Corren > Nyheter

Monday, 21 September, 08:46

Corren - 15 sep 20 kl. 16:29

Massi Fritz: "Han kommer att få frågor..."Ett omfattande lidande under många år, så beskriver målsägarbiträdet Elisabeth massi Fritz sina klienters situation som på tisdagen stod i fokus i tingsrätten..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Fritz, Elisabeth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massi, FritzHan kommer att , , frågor
Vimmerby Tidning - 15 sep 20 kl. 17:03

Massi Fritz: "Frågor, det kommer han att få"

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz, som företräder sju anhöriga till den mördade pojken, var nöjd med den första rättegångsdagen när vi träffade henne efter att dagens förhandling var slut..

NT - 15 sep 20 kl. 17:03

Massi Fritz: "Frågor, det kommer han att få"

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz, som företräder sju anhöriga till den mördade pojken, var nöjd med den första rättegångsdagen när vi träffade henne efter att dagens förhandling var slut..

Expressen - 15 nov 15 kl. 21:58

"Män får aldrig frågor om sina underkläder"

I veckan gjorde Elisabeth Massi Fritz succé när hon berättade att hon i en våldtäktsrättegång frågat en tilltalad hur hans kalsonger såg ut, när hennes klient fått frågor om sina underkläder. Hon har valt att fokusera sin kraft på att hjälpa brottsoffer. Samtidigt vill hon inte ha brottslingar i Sverige.

YLE - 01 aug 16 kl. 06:30

Fritz Jakobsson: En drottning, en påve och en konstnär

Efter att ha förlorat föräldrarna som spädbarn växte han upp med sin farmor i Jakobstad och ritade sina första alster på omslagspapper från ett närbeläget bageri. I dag är vasakonstnären Fritz Jakobsson en känd porträttmålare och akvarellist och har målat både drottning Silvia och påven Johannes Paulus II. Min farmor var fantastisk.

Expressen - 10 nov 15 kl. 19:40

Advokatens protest: Beskriv kalsongerna

Advokaten Elisabeth Massi Fritz är trött på hur våldtäktsoffer bemöts i svenska rättssalar. Därför gav hon nyligen svar på tal när hennes klient fick frågor om sina underkläder under en rättegång. – Om en domare inte stoppar den typen av frågor till mina klienter så måste jag fråga hur förövarens kalsonger ser ut, säger Massi Fritz..

SvD - 11 nov 15 kl. 11:55

Advokaten bad förövare beskriva sina kalsonger

Försvarsadvokaten till en misstänkt våldtäktsman ställde under en rättegång frågor till målsäganden om hur hennes trosor såg ut. Då tröttnade målsägandebiträdet, stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz, berättar hon i ett inlägg på Instagram:.

GöteborgsPosten - 11 nov 15 kl. 14:11

Bad misstänkt beskriva sina kalsonger

Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz har tröttnat på hur våldtäktsoffer skuldbeläggs i rättegångar. Därför protesterade hon när hennes klient fick frågor om sina underkläder: "Beskriv kalsongerna" bad hon den misstänkte förövaren i ett förhör..

Expressen - 07 mar 16 kl. 08:23

"Jag tycker om att sätta dit de som ljuger"

Hon backar inte en tum i frågor om mäns våld mot kvinnor, orsakar rubriker i internationell press när hon frågar förövaren vad han hade för kalsonger på sig. Men om egna dottern vill gå på fest i kortkort klänning är Elisabeth Massi Fritz inte lika tuff. Dessutom är stjärnadvokaten medveten om att alla inte gillar hennes kamp för kvinnors rätt.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 18:51

Kvinnor ska visst gå ut på natten. I Östersund och alla andra städer.

På studentboenden i New Delhi i Indien får killarna vara ute hela natten medan tjejerna måste vara inne redan tidigt på kvällen. Aparajita De som undervisar på Dehli universitet säger till Ekot att reglerna motiveras med att man värnar om kvinnors säkerhet. Men som Aparajita De konstaterar – reglerna minskar istället kvinnors rörelsefrihet.

Expressen - 02 apr 19 kl. 21:00

Hustruns stöd till Timell i rätten: ”Varit jättefint”

Med en kram visade Martin Timells hustru sitt stöd när våldtäktsfallet gick upp i Svea hovrätt.– Martin Timell hade sin hustru med sig i dag och hon har varit ett jättefint stöd till honom, säger advokat Hanna Lindblom.Samtidigt vill Elisabeth Massi Fritz, som driver åtalet i hovrätten i åklagarens frånvaro, att hennes klient hörs på nytt – med helt nya frågor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.