Expressen > Nöje

Monday, 28 September, 13:32

Expressen - 15 sep 20 kl. 20:00

Molly om sitt uppror mot klädindustrin: ”Jag brann”Artisten Molly Hammar fick nog när hon stod i provrummet och inte kunde hitta ett enda par byxor som passar.Nu har hennes upprop mot storlekarna i klädbranschen fått stor spridning – och hon har fått både kärlek men också hat.”Jag brann över att jag som kvinna år ut och år in ska behöva vara okej med att klädindustrin får mig att må dåligt”, skriver Molly Hammar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Molly Hammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mollyom , sitt, upprormot , klädindustrinJag , brann
DN - 30 mar 20 kl. 12:06

Tre modebolag om sitt hållbarhetsarbete: Vi ställer tuffa krav

Klädindustrin orsakar stora utsläpp av växthusgaser och kemikalier. Flera rapporter har visat att textilarbetare far illa och människor….

YA - 15 jul 13 kl. 04:00

Shopping betalas med liv

Foto: A.M. Ahad
Mer kan och bör göras för att förbättra situationen för kvinnor inom klädindustrin.

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Clinton kräver rättvisa åt arbetare

Arbetarnas rättigheter i sydöstra Asien måste stärkas. Den uppmaningen riktar USA:s utrikesminister Hillary Clinton till länderna i regionen. Clinton träffade Burmas president Thein Sein i den kambodjanska turistorten Siem Reap på fredagen.

YLE - 08 nov 12 kl. 12:05

Kläddesigner får Kaj Franck-pris

Årets Kaj Franck pris går till Professor Jasmiine Julin-Aro vid Aalto-univerisitetet. Julin-Aro är kläddesigner och hon har specialiserat sig på funktionella kläder till seglare, skidåkare och motorcyklister.
Hon har vunnit många formgivningspriser både i finland och utomlands.

Supermiljöbloggen - 23 apr 17 kl. 14:30

Allt fler storföretag ansluter sig till cirkulär ekonomi

H&M lanserar vision om att bli cirkulära. Och de är inte ensamma bland klädföretag om att återanvända och återvinna. H&M meddelade i början av april att de har som mål att till 2030 endast använda återvunnet eller annat hållbart material i sina produkter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.