SR > Nyheter

Friday, 18 September, 09:59

SR - I förrgår: 23:30

SKR: Lokala besöksförbud kan stoppa ny smittaDen första oktober får de runt 88 000 äldre på landets boenden ta emot besök igen – ett besked som bemöttes med glädjerop. Men Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, tycker att kommunerna ska få bättre verktyg att hantera lokala utbrott..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SKR, Sveriges Kommuner, Regioner

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKR, Lokala, besöksförbudkan , stoppany , smitta
HBL - 08 jul 13 kl. 07:00

Besöksförbud utfärdas i varierande grad

Behandlingen av besöksförbud strandar ofta på att den som är i behov av skydd inte dyker upp i tingsrätten. Den stora sannolikheten för att processen torkar ihop minskar på polisens vilja att utfärda besöksförbud, säger forskardoktorn Mirka Smolej.

?

Nyan - 19 feb 14 kl. 12:00

Hovrätten hävde besöksförbud

Åbo hovrätt har hävt en dom om besöksförbud som gavs i september i fjol i Ålands tingsrätt.
En åländsk man dömdes då till ett tre månader långt besöksförbud efter att enligt domstolen ha stört och skrämt en kvinna med ett nattligt besök och ett telefonsamtal. Som orsak uppgav mannen att en takfläkt fört oljud under en längre tid, att han blev störd av ljudet och att det var kvinnans ansvar att få fläkten reparerad.

Nyan - 02 mar 15 kl. 16:04

Allt fler besöksförbud

Antalet besöksförbud har ökat kraftigt under de senaste åren. Allt fler känner sig så hotade att de tar hjälp av polisen och tingsrätten för att få vara i fred. Antalet ansökningar hos tingsrätten talar sitt tydliga språk.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 11:23

Besöksförbud i Eslöv

Eslöv Från och med fredagen stängde Eslövs äldreboenden och även en del boenden för personer med funktionsvariation, sina dörrar för besökare.
– Det är ett stort steg att ta, men om vi skulle få ett utbrott av covid-19 är det ännu värre, säger socialchefen, Josef Johansson.Ute i verksamheterna tar man beslutet om besöksförbud med jämnmod.

Nyan - 11 aug 16 kl. 13:52

Dubbelt besöksförbud för brottsmisstänkt

Besöksförbud på ett år.

Det har tingsrätten fattat beslut om för den man som nu sitter häktad efter en knivattack mot sin tidigare sambo.
Mannen häktades efter att han attackerat kvinnan i hennes hem i Godby den 3 augusti.

Nyan - 01 dec 14 kl. 11:09

Dagsböter för brott mot besöksförbud

En man, 24 år gammal, har dömts till 15 dagsböter, sammanlagt 180 euro, för brott mot besöksförbud.
Den dömde fick i augusti ett tillfälligt besöksförbud, utfärdat av kommissarie Olof Lindqvist. Enligt förbudet fick han inte träffa eller på annat sätt kontakta en annan man, inte heller genom att skicka textmeddelanden.

YLE - 10 feb 15 kl. 18:09

Henriksson vill övervaka besöksförbud elektroniskt

Justitieministeriet utreder hur en elektronisk övervakning av besöksförbud kunde fungera. Målet är att förbättra det skydd som ett besöksförbud är tänkt att ge. Ett besöksförbud innebär att man förbjuder en person att ta kontakt med den som behöver skydd, men det har visat sig vara svårt att övervaka att den som trakasserar någon annan faktiskt upphör med det.

Nyan - 18 jan 18 kl. 15:45

Inga besöksförbud efter slagsmål vid rättegång

Slagsmålet vid den stora knarkrättegången leder inte till något besöksförbud.
Det vittne och dennes far som var inblandade i bråket i Statens ämbetshus den 27 oktober ansökte i samband med händelsen om besöksförbud mot en av de män som stod åtalad i den stora narkotikarättegången och dennes far. Under rättegången behandlades ett ärende där vittnet, som också var målsägande, skulle ha blivit hotad i sin familjs bostad.

