NT > Nyheter

Saturday, 19 September, 08:18

NT - 15 sep 20 kl. 19:40

Skydd av biologisk mångfald – ett fiaskoResultatet är magert när "Den biologiska mångfaldens decennium" summeras i en omfattande rapport från FN:s mångfaldskonvention. Inget av de 20 delmålen har uppnåtts..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Den, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyddav , biologisk, mångfaldett , fiasko
Supermiljöbloggen - 04 feb 16 kl. 12:22

Trappa upp arbetet för biologisk mångfald? Absolut, om EU-parlamentet får välja!

Omröstningen kring ett förbättrat arbete kring biologisk mångald röstades igår igenom, vilket var tur då både rapporten som de röstade om och Världsnaturfonden säger att bevarandet har stort behov av att stärkas. Sverige var inte helt bidragande till det positiva utfallet.  EU-parlamentet hade igår en omröstning kring om arbetet för biologisk mångfald skulle stärkas.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 15:54

Nya mål för biologisk mångfald


Regeringen har beslutat om nya etappmål när det gäller biologisk mångfald och så kallade ekosystemtjänster. Målen omfattar skydd av natur, land och hav."Jag är glad att Sverige gör en ambitiös implementering av FN-delmålet som antogs i Nagoya 2010 genom vårt beslut att skydda och bevara minst 20 procent land och 10 procent marina områden till 2020 som ett bidrag till att uppfylla nationella och internationella mål för biologisk mångfald", säger miljöminister Lena Ek (C) i en skriftlig kommentar.

BT - 27 feb 14 kl. 15:56

Nya mål för biologisk mångfald

Regeringen har beslutat om nya etappmål när det gäller biologisk mångfald och så kallade ekosystemtjänster. Målen omfattar skydd av natur, land och hav. "Jag är glad att Sverige gör en ambitiös implementering av FN-delmålet som antogs i Nagoya 2010 genom vårt beslut att skydda och bevara minst 20 procent land och 10 procent marina områden till 2020 som ett bidrag till att uppfylla nationella och internationella mål för biologisk mångfald", säger miljöminister Lena Ek (C) i en skriftlig kommentar.

Regeringen - 28 feb 14 kl. 08:19

Regeringen stärker biologisk mångfald och ekosystemtjänster genom fem nya etappmål

Regeringen har beslutat om nya etappmål inom miljömålssystemet för att stärka den biologiska mångfalden och livsviktiga ekosystemtjänster till 2020. Etappmålen omfattar följande fem områden: helhetssyn på markanvändningen, skydd av land- sötvatten-och marina områden, miljöhänsyn i skogsbruket, ett variationsrikt skogsbruk och dialogprocess i ett nationellt skogsprogram.

Pressmeddelande: Regeringen stärker biologisk mångfald och ekosystemtjänster genom fem nya etappmål
Etappmål om biologisk mångfald

Miljödepartementet, 28 febr

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Målen ej på väg att nås

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

BT - 23 okt 12 kl. 12:28

Vill Sverige ha biologisk mångfald?

Hösten 2010 ställde sig Sverige och en majoritet av världens länder bakom en global räddningsplan för arter och ekosystem, den så kallade Nagoyaplanen. I förra veckan deltog Lena Ek på FN:s uppföljningsmöte om hur planen ska genomföras. I en debattartikel (Borås Tidning 16 oktober) ställer sig miljöminister Lena Ek frågan om hur and-ra länder tänker genomföra planen.

