UNT > Nyheter

Friday, 25 September, 20:27

UNT - 16 sep 20 kl. 02:31

Polismyndigheten bör använda resurserna mer effektivtGenom att använda resurserna rätt går det att frigöra tid för poliser att arbeta med det som de är utbildade för, nämligen att förebygga, ingripa och utreda brott, skriver Lena Nitz..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Lena Nitz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polismyndigheten, bör, använda, resurserna, mer, effektivt
Cornucopia - 09 dec 17 kl. 12:34

Vad för ammunition ska polisen använda i krig?

Sedan en tid är Sveriges poliser krigsplacerade som just poliser, undantaget de som krigsplaceras som militärpoliser inom Försvarsmakten. Inte bara innebär detta en dränering av poliser från hemvärnet, men ställer också en del praktiska frågor kring polisens tänkta ammunition vid krig.Inte polisens puffra.

Expressen - 13 feb 20 kl. 17:47

Poliser utbildas för att använda tårgas

Under hösten 2020 kan polisen börja använda tårgas för att skingra folksamlingar, bland annat vid fotbollsmatcher. Detta enligt Jesper Molander som är verksamhetsutvecklare inom den särskilda polistaktiken, SPT.Polismyndigheten har nu börjat utbilda ett 30-tal poliser i hur granatpistolen LK 06 ska användas.

Regeringen - 09 nov 17 kl. 15:40

Polismyndigheten ska redovisa hur verksamheten ska stärkas och utvecklas

Regeringen genomför just nu en historisk satsning på Polismyndigheten. Genom budgetpropositionen för 2018 höjs nivån på anslaget för Polismyndigheten med 2 miljarder kronor. Regeringen har gett myndigheten i uppdrag att redovisa hur de ska använda satsningen för att på bästa sätt utveckla och förstärka verksamheten..

Magazin24 - 31 dec 12 kl. 09:19

Fira in det nya året med ansvar

Läs din kommuns regler för fyrverkerihantering här. Fyrverkerier är vackert. Det signalerar för många början på någonting nytt, och kanske vaknar även lite barndomsminnen till liv när vi står och tittar upp på den upplysta himlen.

Cornucopia - 19 jan 15 kl. 13:35

Svenska polisiära och militära insatser vid terrorism

Skulle Sverige klara av Charlie Hedbo-liknande terorism, och vad för resurser har Sverige att tillgå? Trots att Försvarsmakten numera får underställas polisen vid händelse av terrorism, så omfattar detta högst begränsade delar av försvaret. Vad som istället främst hade behövts var den nedlagda beredskapspolisen.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 16:49

Resurser mot våld

Polismyndigheten medger att de har nedprioriterat våld i nära relationer, trots att den officiella linjen varit att man satsat mycket resurser på det. Det enligt Michael Johansson, chef för den utredningssektion som ägnar sig åt brott i nära relationer i polisområde Syd.
Polisens medgivande lär komma som en lättnad för dem som utsatts upprepade gånger och inte upplevt att deras situation uppmärksammats av polisen eller att chansen för att gärningsmannen kan lagföras har varit tillräckligt stor.

Cornucopia - 12 okt 18 kl. 11:29

Oklart kring Klarna och jakt

"Jag håller hårt på mina principer, och om de inte passar har jag andra." - Grucho MarxKlarna - känt för att ha som affärsidé att folk inte ska lyckas betala sina skulder - har tydligen etiska riktlinjer, som gör att småbutiker inte får använda tjänstens kortbetalningstjänst till att sälja lagliga vapen med licensgodkännande från polisen. En jakt- och fiskebutik har i dagarna blivit avstängda från tjänsten.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Cornucopia - 27 jan 20 kl. 12:15

Deltagande i prepping-reklamkampanj hos Preem - lite kommentarer

Vi (Lena Wilderäng & Lars Wilderäng) deltar just nu i en prepping-reklamkampanj hos Preem. Med anledning av det har vi en del förtydligande kommentarer nedan.
Lena och journalisten Anna-Maria Stawreberg under inspelningen av Preems reklamfilm.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 10:02

JO-kritik mot långa felparkeringsärenden

Skåne Polismyndigheten kritiseras av JO för oacceptabelt lång handläggningstid i felparkeringsärenden. Ett okomplicerat ärenden har tagit över två år att avgöra. Under tiden får fordonsägaren ligga ute med pengar för parkeringsboten.

Barometern - 23 sep 13 kl. 08:29

Polisen registrerade tusentals romer

Polisen bekräftar att det finns ett register över tusentals romer, men säger att det inte är sanktionerat av polismyndigheten. Många i registret är ostraffade och fler än 1 000 är barn, uppger DN. - Det här är minst sagt upprörande, registrering på etnisk grund är olaglig och hör inte hemma i ett rättssamhälle, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.