DN > Kultur

Friday, 25 September, 05:12

DN - 15 sep 20 kl. 19:58

”Jag utgår från en gåta jag inte vet svaret på”Multitalangen Nina Jeppsson tolkar Sara Stridsbergs roman ”Kärlekens Antarktis” på Dramaten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nina Jeppsson, Sara Stridsbergs, Kärlekens Antarktis, Dramaten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag utgårfrån en , gåtajag inte , vet, svaret på
Alingsås tidning - 08 dec 15 kl. 11:10

ADHD som det alltför perfekta svaret

Vi har en vild ostrukturerad verklighet därute. Och vetenskapen skall med sin begreppsvärld erbjuda oss olika sätt att förstå detta som egentligen inte fullt ut kan fångas med våra ord. Det är uppgiften: att lägga sina teorier, och begrepp som ett raster över realiteten, och utifrån det erbjuda oss goda och pålitliga punkter där vi kan göra ett ingrepp i verkligheten.

Ekonomistas - 28 feb 14 kl. 06:30

Vad vet vi om oss själva?

Moderaterna kom nyligen med ett utspel om att barn ska spela mindre datorspel. Detta föranledde en forskare i nationalekonomi att kvittra på Twitter att förslaget var konstigt, bland annat på grund av att forskaren själv i sin barndom spelat datorspel mer än tre timmar dagligen. Att dra allmänna slutsatser enbart utifrån sin egen erfarenhet tycks vara ganska vanligt.

YLE - 03 jun 15 kl. 10:32

Pam:s Selin:"Häkämies vet inte vad han talar om"

Ordföranden för servicefacket Pam, Ann Selin, köper inte EK:s förslag om att slopa söndagstillägget. Selin säger att tilläggen utgör en stor del av de anställdas lön. - Senast igår sades det på förbundsmötet att vi inte får ge efter en millimeter i den här frågan.

YLE - 03 jun 15 kl. 10:32

Selin:"Häkämies vet inte vad han talar om"

Ordföranden för servicefacket Pam, Ann Selin, köper inte EK:s förslag om att slopa söndagstillägget. Selin säger att tilläggen utgör en stor del av de anställdas lön. - Senast igår sades det på förbundsmötet att vi inte får ge efter en millimeter i den här frågan.

YLE - 20 okt 15 kl. 14:25

Malin Ekholm: Jag vet varför de inte berättar om näthat

Jag upplever inte att tonåringar är ovilliga att berätta, snarare ovana. Sociala medier verkar inte höra till ämnen man diskuterar hemma. Jag kan se hur det har blivit så.

Ekonomistas - 08 maj 14 kl. 04:54

Vad vet vi om inkomst- och förmögenhetsfördelning över de senaste 200 åren?

De senaste veckorna har Thomas Pikettys bok ”Capital in the twenty-first century” resulterat i att inkomst och förmögenhetsutveckling uppmärksammats på ett sällan skådat sätt. Mot denna bakgrund känns det mycket lägligt att Daniel (Waldenström) och jag precis i dagarna avslutat ett nära relaterat arbete om inkomst och förmögenhetsfördelningens historiska utveckling. Resultatet är en artikel med titeln ”Long-Run Trends in the Distribution of Income and Wealth”, skrivet som ett kapitel för Handbook of Income Distribution, Volume 2, (North-Holland) som redigeras av Tony Atkinson och Francois Bourguignon och som publiceras senare i år.

YLE - 09 apr 13 kl. 12:28

Dan Johansson: Resurser är svaret på alla problem

Det finns olika åsikter om hur skolan ska göra för att undvika situationer i stil med den som uppkom i Alphyddans högstadium i Helsingfors. Där avskedades en manlig visstidsanställd lärare efter att ha skuffat ut en störande elev från matsalen. Gästerna i dagens Slaget efter tolv i Radio Vega, Dan Johansson, ordförande för Finlands Svenska Lärarförbund, Bob Karlsson, direktör för Utbildningsstyrelsens enhet för svenskspråkig utbildning och Paula Palin, generalsekreterare för Finlands Svenska Skolungdomsförbund, var i alla fall ense om att alla i skolan bör visa ömsesidig respekt för varandra och att diskussionsatmosfären i skolorna bör vara öppen.

Nerikes Allehanda - 03 dec 13 kl. 05:03

Utgå från att folk klantar till det

Vi behöver inte sova dåligt på natten för att enskilda poliser går in i registren och kolla uppgifter om sig själva. Men det kan vara värt att reflektera över företeelsen. Syftet är knappast ondskefullt.

YLE - 19 apr 15 kl. 19:34

Anne Suominen: Nu vet vi riktningen - med nypa salt

Nu vet vi riktlinjerna för hur det går i valet. Yles prognos utgående från förhandsröster bekräftar att Centern vinner och att kampen om andra plats blir hård. Men prognosen ska tas med en nypa salt.

YLE - 19 apr 15 kl. 19:34

Anne Suominen: Nu vet vi riktningen - med en nypa salt

Nu vet vi riktlinjerna för hur det går i valet. Yles prognos utgående från förhandsröster bekräftar att Centern vinner och att kampen om andra plats blir hård. Men prognosen ska tas med en nypa salt.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Smärtsamt och vanvettigt vrålande opera

Bernd Alois Zimmermanns opera ”Die Soldaten” har spelats in i en behändig 40 minuter lång vokalsymfoni..

DN - 13 timmar sedan

På Kungliga Operan möter publiken den avdankade prima donnan Regin

I höstens stora premiär på Kungliga Operan möter publiken den avdankade prima donnan Regine som efter en lång bortavaro ska göra comeback..

DN - 14 timmar sedan

Partiledarna pratar läsupplevelser på Bokmässan

Vad läser svenska politiker? Och hur – av lust eller plikt? I dag invigs Bokmässan med ett seminarium där Sveriges partiledare samtalar om….

DN - 14 timmar sedan

Intima ”Idomeni” följer yazidier på flykt

David Aronowitschs nya dokumentär ”Idomeni” följer yazidier på flykt undan IS:s folkmord och kidnappningar..

DN - 14 timmar sedan

”Våga drömma” är den snälla versionen av musikbranschen

”Våga drömma” är som den sunda versionen av ”A star is born” där ingen behöver räddas och ingen behöver gå under..

DN - 14 timmar sedan

Det kitschiga rasdramat ”Antebellum” bränner sig fast

Det är extremt dålig tajmning för kitschig blaxploitation med stendöd och politiskt övertydlig dialog..

DN - 14 timmar sedan

Överdådiga ”David Copperfield” ett frosseri i kufar

Armando Iannuccis sprudlande, överdådiga och färgstarka ”David Copperfield”-version är fylld av kufar, knasbollar och särlingar..

DN - 15 timmar sedan

Mining är ett liveband väl värt namnet

Äntligen konsert igen, utropar DN:s Johannes Cornell och njuter av Mattias Risberg och hans musikerkollegor när de blandar vitt skilda….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.