SVT > Utrikes

Sunday, 20 September, 15:19

SVT - 16 sep 20 kl. 04:27

Opinionsundersökning: Så tycker omvärlden om Trump och hans coronahanteringI USA har han gott om anhängare, men i många andra länder är skepsisen mot Donald Trump och hans hantering av coronakrisen mer utbredd. Enligt en internationell opinionsundersökning är omvärldens förtroende för USA är lägre än på länge. Fast det finns undantag..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, USA, Donald Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Opinionsundersökning, tycker , omvärldenom , Trumpoch hans , coronahantering
BT - 14 jan 14 kl. 15:38

Vilket Europa vill vi ha?

Innan vi lägger vår röst i Europavalet måste vi reflektera över vad vi vill med det europeiska projektet. Vill vi se gemensamma lösningar på gemensamma problem eller isolera oss från omvärlden och inbilla oss att vi svenskar är smartare än andra och klarar oss bäst själva? I ruinerna efter andra världskriget, där sex miljoner judar mördades, enades Europas ledare.

Cornucopia - 23 nov 16 kl. 14:04

Sverigedemokrat: SD kan få egen majoritet i upp till 40 kommuner enligt intern analys

Den sverigedemokratiska läsaren med pseudonymen "Gustav" hävdar att SD i en intern analys identifierat ca 40 kommuner där man kan få egen majoritet i kommunalvalet 2018. Man gör bedömningen att detta kommer lyckas i ca 20 kommuner. En analys av Socialdemokraternas och Moderaternas valresultat i kommunvalen 2014 visar dock att detta är orealistiskt.

Cornucopia - 29 jun 17 kl. 16:44

Ryska opinionen: Stalin och Putin är väldshistoriens mest framstående personer - alla nationaliteter

I en färsk rysk opinionsundersökning namnger ryska folket den kommunistiske massmördande diktator Stalin och Rysslands nuvarande fascistiske diktator Putin som världshistoriens mest framstående personer. Detta gäller alla nationaliteter och hela världshistorien. Endast tre personer på topp-20 är icke ryssar/sovjeter.

BT - 02 aug 13 kl. 17:07

Stor ilska över Snowden i USA

Ilskan är stor i USA efter Rysslands beslut att låta Edward Snowden stanna i landet. Men Amnesty International kallar det en positiv utveckling som ger omvärlden anledning att fokusera på USA:s olagliga övervakningsprogram. Beskedet om att Snowden får stanna i Ryssland i åtminstone ett år får det att gnissla i relationerna Washington?

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 17:42

Spänd väntan på Krims folkomröstning

Medan omvärlden väntar spänt på söndagens folkomröstning på Krim, pågick i elfte timmen försök mellan USA och Ryssland att tona ned spänningarna. Men gnistan av hopp slocknade snabbt.
De bägge stormakternas utrikesministrar John Kerry och Sergej Lavrov möttes i dag i London för att i sista stund försöka hitta en lösning.

BT - 14 mar 14 kl. 17:53

Spänd väntan på Krims folkomröstning

Medan omvärlden väntar spänt på söndagens folkomröstning på Krim, pågick i elfte timmen försök mellan USA och Ryssland att tona ned spänningarna. Men gnistan av hopp slocknade snabbt. De bägge stormakternas utrikesministrar John Kerry och Sergej Lavrov möttes i dag i London för att i sista stund försöka hitta en lösning.

Politologerna - 28 mar 18 kl. 08:00

Medierna och opinionsmätningarna: fyra förslag till förändring

Debatten om de politiska opinionsmätningarna har ånyo tagit fart. Det är inte förvånande då höstens val närmar sig och intresset för partiernas stöd i befolkningen därmed ökar. Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen, gav debatten extra bränsle genom att besluta att hans tidningar varken ska genomföra eller återge några opinionsundersökningar (med undantag för TT-texter och ledarsidan).

Sydsvenskan - 05 apr 14 kl. 05:30

Vinstförbud kan lyfta V

Kravet på vinstförbud i välfärden kan ge Vänsterpartiet ett lyft – om Jonas Sjöstedt lyckas sätta frågan i centrum för valrörelsen.Sex av tio svenskar vill förbjuda privata skol- och vårdbolag att dela ut vinst till sina ägare.Men bara Vänsterpartiet driver linjen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.