Världen Idag > Nyheter

Saturday, 26 September, 13:23

Världen Idag - 15 sep 20 kl. 17:00

”Attack mot kristen elvaåring måste väcka regeringen”Sveriges regering måste dra lärdom av hur vissa muslimska länder faktiskt har lyckats med att stävja brott mot kristna. Det menar den egyptisk-svenske pastorn Merzek Botros, efter attacken mot en elvaåring i Malmö. – Vi har ingen kontroll och vi är rädda för att prata om det här, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Merzek Botros, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Attackmot , kristen, elvaåringmåste , väcka, regeringen
Barometern - 23 jun 14 kl. 19:38

Elvaåring fick ta emot dödshot

"Jag kommer att skära av din hals med ett svärd". Det otäcka meddelandet fick en elvaårig flicka i Kalmar via chattappen Kik. I meddelandet uppgavs att avsändaren var "spöket Theresa Fidalgo".

YLE - 05 mar 16 kl. 12:24

Han startade egen kyrka som 20-åring

Det kom som ett kall från Gud. När han var 20 år grundade Patrick Tiainen ett kyrkosamfund. Rörelsen växte snabbare än han kunnat tro, men samtidigt blir hoten mot honom fler.

SmålandsPosten - 23 jul 14 kl. 00:31

Ring i klockorna för de förföljda

När ärkebiskop Antje Jackelén bemöter kritiken mot Svenska kyrkans tystnad i frågor som rör förföljelse av kristna är det med argumentet att det ibland kan ligga i lokala kristnas intresse (Världen Idag 2014-07-09). Men när nu jihadister i Irak tvingat bort de sista kristna i landets andra största stad Mosul är det tveksamt om en diplomatisk tystnad från omvärlden, Svenska kyrkan inkluderad, är till någon större hjälp.

Det ska sägas att det är långt ifrån enbart kristna grupper som är drabbade.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

70-åring fick inte köpa alkohol – gick till attack med rullator

Butikschefen till undsättning
När butikschefen kom till undsättning blev även han attackerad.  – Hon låtsades som hon inte förstod när jag sa att hon måste lämna butiken, säger butikschefen i förhör, och fortsätter: – Då använde hon rullatorn som murbräcka mot våra ben.  "Slår i princip aldrig kvinnor" Den 70-åriga kvinnan säger själv att hon är oskyldig och menar på att det inte finns någon lag på att man inte får handla mer än en gång på samma Systembolag.

Trelleborgs Allehanda - 02 aug 12 kl. 12:26

62-åring skyller på polishundens attack

Attacken från en polishund ska ha fått den misstänkte pyromanen att tappa minnet. I går häktades den tyska 62-åringen misstänkt för att ha tänt eld på Hamncaféet i Ystad. ?

YLE - 24 jul 12 kl. 10:24

Efterlysningen 24.7

Efterlysningen 24.7.12 Efterlyser ett äldre gjutjärnsbadkar med "tassar" som är i användbart skick.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 04:00

Poetens väg till pärleporten

Våren 1988 värvades jag till Expressens kulturredaktion. Det skadade inte att jag hade läst i Lund. Tidningens dåvarande chefredaktör, den legendariske Bo Strömstedt, hade ett romantiskt förhållande till den stad där han i 50-talets början varit medlem i den litterära studentklubben.

Nyheter 24 - 29 okt 13 kl. 09:55

Rånare målade hakkors med sitt eget blod ? och attackerade polisHets mot folkgrupp

BORLÄNGE. Två män, en 25-åring och en 26-åring, plockade på sig varor inne i en matbutik. Där passade man även på att kasta en glasflaska mot en man som blev vittne till händelsen.

Skånskan - 07 maj 19 kl. 06:00

Fångar essensen utan att bli långrandig

BOK
Sladdisen
Författare: Viveca Lärn
Förlag: Albert BonniersViveca Lärn är för de flesta kanske mest känd för tv-serien Saltön. Men hon har gjort så mycket mer under sina sjuttiofem år på jorden. Hela sjuttio böcker i olika genrer har det blivit, såväl barn-och ungdomsböcker som romaner för vuxna.

YLE - 03 aug 14 kl. 21:49

Tjugo lyckotalet

Då var ännu ett kapitel av Kalevaspelen i friidrott avslutat. SFI-föreningarna tangerade fjolårets medaljskörd med nio guld, sex silver och fem brons. Yle Sporten går igenom FM-veckoslutet SFI-medaljör för SFI-medaljör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.