Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 24 September, 06:41

Expressen Dina Pengar - 15 sep 20 kl. 17:00

Så dyr kan din bostad bli – med ny fastighetsskattAllt fler röster har höjts för att återinföra fastighetsskatten.Men den riskerar slå hårt mot bostadsägare.– Vissa skulle vara tvungna att flytta, säger Erik Bengtzboe på Skattebetalarna.Så här dyrt kan det bli för dig..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Erik Bengtzboe, Skattebetalarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , dyrkan din , bostadbli med ny , fastighetsskatt
Cornucopia - 15 dec 14 kl. 11:37

Hur dyr bostad får ditt hushåll köpa enligt Swedbanks bolånekalkyl?

Så hur dyr bostad får ditt hushåll köpa enligt Swedbanks bolånekalkyl? Svara på enkäten nedan efter att ha gjort kalkylen.

Ni hittar bolånekalkylen här.

HBL - 20 nov 13 kl. 07:42

Ailus ville ha bostad för 2,3 miljoner

Keva-direktören Merja Ailus föreslog ursprungligen att Keva skulle skaffa henne en dubbelt så dyr bostad, skriver HS. Det satte styrelsen stopp för.För en och en halv vecka sedan nådde Keva-direktören Merja Ailus offentligheten med sina frikostiga bostads- och bilförmåner.

Cornucopia - 22 feb 15 kl. 15:29

Kändis tacksam att få köpa en dyr bostad i Stockholm

En läsare har lyssnat på en TV-kändis podcast, där en annan TV-kändis uttryckte sin stora tacksamhet för att säljaren valt ut vederbörande till att få köpa villan till ett pris en halv miljon högre än utropspriset.
Kändisen blev mycket glad över att blivit vald till köpare.
Podcastprogramledaren skrattade gott åt att budintervallen ibland bara var 10 000 kronor åt gången.

YLE - 20 apr 16 kl. 06:01

Fastighetsskatten blir dyr för korna

För några år sedan såg det ännu ljust ut för mjölkbonden i Finland. Det var innan sanktionerna mellan EU och Ryssland infördes. I dag är krisen inom mjölksektorn ett faktum.

Cornucopia - 30 okt 15 kl. 18:56

Fredagsmys: Återinför en expanderad fastighetsskatt

Dags för veckans härligt müsiga fredagsmys! Det finns en tredje åtgärd mot bostadsbubblan och bostadsmarknadens problem, som inte diskuteras av politiker. Det är en återinförd fastighetsskatt, som fungerar bättre än t ex slopat ränteavdrag eller amorteringskrav.

Cornucopia - 28 nov 16 kl. 06:51

IMF och Östros: Inget ränteavdrag utan fastighetsskatt - prisuppgångarna måste stoppas

IMF:s Thomas Öströs menar att prisuppgångarna på svenska bostäder måste stoppas omgående. Annars kommer de krascha. Tydligen är nuvarande nivå alltså helt okej enligt Internationella Valutafonden, som har den svenska socialdemokraten och tidigare näringsminister Thomas Östros som exekutiv direktör.

Cornucopia - 14 mar 19 kl. 16:54

Massivt motstånd mot full fastighetsskatt bland bloggläsarna

Föga överraskande är bloggläsarna massivt emot full återinförd fastighetsskatt. Motståndet är förstås lägre hos de som inte äger en fastighet. Detta ger en vägledning kring vad borgerliga väljare tycker i frågan.

Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 06:30

Onoffs konkurs dyr läxa för kunderna "Vi kom till en situation där vi inte orkade mer"

Betala med kreditkort, använd presentkorten snabbt och skynda tillbaka med byten. Det är några tips från Svensk Handel och Konsumentombudsmannen efter Onoffs konkurs. Onoffs styrelseordförande och storägare kommer att koncentrera sig på Resurs Bank.

Cornucopia - 19 jun 15 kl. 13:28

När är det lönsammare att hyra bostad?

New York Times har satt samman en utmärkt tjänst som kan användas för att avgöra när det är lönsammare att hyra en bostad än att köpa. Det finns betydligt mer parametrar än man först kan tro, och även om tjänsten främst är för amerikanskt bruk säger den även en del om motsvarande i Sverige. Vi får se fram emot att någon tar fram motsvarande tjänst för svenskt bruk.

SVT - 12 apr 12 kl. 15:42

Sänkt fastighetsskatt i vårbudget

Sänkt fastighetsskatt, det är ett av förslagen i regeringens vårbudget som presenteras på måndag. Dessutom ska det bli mer lönsamt att hyra ut sin bostad i andra hand..

Cornucopia - 05 sep 17 kl. 08:13

ESO föreslår återinförd fastighetsskatt samt förmögenhetsskatt - ränteavdraget avskaffas

Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) föreslår ett återinförande av fastighetsskatten och förmögenhetsskatt, som dock justerar för skuldsättningen så den främst drabbar äldre skuldfria. Det hela kallas boxskatt och är en påtvingat investeringssparkonto på alla kapitaltillgångar, där nettot ska beskattas med en fast procentsats varje år. Därmed ska man få bort inlåsningseffekterna, som gör att äldre sitter kvar i för stora bostäder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.