SR > Nyheter

Sunday, 20 September, 22:08

SR - 15 sep 20 kl. 16:50

91-åriga Barbro: ”Har längtat efter barnbarnen”Besöksförbudet på landets äldreboenden tas bort den första oktober. Det beslutade regeringen idag. Beslutet välkomnas av 91-åriga Barbro Sterner som bor på Österlånggatans äldreboende i Borås. – Det är väl väldigt roligt och det är klart att man längtar efter både barn och barnbarn, så det är jättefint, säger hon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Barbro, Barbro Sterner, Österlånggatans, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 91-åriga, BarbroHar , längtatefter , barnbarnen
YLE - 20 feb 15 kl. 13:19

Lill-Babs vågar allt - Barbro är blyg

- Det är Lill-Babs som går och sätter sig i knät på främmande karlar. Det är inte Barbro, för det skulle hon inte våga. Så förklarar Barbro "Lill-Babs" Svensson skillnaden mellan artistnamnet och sitt riktiga namn.

YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

Västerbottens Folkblad - 20 jun 17 kl. 06:00

Barbro Kulldorff, Vittsjö

Barbro Kulldorff, Vittsjö. Barbro har efter ett rikt liv avlidit, 89 år gammal. Hon efterlämnar barnen Kristina, Martin och Stefan med familjer, inklusive barnbarnen Sara, Jenny, Annie, Diego, Finn och Oona.

Expressen - 28 maj 18 kl. 11:05

I dag förs Barbro ”Lill-Babs” Svensson till sista vilan

I dag, måndag 28 maj, förs Barbro ”Lill-Babs” Svensson till sin sista vila. Den folkkära artisten begravs i Järvsö kyrka i hemorten Järvsö, dit det väntas stor uppslutning. – Det kommer vara väldigt högtidligt och en fin stund, och med barnbarnen som är engagerade, säger prästen Malin Näsman..

Nyheter 24 - 10 jun 12 kl. 16:05

Adamo: "Pratar sex lika ofta som om barnbarnen"


65-åriga Amelia Adamo är chefredaktör och grundare av den självuppkallade tidningen Amelia. Nu talar hon ut om "den sista tabun" - att våga ha sex när man är över 65. Nya rapporter visar att hälsan gynnas av ett rikt och välbefinnande sexliv - även bland pensionärer.

YLE - 20 aug 15 kl. 15:44

92-åriga Göta vill steka fisken själv

Klockan tickar och tiden står nästan stilla hos 92-åriga Göta Wallin. Hon tar sig en lur när hemvårdaren kommer men får sedan bråttom till köket på kaffe och färsk bulle. Mat och kaffe utgör höjdpunkter i den annars lite småtråkiga vardagen, säger hon själv.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 08:46

CNBC: Barnbarnen får amortera på lånen

"[I]n AAA-rated Sweden, a mortgage will outlast the youngest buyer, and their grandchildren." - CNBC - Fat mortgages still rampant in pockets of Europe Medan de långa räntorna fortsätter att stiga och nedgången i de korta räntorna upphört, uppmärksammas återigen de svenska hushållens skuldbubbla och oförmåga att amortera på sina bostadslån internationellt. Vilket knappast kommer leda till lägre räntor för svenska bolånetagare, eftersom Sverige utmålas av CNBC som en av de sista fickorna av oansvarigt bolånande i Europa.

LV - 11 sep 15 kl. 13:58

108-åriga Valborg en av deltagarna på kusinträff i Mariannelund

I helgen ordnade barnbarnen till Ossie och Valfrid Ledung en kusinträff i Mariannelund, där Ossie och Valfrid bodde i många år. Även 108-åriga Valborg Ledung Bladh, dotter till Ossie och Valfrid deltog i träffen..

SVT - 26 nov 19 kl. 13:55

Elvira Öberg gör världscupdebut: ”Man har längtat”

20-åriga Elvira Öberg, lillasyster till OS-guldmedaljören Hanna Öberg, gör på söndag debut i världscupen då hon kör sprinten i Östersund. – Det ska bli jättespännande och jättekul. Det är något man har längtat och sett fram emot jättelänge, säger hon till SVT Sport..

