Nyan > Svenskfinland

Sunday, 20 September, 13:26

Nyan - 15 sep 20 kl. 17:00

Samtalsgrupp om döden”Samtal om döden” heter den samtalsgrupp som riktar sig till människor i behov av att prata om döden. – Det är en existensiell stödgrupp för människor som av olika anledningar tänker på sin egen förestående död, sådana som förloras någon och för de som har behov av att prata om döden, säger gruppledare Katarina Gäddnäs. Gruppen träffas dagtid varannan vecka lagom till eftermiddagskaffe och varje träff har ett tema som diskuteras. – Det är ingen debattgrupp så vi slåss inte om vad vi tror händer efter döden. Istället handlar det mycket om vad som blir viktigt och mindre viktigt i dödens närhet, hur vill vi dö och vilka våra rädslor är.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Katarina Gäddnäs, Facebookkonto, Mariehamns, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samtalsgruppom , döden
HBL - 02 sep 13 kl. 23:07

Svenska äldre får egen samtalsgrupp

Från och med oktober finns det etablerade konceptet Senioripysäkki också på svenska i Helsingfors. Socialhandledaren Gun Sjöblom kommer att leda en samtalsgrupp en gång i veckan.Konceptet Senioripysäkki, där personer över 60 år träffas en gång i veckan för att diskutera under olika teman har funnits på finska redan länge.

Sydsvenskan - 09 mar 15 kl. 16:38

"Problemet är att man nu tillsätter en samtalsgrupp för att undvika att agera på de önskemål som näringslivet har framfört."

Om regeringen vill göra skillnad i närings- och innovationsklimatet bör den omgående titta på vad näringslivet redan har efterfrågat och börja genomföra detta, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet, och Kristina Yngwe (C), riksdagsledamot..

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 16:38

"Problemet är att man nu tillsätter en samtalsgrupp för att undvika att agera på de önskemål som näringslivet har framfört."

Om regeringen vill göra skillnad i närings- och innovationsklimatet bör den omgående titta på vad näringslivet redan har efterfrågat och börja genomföra detta, skriver Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet, och Kristina Yngwe (C), riksdagsledamot..

Västerbottens Folkblad - 11 okt 18 kl. 18:44

Guldstadens tjejjour i Skellefteå startar samtalsgrupp

Postkodsstiftelsen ger projektstöd på drygt 200 000 kronor till två organisationer i Västerbotten för att främja deras arbete för mental hälsa. – Stödet gör att samtalsträffarna blir mer strukturerade, berättar Amanda Östensson som är engagerad i Guldstadens tjejjour. Guldstadens tjejjour i Skellefteå grundar sig på en verksamhet där chattverktyget är i fokus.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 18 kl. 13:00

Hon gör upp med den perfekta fasaden – startar samtalsgrupp för unga vuxna

Vendela Westerholm vill bryta tabun med "Känslostorm" på RumEtt..

Dagen - 16 aug 11 kl. 03:00

Fred, Gud och rock'n'roll på Frizon

Cirkus och praktiskt seminarium om det profetiska. Volleyboll och designverkstad. Hiphoparna Looptroop Rockers och nomadkollektivet Psalters.

Sydsvenskan - 04 okt 13 kl. 06:30

Room service som bot mot verkligheten

Intrigen i Lisa Langseths uppföljare till ?Till det som är vackert? är, på ett ytligt plan, banal: den snygga, höggravida inredningsarkitekten Erika (Alicia Vikander) vet precis hur livet med sambon Oskar (Simon J Berger) och bebisen ska se ut ?

Skånskan - 03 feb 16 kl. 06:00

Äldreboende oftare plats för livets slut

Lund Sveriges äldreboenden har alltmer blivit en plats för vård i livets slutskede. Genom en särskild satsning ska skånska kommuner bli bättre på att hantera frågor kring liv och död. Även personalen kan behöva avlastningssamtal vid dödsfall.

Skånskan - 11 feb 20 kl. 06:00

Efterlängtade deckarmöten

Deckarspalten Journalisten och författaren Christina Wahldén är framförallt välkänd för sina barn- och ungdomsböcker där Kort kjol från 1998 får kallas en modern klassiker och där nya böcker som serien om Hawa (Falafelflickorna och Tack för allt) och fristående Rädda revet prisats av kritiker. I början av 2000-talet skrev Wahldén också tre bra kriminalromaner för vuxna där hon samtidigt lyfte upp aktuella problem som till exempel trafficking i Till salu och försvunna kinesiska flyktingbarn i Operation ormens huvud.
Nu är hon, mycket efterlängtat, tillbaka med en ny serie som hon modigt nog lagt långt, långt från Sverige – i Darwin i norra Australien.

YLE - 13 okt 14 kl. 14:05

De sista åren i arbetslivet kan bli de tyngsta

Att vara arbetande småbarnsförälder är för många den mest hektiska perioden i livet. Men i fortsättningen kan de sista åren före pensionen bli ännu tuffare. Höjd pensionsålder i kombination med att allt fler äldre ska bo hemma leder till att de anhöriga får bära ett allt större ansvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.