NT > Nyheter

Friday, 18 September, 16:09

NT - I förrgår: 16:15

Nyqvist gav inte de anhöriga en enda blickDaniel Nyqvist, som erkänt att han dödade två personer på Åsgatan, vill inte bli dömd för mord. Hans advokat tycker att 37-åringen endast bör dömas för dråp..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Nyqvist, Åsgatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyqvist, gavinte de , anhörigaen enda , blick
Corren - 03 sep 20 kl. 13:30

Anna-Lenas anhöriga kräver inget skadestånd

De anhöriga till Anna-Lena Svenson kräver inget skadestånd av Daniel Nyqvist. Det säger målsägandebiträdet Karin Wålander..

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 24 nov 15 kl. 07:30

Anhöriga behöver också stöd

Det är lätt att glömma bort sig själv som anhörig till person med psykisk ohälsa. Kunskap och samtal hjälper ofta den anhöriga att orka bättre. Är du närstående till någon med psykisk ohälsa är risken för att själv drabbas av depression över fyrtio procent.

Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 06:30

Anhöriga kräver svar efter mans död

Den gamle mannen blev sämre och sämre. Men hemtjänst och andra i vården reagerade inte. Tre månader senare dog han av medicinförgiftning.

HBL - 29 aug 14 kl. 17:01

Anhöriga hade mycket att säga om Sagaboendet

Anhöriga till invånarna på Sagaboendet i Sibbo hade så mycket att berätta att alla inte fick muntur. Kårkulladirektören Märta Marjamäki säger att de som vill kan ringa eller skriva till henne.I anhörigmötet som Kårkulla samkommun ordnade på torsdagskvällen deltog 25 anhöriga.

YA - 24 sep 14 kl. 06:30

En dag till stöd för anhöriga

Foto: Emma Lawesson
Mången anhörig har fått råd, hjälp och stöd hos Anhörigstödet i Bergengrenska gården. För att uppmärksamma alla de anhöriga som hjälper närstående genom livet ordnas den nationella anhörigdagen den 6 oktober.
– Dagen är till för att uppmärksamma alla dem som gör en stor insats för andra, säger Linda Jacobson, anhörigkonsulent.

SmålandsPosten - 01 okt 13 kl. 00:30

Välfärdssamhället vilar på de anhöriga

Om man spontant skulle ställa frågan vad som utmärker svensk äldrevård skulle många säga att det är att den sker i offentlig regi. Det finns en bild av den skandinaviska eller svenska modellen som offentlig, i motsats till den sydeuropeiska där äldreomsorg sköts av familjen. Det är dock en förenklad bild som bortser från det mycket stora arbete som görs av anhörigvårdarna.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 14 kl. 19:08

I alliansens Sverige får anhöriga vara vårdare

1.3 miljoner svenskar vårdar en anhörig. Smaka på den siffran.

YLE - 19 maj 15 kl. 04:33

Anhöriga ska betala för gräsklippning vid gravar

Anhöriga som har gravar i Kristinestad påförs nu en extra avgift för gräsklippningen. Det gäller alla begravningsplatser i Kristinestad. Alla som har gravrätt på någon av församlingens begravningsplatser i Kristinestad måste numera göra ett avtal om skötsel av gravytan.

Skånskan - 15 mar 16 kl. 14:00

Unga anhöriga får chans att träffas

SVEDALA Svedala kommun har engagerat sig i demenssjukvården för unga anhöriga vilket personer i hela Sverige kommer att ha nytta av. Kommunen är med och arrangerar fyra läger för unga som har en demenssjuk förälder. Demenssjuksköterska Birgitta Andersson deltar i två av dem för att kunna bidra med sina erfarenheter.

Fler nyheter från NT

NT - 3 minuter sedan

Topplistorna: Leksell fortsätter att dominera

Topplistorna är i princip oförändrade jämfört med förra veckan. Victor Leksell toppar albumlistan med "Fånga mig när jag faller" och "Mood" med 24KGoldn och Iann Dior ligger fortfarande etta på singellistan. Klättrar gör Maximus med "Galen"..

NT - 10 minuter sedan

Bankchefens svar till kunderna i Finspång

Om Handelsbankens kontor i Finspång blir ett av de 180 som kommer att stängas ner är ännu oklart..

NT - 10 minuter sedan

Kattaktivist från "Tiger king" får egen serie

Kattaktivisten Carol Baskin, känd från den uppmärksammade dokumentärserien "Tiger king", får sin egen tv-serie..

NT - 15 minuter sedan

Higuaín presenterad av Miami

MLS-klubben Inter Miami har presenterat en prestigevärvning. Gonzalo Higuaín lämnar Turin och Juventus och ansluter till Miami..

NT - 30 minuter sedan

Person till sjukhus efter båtolycka

En person har förts till sjukhus efter en båtolycka på en sjö i Ydre kommun i södra Östergötland..

NT - 30 minuter sedan

Hörlursvandring på 40 orter samtidigt – vi har testat

På lördag genomför Riksteatern en hörlursvandring på 40 orter i hela Sverige, bland annat i Norrköping, Linköping och Finspång. Vi har testat..

NT - 30 minuter sedan

Coronafall i Östersund inför helgens match

En person i Östersunds fotbollsallsvenska trupp har testat positivt för covid-19 inför söndagens hemmamatch mot Djurgården..

NT - 45 minuter sedan

KLART: NHL-spelarna med i direktsända matchen ikväll

Adam Werner startar mellan stolparna och Fabian Zetterlund tar på sig Hästen-tröjan för första gången ikväll. Se Hästens NHL-lån för första gången i direktsända matchen ikväll..

NT - 45 minuter sedan

Engström leder efter hole-in-one

Julia Engström jagar sin andra seger på Europatouren. En hole-in-one bidrog till att den 19-åriga golftalangen tog täten i Frankrike..

NT - 45 minuter sedan

Weinstein blir av med kunglig medalj

Den sexbrottsdömde filmproducenten Harvey Weinstein blir av med den kungliga hedersmedalj han fick av det brittiska kungahuset 2004..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.