UNT > Lokalt

Wednesday, 23 September, 17:21

UNT - 16 sep 20 kl. 05:30

Fick assistansersättning – filmer avslöjade bluffenEn upplänning har beviljats assistans för 8,2 miljoner kronor för sin funktionsnedsättning. Nu kräver försäkringskassan beloppet tillbaka sedan man hittat videoklipp där mannen deltar i idrottstävlingar..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Försäkringskassan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick assistansersättning, filmer, avslöjade, bluffen
Expressen - 04 maj 20 kl. 13:22

Trafikolyckan avslöjade assistansfusk för 9,7 miljoner

När kvinnan undersöktes i sitt hem var hon omöjligt att få kontakt med. Hon låg ibland på golvet.Nu hävdar Försäkringskassan att hon och hennes anhöriga bluffat och på så sätt lurat till sig 9,7 miljoner kronor i assistansersättning.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 20 kl. 09:40

Mamma fuskade med assistansersättning

Mamman tog emot flera miljoner för att ordna med assistens åt sin dotter. Men efter drygt tre år upptäcktes bluffen. Nu ska kvinnan som fuskat med assistansersättning betala tillbaka drygt tre miljoner kronor till Försäkringskassan, rapporterar Sydsvens.

Expressen - 29 jan 20 kl. 16:57

Mamma fuskade med assistansersättning

Mamman tog emot flera miljoner för att ordna med assistens åt sin dotter. Men efter drygt tre år upptäcktes bluffen. Nu ska kvinnan som fuskat med assistansersättning betala tillbaka drygt tre miljoner kronor till Försäkringskassan, rapporterar Sydsvenskan..

GöteborgsPosten - 29 jan 20 kl. 09:41

Mamma fuskade med assistansersättning

Mamman tog emot flera miljoner för att ordna med assistens åt sin dotter. Men efter drygt tre år upptäcktes bluffen. Nu ska kvinnan som fuskat med assistansersättning betala tillbaka drygt tre miljoner kronor till Försäkringskassan, rapporterar.

Expressen - 14 nov 14 kl. 13:30

Så avslöjade polisen misstänkt miljonbluff

Den 69-årige Malmöbon misstänks ha fejkat sin demens och lurat till sig nästan fem miljoner kronor i assistansersättning. Enligt läkarintyget kunde han varken sköta sin hygien, vara utomhus själv eller klara av att kommunicera med främmande. Men polisen upptäckte att han både körde bil på egen hand, spelade poker på svartklubbar och ansökte om att bli handledare och lära sin dotter att köra bil..

Aftonbladet - 29 jan 20 kl. 09:41

Mamma fuskade med assistansersättning

▸ Mamman tog emot flera miljoner för att ordna med assistens åt sin dotter. Men efter drygt tre år upptäcktes bluffen..

Expressen - 24 jun 20 kl. 04:30

Bilderna avslöjar ”förlamade” patientens 17-miljonersbluff

I åtta år spelade Faraydoun Muhammadi förlamad och lurade till sig 17 miljoner i sjuk- och assistansersättning.Bluffen avslöjades av hans egna filmer som hittades vid en razzia i hemmet och som visade hur han åkte rutschkana, åkte utomlands på semester och rörde sig obehindrat.Det här är bilderna som fick Muhammadi dömd till sex års fängelse för grovt bidragsbrott..

Kristianstadsbladet - 06 mar 14 kl. 14:43

39-åring erkänner assistansfusk

Foto: Lasse Ottosson
Rättegången mot den 39-årige man som spelat sjuk och lurat till sig 4,3 miljoner startade på torsdagen. I rättssalen erkände 39-åringen. Däremot nekade hans före detta, en 36-årig kvinna, till brott.

Barometern - 26 nov 13 kl. 07:26

LSS ? en fråga om livskvalitet

”Människor med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att leva så fritt och självständigt som möjligt.”KD i länet slåss för att LSS inte ska ifrågasättas. Varje människa är unik, oersättlig och har ett okränkbart värde i sig, oavsett prestation eller förmågor.

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 20:37

Låtsasdement lurade till sig pengar

En 70-årig man i Malmö har under många år låtsats vara dement och på så vis lurat till sig över fyra miljoner kronor i assistansersättning. Nu har han dömts till två års fängelse för bidragsbrott, skriver Kvällsposten.Polisen gillrade en fälla som avslöjade mannen.

Expressen - 06 maj 15 kl. 18:43

Låtsades vara dement – lurade till sig 4 milj

En snart 70 år gammal Malmöbo dömdes i dag till två års fängelse för att ha låtsats vara dement och kvitterat ut över 4 miljoner kronor i assistansersättning. En spanare hos polisen lurade mannen i en fälla som avslöjade honom. Den påstått demente och hjälplöse mannen brukade också ha för vana att gå på svartklubb och spela poker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.