lika mycket.

YLE - 04 apr 17 kl. 12:55

Finland ligger efter i arbetet med specialbegåvade barn

Jämfört med resten av Norden ligger Finland efter när det gäller arbetet med specialbegåvade barn i skolan. Frågan borde finnas på den politiska agendan, säger specialläraren Camilla Svens-Liavåg vid Åbo Akademi. Mellan två och fem procent av skolbarnen är specialbegåvade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.