SR > Nyheter

Tuesday, 22 September, 06:31

SR - 15 sep 20 kl. 18:18

Lärare kritiska till skolans coronastödNästa år får skolan en miljard kronor extra i ett särskilt coronastöd. Tanken är att eleverna ska få mer tid för lärande, men det är inte enbart lärare som ska stå för undervisningen. Det här är något som Lärarnas riksförbund är kritiska till..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lärarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärare, kritiskatill , skolans, coronastöd
Aftonbladet - 08 apr 20 kl. 06:00

Lärare kritiska till kommunens corona-hantering

▸ KOMMUNEN OM KRITIKEN: ”Krisen är något vi tar på fullaste allvar” ✓ Lärare kritiska till kommunen – ”Nonchalanta”.

NT - 07 jun 12 kl. 07:38

Spansklärare kritiska mot kollegor

Spansklärare som NT träffat anser att många som undervisar i språket inte behärskar det. De är kritiska till att lärare, utan behörighet i spanska, får undervisa i ämnet samtidigt som det finns arbetslösa spansklärare..

GöteborgsPosten - 07 feb 16 kl. 08:07

Många lärare kritiska till ledningen på Sjumilaskolan

Många lärare är kritiska till ledningen på Sjumilaskolan, som å sin sida är fast övertygad om att klara ut situationen och undvika miljonböter..

SR - 15 maj 20 kl. 16:36

Elever och lärare kritiska till distansutbildning

Distansundervisningen har skapat utmaningar för landets gymnasieelever. Enligt en studie från Skolinspektionen kan betygen påverkas av att utbildningen hålls digitalt och både lärare och elever är kritiska till kvaliteten på utbildningen..

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 20 kl. 22:07

Lärare kritiska mot bristande smittskydd

Trängsel i klassrum och brist på handsprit. Det är två exempel på händelser som lärare vittnar om i en undersökning från Lärarnas riksförbund. Enligt enkäten anser var tredje grundskolelärare att deras arbetsgivare inte vidtagit nödvändiga åtgärder för.

GöteborgsPosten - 27 maj 20 kl. 22:07

Lärare kritiska mot bristande smittskydd

Trängsel i klassrum och brist på handsprit. Det är två exempel på händelser som lärare vittnar om i en undersökning från Lärarnas riksförbund. Enligt enkäten anser var tredje grundskolelärare att deras arbetsgivare inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att skydda riskgrupperna i skolan, rapporterar.

DN - 17 feb 19 kl. 22:34

Förare kritiska – får inte köra med dubbdäck

Fordon som används till skolskjuts och persontransporter får enligt de avtal som Stockholms stad upphandlat med entreprenörerna inte vara utrustade med dubbdäck av miljöskäl. Hassan är en av de chaufförer som är mycket kritiska till beslutet och menar att det är en säkerhetsrisk.  – Kollegor från flera olika bolag tycker att det är en katastrof..

Vimmerby Tidning - 03 aug 13 kl. 01:04

Lärare kritiska till beslutet

Det blir inga nya karriärtjänster till hösten i Vimmerby. Lärarförbundets Riksförbund i Vimmerby är kritiskt till kommunens beslut att inte ansöka om statligt bidrag.
– Det är tråkigt att kommunen inte har varit förberedd på den här ansökan i år.

Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 17:06

Elever och lärare kritiska till att skolan ska stängas

Dagen efter beskedet om stängning är stämningen tryckt på Carl Adolph Agardhgymnasiet. Men nu börjar också både lärare och elever ifrågasätta beslutet..

Barometern - 19 dec 15 kl. 07:40

Lärare kritiska till nya betygsregler

Enligt Skolverkets senaste statistik är 53 av kommunens 469 lärare inte legitimerade och behöver en kollega som måste gå "i borgen" och signera betyg. Regeln är ny och omdebatterad..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Nya protester mot regeringen i Colombia

Tiotusentals colombianer gav sig återigen ut på gatorna igår för att protestera mot regeringen och polisvåldet..

SR - 30 minuter sedan

EU:s sjukvårdslager ska byggas i Sverige

Sverige har fått i uppdrag att bygga upp ett av EU:s nya sjukvårdslager, enligt uppgifter till Ekot. Det ska handla om ett större beredskapslager för bland annat skyddsutrustning..

SR - 45 minuter sedan

Pandemin tvingar FN-öppnande att bli digitalt

Förenta Nationerna fyller 75 år i år och idag inleds flera dagar av tal från världens ledare i samband med Generalförsamlingens öppnande. Men på grund av coronapandemin hålls talen via förinspelade videoframträdanden istället för i FN-skrapan i New York..

SR - 45 minuter sedan

Fler migranter ger sig ut på Medelhavet

Under de senaste dagarna har åter många flyktingar och migranter kommit till den lilla italienska ön Lampedusa, som ligger långt söderut i Medelhavet. Det är båtar som utgår från Tunisien framförallt..

SR - 1 timme sedan

SR granskar skolan – så gjorde vi

Sveriges Radio har i en rad inslag granskat skolsegregationen i Sverige. Så här har vi gjort granskningen..

SR - 1 timme sedan

Skolsegregationen ökar i Sverige

Allt fler elever går på en skola som är segregerad. Det visar Sveriges Radios granskning av elevsammansättningen på landets grundskolor..

SR - 2 timmar sedan

Kravet: "Förläng stödet till riskgrupper"

Snart går möjligheten ut för riskgrupper för covid-19 att söka stöd för att stanna hemma från jobbet och därmed skyddas från smitta. Det tog längre tid än väntat innan stödet gick att söka och regeringen har avsatt flera miljarder. Nu kräver organisationen Funktionsrätt Sverige att tiden för att söka stödet förlängs..

SR - 3 timmar sedan

Forskare varnar för generationsskifte i Försvaret

Försvarsmakten utexaminerar allt fler unga officerare. Samtidigt kommer kommer cirka 1 400 av de äldre rutinerade som arbetar i dag att ha gått i pension inom fem år. Nu varnar forskare på Försvarshögskolan för att viktiga erfarenheter kan gå förlorade i personalombytet..

SR - 6 timmar sedan

Norge vill storsatsa på koldioxidlagring

Den norska regeringen vill sen en miljardsatsning på avancerad teknik för att fånga in och lagra koldioxid..

SR - 8 timmar sedan

Kriminalvården går upp i stabsläge

Kriminalvården går upp i stabsläge. Enligt myndighetens generaldirektör Martin Holmgren, som skriver på DN Debatt, är platsbristen på anstalter och häkten akut och så allvarlig att man har svårt att att klara grunduppdraget och upprätthålla säkerheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.