SVT > Utrikes

Friday, 25 September, 08:05

SVT - 15 sep 20 kl. 19:56

Två stater skriver under diplomatiskt avtal med IsraelUnder en historisk ceremoni i Vita huset kommer Bahrain och Förenade arabemiraten att skriva på ett fredsavtal för att normalisera relationerna med Israel. Ceremonin markerar en diplomatisk seger för president Donald Trump..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Israel, Vita, Bahrain, Förenade, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, staterskriver under , diplomatiskt, avtalmed , Israel
Skånskan - 27 nov 18 kl. 15:00

Ett mästerligt diplomatiskt misslyckande

Brexitavtalet är färdigförhandlat, efter 18 månader då det såg ut som om Storbritannien kanske skulle behöva lämna utan avtal. Dokumentet omfattar 585 sidor och åtföljs av en 26 sidor lång ”politisk åsiktsförklaring”.
Motståndet mot planen är redan massivt i det brittiska parlamentet.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:29

Storföretag ska inte få stämma stater

Just nu förhandlas i slutna rum frihandelsavtalet TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) mellan EU och USA. Frågan om TTIP-avtalet måste diskuteras inför valet till EU-parlamentet eftersom parlamentet efter valet ska godkänna eller förkasta avtalet.
Som det ser ut nu kommer avtalet att innehålla flera problematiska skrivningar, bland annat ett så kallat investeringsskydd.

SmålandsPosten - 25 aug 14 kl. 00:30

Företag har rättigheter också mot stater

Mycket av den kritik som riktas mot det planerade handelsavtalet mellan EU och USA tycks ha sin utgångspunkt i en aversion mot privata företag i allmänhet och amerikanska privata företag i synnerhet. Efter avslutade förhandlingar, vilket kan dröja ytterligare ett par år, är det upp till parlamentets ledamöter att godkänna eller förkasta avtalet, och redan har debatten rullat i gång, inte minst här i Sverige. Med tanke på frågans dignitet är detta naturligtvis positivt.

Cornucopia - 08 apr 16 kl. 11:16

Ryssland bryter mot ett sjätte avtal - Spetsbergstraktatet

Ryssland och Kreml ser nu ut att bryta mot ett sjätte internationellt avtal. Man har landsatt militär trupp på Svalbard utan tillstånd, vilket bryter mot Spetsbergstraktaten. Sedan tidigare har man brutit mot Budapestavtalet om Ukrainas territoriella integritet, INF-avtalet mot medeldistansrobotar och mot avtalet om NATO:s obehindrade expansion från 1997.

Cornucopia - 21 dec 14 kl. 17:19

Rysslands och NATO:s avtal 1997 - alla länder är fria att gå med i NATO

Rysk psyops och deras oavlönade svans av nyttiga idioter hävdar med dårars envishet att Ryssland har rätt att invadera grannländer och mörda deras befolkning, för att det finns länder som gått med i NATO. Men i avtalet mellan Ryssland och NATO, påskrivet 1997, har alla länder rätt att lösa sitt försvar bäst de vill och därmed gå med i NATO. Detta har Ryssland skrivit på och psyops och nyttiga idioter menar alltså att Ryssland har rätt att ensidigt bryta ingågna avtal, och alltså inte går att vare sig lita på, förhandla med eller över huvud taget ha relationer med.

Sydsvenskan - 17 feb 12 kl. 00:05

"Acta-avtal har eller får inga effekter på medborgarna"

Idag debatterar riksdagen det omdiskuterade handelsavtalet Acta. Marianne Levin, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, skriver om avtalets betydelse och effekter.
Acta-avtalet (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) upprör många.

HBL - 28 dec 13 kl. 03:38

Fennovoima-avtal viktigt för Rosatom

Det ryska kärnkraftsbolaget Rosatom har ambitiösa mål för hur exporten ska växa. – Avtalet med Fennovoima är viktigt, precis som alla andra avtal, säger direktör Jukka Laaksonen.Strax före jul skrev kärnkraftsbolaget Fennovoima under ett avtal med den ryska tillverkaren av kärnkraftverk Rosatom om byggandet av en tryckvattensreaktor på 1 200 megawatt i Pyhäjoki strax norr om Brahestad.

YLE - 05 feb 16 kl. 04:34

Soini: Finland håller internationella avtal

De internationella flyktingbestämmelserna håller inte längre streck, säger utrikesminister Timo Soini från Sannfinländarna. Enligt honom kommer Finland inte att sluta följa några internationella avtal, men han understryker att EU:s yttre gränser måste upprätthållas. Soini säger att han är oroad över bland annat Dublinförordningen, som reglerar hur asylansökningar ska gå till, och över att alla stater inte följer förordningen och andra EU-avtal.

Expressen - 24 okt 16 kl. 13:17

Sätt stopp för odemokratiska avtal

Vi är många som inte vill ha ett avtal där företag kan stämma stater för utebliven vinst. Låt oss tillsammans se till att CETA-avtalet har mött sitt Waterloo, skriver Jonas Sjöstedt (V)..

SvD - 25 okt 16 kl. 07:42

Duterte: USA "kan glömma" avtal

Filippinernas president Rodrigo Duterte är inte känd för diplomatiskt finlir. Nu går han till frontalangrepp mot USA, som enligt Duterte "kan glömma" ett framtida försvarsavtal mellan de två länderna om han sitter kvar vid makten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.