Supermiljöbloggen - 20 feb 15 kl. 00:31

En skyddad biologisk mångfald gynnar människans hälsa

Rapporten Connecting Global Priorities: Biodiversity and Human Health, tar upp och fokuserar på de positiva effekterna biologisk mångfald har på människans hälsa, genom bland annat vattenrening, mediciner, förebyggande av sjukdomar och tillgång till näring. Även andra ekosystemtjänster såsom rekreation, hur biodiversiteten bromsar klimatförändringarna och matproduktion tas upp för att visa på hur otroligt viktig den biologiska mångfalden är att bevara för vår överlevnad. Några av de fokusområden som läggs fram i rapporten är den biologiska mångfaldens påverkan på matproduktion, både inom lantbruk och vattenbruk.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Vi kommer inte nå målen till 2020

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 17 okt 19 kl. 14:22

Biologisk mångfald ger större skördar

Åkrar med större biologisk mångfald ger också större skördar. Det visar en omfattande internationell studie med data från nästan 1500 jordbruksfält världen över. Jordbruket har alltmer riktat in sig påstora åkrar, på bekostnad av ängs- och betesmarker.

NT - 27 feb 14 kl. 15:54

Nya mål för biologisk mångfald

Regeringen har beslutat om nya etappmål när det gäller biologisk mångfald och så kallade ekosystemtjänster. Målen omfattar skydd av natur, land och hav till år 2020.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 14 kl. 15:57

Nya mål för biologisk mångfald

Regeringen har beslutat om nya etappmål när det gäller biologisk mångfald och så kallade ekosystemtjänster. Målen omfattar skydd av natur, land och hav..

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

Det tar tid att forma en ny utbildning

Även om arbetslösheten stiger långsammare i Norrköping än i många andra jämförbara kommuner så är det en oroande utveckling som vi behöver göra allt vi kan för motverka och få fler i jobb, skriver debattören..

NT - 15 minuter sedan

En enda månad utan dödskjutning sedan 2017

Mars 2018 sticker ut i statistiken över dödskjutningar i Sverige. Det är den enda månaden sedan 2017 som ingen blivit skjuten till döds i Sverige. I år har antalet skjutningar ökat jämfört med tidigare år men antalet personer som dött av skotten är färre..

NT - 15 minuter sedan

Pudrigt 1700-tal möter nutid på Drottningholm

Modedesignern Maxjenny Forslunds plagg har burits av Madonna och kronprinsessan Victoria. Nu har hon skapat en utställning inspirerad av Gustav III..

NT - 15 minuter sedan

Emelie Fredriksson: Så blev det trendigt att ha barn

Testing testing ett två tre. Hallå hjärnan, är du med?.

NT - 15 minuter sedan

Nöjesvärlden hyllar Bader Ginsburg: "Gigant"

Efter beskedet att den ikoniska domaren Ruth Bader Ginsburg avlidit fylldes sociala medier av hyllningar och minnesord från den amerikanska kultur- och nöjesvärlden..

NT - 30 minuter sedan

Respekterar Svedahl (L) verkligen äganderätten?

”Vi behöver den här marken” är ord som Reidar Svedahl (L) yttrat i en artikel från tidigare i somras. Det är ett uttalande som jag kanske inte skulle ha reagerat på om det hade skett i en annan tid med en annan regim..

NT - 30 minuter sedan

Politisk strid efter Bader Ginsburgs död

Vem ska ersätta Ruth Bader Ginsburg i USA:s högsta domstol? Bara minuter efter dödsbudet satte den politiska striden i gång i Washington. –Att pressa igenom en kandidat skulle orsaka enorm smärta, säger den demokratiske Vermontsenatorn Patrick J Leahy..

NT - 45 minuter sedan

Nya ägare till 70-talshus i Krokek, Kolmården - prislappen: 3 500 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Pionvägen 10 i Krokek, Kolmården av Thomas Bertil och Annika Birgitta Eriksson..

NT - 45 minuter sedan

Annika: "Inte en enda gång fick mamma rätt medicin"

Jag har precis läst om att hemtjänsten på Generalsgatan stängs ner. Jag blir inte alls förvånad..

NT - 1 timme sedan

En farsartad tystnad hos Östgötateatern

Ett förvirrat relationsspel med mörka undertoner gestaltas av Östgötateatern med yviga gester. Ett hov i upplösning inför prinsessans tystnad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.