Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 20 September, 08:58

Sydsvenskan - 15 sep 20 kl. 20:00

Göran Greider är som förälskad i Dan Anderssons omöjliga kärlek till MärtaHistorien om poeten påminner om ”Den allvarsamma leken”, skriver Kalle Lind..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Greider, Dan Anderssons, Märta, Den, Kalle Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Greiderär som , förälskadi , Dan, Anderssons, omöjliga, kärlek till Märta
Dalarnas tidningar - 07 mar 14 kl. 05:55

Årets Dan A-vecka börjar ta form

I år blir det Göran Greider som invigningstalar då Dan Andersson-veckan startar den 26 juli. Bland övriga medverkande som hittills är klara kan nämnas Cajsa-Stina Åkerström.

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 22:01

Greider om berättelsens kraft

Foto: Claes Nyberg
Så stod han där i Utsikten på församlingsgården i Östra Torp: poeten, politikern, journalisten Göran Greider. Det blev publikrekord för höstens författarkvällar på temat berättelsens kraft.
Att Göran Greider kom som bestämt till Källstorps församlings författarkväll på tisdagen var egentligen lite av ett under.

DalaDemokraten - 30 nov 17 kl. 18:12

Debatt om presstödet: "Dödskyss eller förälskad kyss?"

Det blev en tuff debatt under rubriken Det nya presstödet- en dödskyss för Dala-Demokraten? vid Röda Rummet de Luxe. Skilda ståndpunkter belystes av Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider, Mittmedias vd Per Bowallius, S-politikern Berit Högman och Malin Ragnegård, ordförande Kommunal Bergslagen..

Skånskan - 03 aug 18 kl. 14:00

k. Mot­vil­lig hem­vän­da­re blev bygdens ord­fö­ran­de

Åter­komst. Som sjuk­skö­ters­ke­stu­dent i Lund ville Ellna Fride Andersson verk­li­gen inte åter­vända till barn­domens Lillaröd. Men fa­milje­gården var ju en oas som­mar­tid.

YLE - 03 feb 15 kl. 16:27

Göran Ekström - grön oliktänkare

- Det kommer att gå åt skogen, det vet vi, säger Göran Ekström i Vasa. Men vi kan ännu inverka på hur pass illa det kommer att gå, tillägger han. Göran är miljömänniska och djupekolog, och sedan 1970-talet har han deltagit i samhällsdebatten bland annat genom att skriva artiklar i Vasabladet.

BT - 07 dec 14 kl. 07:31

Splittrad bild av älskad omsorg

Larm från förtvivlade anställda som överhopas med arbete. Pensionärer som känner sig ensamma och isolerade i sina lägenheter – men samtidigt prisar personalens insatser. Hur hänger den splittrade bilden av hemtjänsten ihop?

Sydsvenskan - 21 dec 14 kl. 04:00

Göran Graffman

Regissören och skådespelaren Göran Graffman har avlidit efter en kort tids sjukdom. Hans närmaste är hustrun Monica, sönerna Mats, Per och Emil, samt barnbarn och syskon.I dag står Göran Graffmans porträtt i Dramatens artistfoajé.

Skånskan - 13 apr 17 kl. 04:00

Per­son­ke­min ofta av­gö­ran­de

ERWP.fif(0)Häss­le­holm har kommit i riks­me­di­ernas fo­kus de senaste må­naderna. Or­saken kun­de vara ro­ligare, men kaoset i kom­mun­full­mäk­tige är näst in­till unikt i landet.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 09:34

Romerna dis­kri­mi­neras fort­fa­ran­de i Sverige

Den 8 ap­ril var det Romernas in­ter­na­tio­nella dag, ofta kallad na­tio­nal­dag, trots att romerna inte har nå­got eget land. De är se­dan åt­min­sto­ne ett år­tu­sen­de, splittrade över världen.
Trots att romer finns ock­så i Sverige se­dan flera hund­ra år och är en av de na­tio­nella mi­no­ri­teterna gick den­na dag näs­tan spår­löst förbi här (även på den­na sida).

GT - 24 okt 14 kl. 08:12

Göran Johansson – en stadsmans karriär

Göran Johansson var Göteborgs före detta starke man och Västsveriges mest kände politiker. Han var en älskad göteborgare och socialdemokrat. I går avled Göran Johansson, 69 år gammal, efter en tids sjukdom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.