Posh24 - 26 maj 14 kl. 20:53

Miley Cyrus fick akut besöksförbud mot psykotiskt fan!

I helgen fick Miley Cyrus ett akut besöksförbud mot ett fan som hotat att ta livet av sig om hon inte träffar honom. Den 24-åriga mannen greps av polisen i Los Angeles, och lades in på en psykiatrisk klinik. Enligt rättsliga dokument har han sagt att han "vägrar sluta söka upp Cyrus tills hon accepterar honom eller han tar livet av sig.

Skånskan - 15 apr 15 kl. 14:43

Besöksförbud för att stoppa vinterkräksjuka


Ystad lasarett har utfärdat besöksförbud på två avdelningar på grund av misstänkt utbrott av vinterkräksjukan. Ett fall av kräksjukan är bekräftat och sjukhuset misstänker fyra till..

Nyan - 11 maj 17 kl. 13:56

Fredlunds exsambo vill häva besöksförbud

Fredrik Fredlunds tidigare sambo har ansökt om att häva det besöksförbud som han tilldömdes i slutet av januari. Parterna har förlikats utanför domstolen.
Den tidigare sambon begär att besöksförbudet upphävs med omedelbar verkan.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Nytt projekt ska få uppsagda tjänstemän bli lärare

Fler uppsagda tjänstemän ska lockas att utbilda sig till lärare. Det är målet med ett nytt projekt där bland annat omställningsorganisationen TRR ingår..

SR - 3 timmar sedan

Perus president ställs inför riksrätt

Perus president Martin Vizcarra kommer senare idag att ställas inför riksrättsförhandling efter att landets författningsdomstol röstat ner hans önskan om att skjuta upp processen, rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

Alltfler grips efter kritiserat makten i Belarus

I Belarus växer nu antalet rättsfall mot personer som öppet visat sin opposition mot sittande makt. En av de boende från den gård i Minsk som Ekot tidigare rapporterat om, där invånarna möts för att prata om läget i landet, misstänks nu för massupplopp. Ett brott som kan ge upp till 15 års fängelse..

SR - 4 timmar sedan

FN uppmanas agera mot systematisk tortyr i Belarus

Tortyren av minst 500 gripna belarusier måste utredas internationellt och belarusiska staten ställas till svars..

SR - 4 timmar sedan

Fler våldsbrott där unga är misstänkta

Antalet misstänkta för narkotika- och våldsbrott, där en person under 18 år, blir allt vanligare. Det visar siffror från polismyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Polisen vill stoppa ljudplåga med ny lagstiftning

Bilar med hög musik som kör runt på nätterna var den enskilt största orsaken till att personer ringt till polisen i Värmland och Dalarna under sommaren. Nu efterlyser polisen en tydligare lagstiftning för att få stopp på problemet..

SR - 7 timmar sedan

Återvändande - nyckelord i EU:s nya migrationspolitik

Att stärka Europas gräns och utöka samarbetet med grannländerna utanför EU i syfte att hindra flyktingar och migranter att komma. Det är viktiga pusselbitar i den migrationspolitik som EU-kommissionen siktar på..

SR - 12 timmar sedan

Regeringen: Belarusisk asylfråga angår inte Europadomstolen

Svenska regeringen har nu svarat Europadomstolen angående de två belarusier som flytt in för att söka asyl på svenska ambassaden i Belarus huvudstad Minsk..

SR - 13 timmar sedan

Belarus stänger gränsen mot grannländerna

I ett tal i Minsk ikväll sa Belarus president Alexander Lukasjenko att landet kommer att stänga sina gränser mot Litauen och Polen. Han sa också att man kommer att förstärka gränsen mot grannlandet Ukraina..

SR - 13 timmar sedan

WHO: Högre smitta nu än i mars

Spridningen av coronaviruset i Europa är nu allvarlig och alarmerande, varnar Världshälsoorganisationen WHO:s Europachef. Antalet nya smittade i viruset ligger på mellan 40 000 och 50 000 fall per dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.