LV - 05 dec 13 kl. 08:21

Sexåriga Stina Hultsfreds lill-Lucia

Gårdagen var en alldeles speciell dag för sexåriga Stina Klavins.
Som hon längtat. Och som hon väntat.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Suspekta transaktioner värda 17 000 miljarder

Storbanker i hela världen har flaggat för suspekta betalningar till ett värde av 17 000 miljarder kronor, till den amerikanska Finansinspektionen. Det visar en ny läcka till sajten Buzzfeed News, rapporterar SVT..

SR - 1 timme sedan

Kraftig brand i Norrköping – Ekot sänder direkt

På söndagen bröt en kraftig brand ut på ett värmeverk i Norrköping. Flera stora flishögar fattade eld, och branden spred sig sedan till en intilliggande hög med timmer. Vid klockan åtta på kvällen hade räddningstjänsten ännu inte fått kontroll på branden..

SR - 2 timmar sedan

Nedstängningar slog hårt mot Rwandas ekonomi

Efter månader av strikta nedstängningar på grund av voronapandemin börjar nu länder söder om Sahara öppna upp. Antalet döda i viruset är relativt lågt i de flesta länder, men det ekonomiska priset har varit högt..

SR - 4 timmar sedan

Risk för nya uppsägningar i tjänstesektorn

Tjänstesektorn är inne i en långsam återhämtningsfas efter den mest akuta coronakrisen, visar en ny konjunkturrapport från branschorganisationen Almega. Men trots det finns det nu en oro för att fler jobb ska försvinna på tjänsteföretagen när systemet med korttidspermitteringar löper ut..

SR - 4 timmar sedan

VMA i Norrköping, Östergötland

Kraftig brand i stora flishögar inne på värmeverkets område i hamnen i Norrköping pågår. Detta medför kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området vid obehag att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 4 timmar sedan

Protesterna fortsätter i Belarus – trots 10 000 gripna

För sjätte söndagen i rad fyllde tiotusentals belarusier gatorna i staden Minsk och andra städer i Belarus. De fortsätter med sina protesterar mot valfusk i presidentvalet, trots att mer än 10 000 har gripits..

SR - 5 timmar sedan

70 procent av covidpatienterna överlevde i ECMO

Karolinska universitetssjukhuset i Solna har nu en ny pandemisal klar med fler platser. Avdelningen ECMO-centrum tar emot covidpatienter som håller på att dö i vanlig intensivvård. Under pandemin har drygt 70 procent av covidpatienterna överlevt där, en högre andel än i Europa..

SR - 6 timmar sedan

Sjösäkerhetsexpert om färjan: ”Jätteallvarligt”

Viking Line-fartyget Amorella som i dag gick på grund utanför Åland ska nu evakueras. Liknande incidenter på sjön sker med jämna mellanrum, men att incidenterna sedan utvecklas till en olycka är väldigt ovanligt, säger sjösäkerhetsexperten Thore Hagman..

SR - 7 timmar sedan

Minskad hjälp från omvärlden slår hårt mot Jemen

I Jemen har situationen förvärrats för många efter minskad hjälp från omvärlden och kraftiga oväder som spolat bort vägar och tältläger. Samtidigt försöker de två rivaliserande sidorna i inbördeskriget komma överens om att utväxla fångar..

SR - 7 timmar sedan

EU vill se nya EU-skatter för att finansiera räddningspaketet

Det är än så länge oklart vem som ska betala för det stora räddningspaketet på över 8 000 miljarder kronor som EU beslutade om i somras. Pengarna ska lånas upp och återbetalningen beräknas att kosta den svenska statskassan närmare 150 miljarder. Men nu kräver EU-parlamentet att, i stället för att belasta skattebetalarna, så ska lånet finansieras genom nya EU-skatter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.