UNT > Nyheter

Tuesday, 22 September, 03:13

UNT - 16 sep 20 kl. 02:44

Dags att avveckla Bromma flygplatsVi kräver nu att regeringen och Stockholm stads styre tar det enda rimliga beslutet och avvecklar Bromma flygplats, skriver Erik Wahlström och Tove Ljungberg Haasum..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Bromma, Stockholm, Erik Wahlström, Tove Ljungberg Haasum

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , avveckla, Bromma, flygplats
ÖstersundsPosten - 26 aug 14 kl. 09:31

Varför avveckla Bromma flygplats?

Denna vecka kampanjar vi moderater på Åre Östersunds flygplats för att vi värnar om våra goda kommunikationer med resten av Sverige..

BT - 21 jan 14 kl. 16:38

Trafiken stoppad på Bromma flygplats

Trafiken på Bromma flygplats har stoppats helt efter ett strömavbrott under eftermiddagen. - Vi har ingen lösning än så länge. Från och med nu kommer inga plan varken avgå eller ankomma tills vidare, säger Swedavias presschef Klas Nilsson till TT.

Barometern - 21 jan 14 kl. 16:47

Trafiken stoppad på Bromma flygplats

Trafiken på Bromma flygplats har stoppats helt efter ett strömavbrott under eftermiddagen. - Vi har ingen lösning än så länge. Från och med nu kommer inga plan varken avgå eller ankomma tills vidare, säger Swedavias presschef Klas Nilsson till TT.

Supermiljöbloggen - 15 okt 14 kl. 23:52

Stockholms stad vill stänga Bromma flygplats

Stockholm ska nu förhandla med Regeringen,  det är inte klart att Regeringen och Trafikverket tillåter att Bromma Flygplats stängs. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ i Stockholms stad  har kommit överens om att de vill att Bromma flygplats ska stängas och att området senast 2022  ställas om till ett bostadsområde. Dessa fyra partier, som efter valet styr i Stockholms stad, skriver i sin gemensamma överenskommelse:  För att Stockholm ska kunna fortsätta växa behöver staden både mark för att skapa nya bostadsområden och fungerande infrastruktur.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

SmålandsPosten - 04 jul 14 kl. 07:22

Nedläggning av Bromma flygplats hotar vår region

Om Bromma läggs ner kommer Sverige utanför Stockholm att få för­sämrade förbindelser till huvudstaden och många företag kommer att få svårt att ha kvar sin verksamhet ute i landet. Frågan berör därför i hög grad näringslivet i vår region, skriver Ingemar Swalander, (M), landstinget, ordförande och Bo Frank, (M) Växjö kommun, 2:e vice ordförande i Småland Airport AB. Bromma flygplats har blivit ett slagträ i årets valrörelse.

SmålandsPosten - 08 nov 14 kl. 09:51

Det går inte att stänga Bromma flygplats

De rödgrönas utspel i Stockholm att lägga ned Bromma flygplats och bygga­ bostäder är illa underbyggt. För det första har staten genom Trafikverket klassat Bromma flygplats som riksintresse. Det innebär att flygplatsen betraktas som nödvändig för Sveriges kommunikationer med huvudstaden.

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:37

Bromma flygplats ger jobb i Kalmarregionen

Bromma flygplats är oerhört viktigt för arbetsmarknaden. Människor i Kalmarregionen som i jobbet måste ta sig tur och retur till huvudstaden är beroende av flygplatsen. Stockholms Handelskammare presenterade nyligen en rapport som säger att 24 000 jobb skulle försvinna om Bromma flygplats lades ner.?

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 13:11

Bromma flygplats kan läggas ner


Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm vill lägga ned Bromma flygplats 2022 och i stället bygga bostäder på flygplatsområdet. Miljöpartiets borgarråd Daniel Helldén säger till Svenska Dagbladet: - Alla vet att staden behöver mycket bostäder. Vi har kommit överens om att vi senast 2022 vill att Bromma flygplats är nedlagd.

BT - 26 nov 14 kl. 09:31

Fortsatt flygstopp på Bromma flygplats

Tät dimma gör att flera flyg ställs in från Bromma flygplats och alla flyg till och från Bromma är försenade. Nu förlängs stoppet. Dimman har tvingat Bromma flyg att ställa in fyra avgångar: två till Malmö, en till Göteborg och en till Östersund.

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 08:30

Bromma flygplats kan stänga i förtid

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det uppger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri. ”Jag tycker att Bromma ska läggas ned och jag utesluter inte heller att det kan ske tidigare än 2038”, säger han till affärstidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.